سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

کارشناسان سعودی خواستار لغو روادید با ایران شدند

کارشناسان سعودی خواستار لغو روادید با ایران شدند دو نفر از کارشناسان نظامی و مسائل راهبردی سعودی تأکید کردند که باید روادید بین جمهوری اسلامی ایران و عربستان لغو شود و همکاریها نیز گسترش یابد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۹ - ۰۹ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 01
کد خبر: ۲۰۶۳۸۷

به گزارش راهبرد معاصر، پس از گشایش فصلی جدید در روابط جمهوری اسلامی ایران و عربستان، کارشناسان سعودی تأکید دارند که باید روادید بین دو کشور لغو شود.


عبدالله العسیری کارشناس مسائل نظامی سعودی به خبرگزاری اسپوتنیک گفت: از سرگیری روابط دیپلماتیک بین دو کشور که از چند ماه پیش صورت گرفت، برآیند تمایل رهبران سیاسی دو کشور به سمت تقویت روابط است تا به سود منافع مشترک آنان باشد.


العسیری در ادامه افزود: پس از تلاشهای صورت گرفته بین دو کشور، باید روادید بین ایران و سعودی لغو شود. در این مرحله باید روادید گردشگری لغو شود. کما اینکه همکاری بین دو کشور، ابعاد مختلفی خواهد داشت تا در راستای منافع آنان باشد.


ایران و عربستان ۱۹ اسفند ۱۴۰۱ و بعد از پنج دور مذاکره امنیتی در عراق (از فروردین ۱۴۰۰ آغاز و آخرین دور آن اردیبهشت ۱۴۰۱) و سه دور گفت‌وگو در عمان و وساطت‌های این دو کشور در نهایت در پکن به توافق رسیدند تا روابط دیپلماتیک را از سر بگیرند.


پیش زمینه این توافق سفر آیت‌الله رئیسی به پکن در بهمن ماه ۱۴۰۱ و هماهنگی‌های به عمل آمده از سوی «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین در سفرش به پکن و رایزنی‌های انجام شده مقامات چین با عربستان بود.


عیسی آل فایق که از کارشناسان مسائل راهبردی و امنیت بین‌الملل سعودی است، در این زمینه گفت: از ماه مارس گذشته، پس از امضای توافق از سرگیری روابط بین دو کشور، فصل تازه‌ای در روابط ایران و عربستان آغاز شده است.


آل فایق با اشاره به اینکه اجرای این توافق از همان زمان آغاز شده است، تصریح کرد: در راستای از سرگیری روابط دیپلماتیک، امکان لغو ویزای گردشگری وجود دارد.


وی با بیان اینکه منفعت اقتصادی، بُعد مثبت توافق ایران و عربستان است، خاطر نشان کرد: باید اجازه افزایش تبادلات تجاری را داد و به ارتباط فرهنگی بین دو ملت ادامه داد تا با آثار گردشگری دو کشور آشنا شوند.


این کارشناس سعودی با اشاره به لزوم اجرای توافقات امنیتی بین دو کشور، در پایان تأکید کرد: باید ادامه همکاری با طرف ایرانی را تضمین کرد تا امنیت در منطقه تقویت شود و به جای درگیریهای فرقه‌ای، از منابع طبیعی، انسانی و مالی آن، برای توسعه پایدار استفاده کرد./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار