دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان آسمانی ابری تا نیمه ابری برای تهران تا ۵ روز آینده تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌های ورودی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی بارش باران در اغلب استان‌ها تا اواسط هفته کشف توله شیر وحشی و مار‌های پیتون و کبری در یکی از مناطق مسکونی تهران + عکس رئیس سازمان محیط‌زیست: پروژه قانونی به نام ‎ «پتروشیمی میانکاله» وجود ندارد بیماری‌هایی که مانع سفر حج هستند ماجرای حضور زن نیمه برهنه در بانک اصفهان چه بود؟

آغاز موج آنفولانزا در کشور/ شناسایی زیرسویه جدید کرونا

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا، با بیان اینکه کرونا فراموش شده اما هنوز وجود دارد و تمام نشده است، از روند رو به افزایش ابتلا به آنفلوانزا در کشور خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۰ - ۱۰ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 02
کد خبر: ۲۰۶۶۸۸

به گزارش راهبرد معاصر، حمیدرضا جماعتی، در حاشیه هشتاد و هفتمین جلسه کمیته علمی کشوری کرونا، با بیان اینکه اولین جلسه این کمیته در فصل پاییز با حضور اکثریت اعضا تشکیل شد و با اشاره به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت کرونا و سویه های در گردش آن در جهان و ایران و همچنین آنفلوآنزا، گفت: بر اساس گزارش‌ها، میزان مرگ و میر ناشی از کرونا به رغم افزایش آمار مبتلایان و بستری‌ها در اکثر کشورها رو به کاهش بوده است.

 

وی افزود: در کشور ما میزان ابتلاء به آنفلوانزا و نوع H۱ و H۳ در هفته‌های اخیر رو به افزایش بوده است که باعث ایجاد نگرانی‌هایی شده چراکه میزان بستری بیماران مبتلا به آنفلوانزا نیز رو به افزایش و علائم آن، مشابه کروناست که باید پس از تشخیص قطعی آنفلوآنزا، کرونا و یا ویروس RSV درمان بیماران انجام شود.

 

جماعتی تصریح کرد: در هفته‌های اخیر میزان ابتلاء به آنفلوانزا بر اساس گزارش‌های مختلف نسبت به کرونا در برخی مناطق کشور بیشتر بوده بنابراین باید افراد پرخطر، سالمندان، بیماران مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای مانند دیابت، کلیوی، قلبی مزمن، مبتلایان به سرطان و افراد دارای ضعف سیستم ایمنی تحت نظر پزشک معالج و همچنین کادر بهداشتی و درمانی نیز واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند.

 

وی با اشاره آخرین زیرسویه های کرونا در جهان، گفت: در ماه‌های قبل، زیرسویه Eric یا EG.۵ در اکثر کشورها در حال گردش بود که به تدریج در حال کاهش و جایگزین شدن زیرسویه BA.۲.۸۶ یا Pirola با آن است که سرایت زایی بالایی دارد اما از نظر میزان مرگ و میر تغییرات زیادی ندارد.

 

جماعتی با بیان اینکه واکسن‌های تک ظرفیتی و چندظرفیتی خارجی بر اساس زیرسویه XBB ساخته شده بود، گفت: با توجه به تنوع زیرسویه های جدید، به نظر نمی‌رسد که واکسن‌هایی که بر اساس زیرسویه XBB در دنیا ساخته شده، اثرات و کارایی بالایی داشته باشد.

 

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا تاکید کرد: در شرایط کنونی باید استفاده از داروی «پکسلووید» در دستور کار قرار گیرد البته نیاز است سازمان غذا و دارو، این دارو را وارد فهرست دارویی کشور کند تا بر اساس پروتکل‌های کشوری به بیماران نیازمند ارائه شود چون می‌تواند تا ۸۰ درصد از پیشرفت بیماری و مرگ و میر، جلوگیری کند.

 

وی با تاکید بر اینکه افرادی که سیستم ایمنی ضعیف، دیابت، بیماری‌های مزمن، قلبی، تنفسی و کلیوی دارند و ۶ ماه از آخرین تاریخ تزریق واکسن شأن گذشته بهتر است در اماکن و محافل شلوغ از ماسک، استفاده کنند، افزود: همچنین برای نیروهای حوزه درمان و بیمارستان‌ها به ویژه کارکنان بخش‌های تنفسی و عفونی، لازم است حتماً از ماسک استفاده شود. همچنین در صورت امکان بهتر است در بیمارستان‌های دانشگاهی و بزرگ از تست‌های سریع برای کمک به تشخیص کرونا، استفاده شود.

 

جماعتی با اشاره به اختصاص چندین دستگاه NGS به کشورمان در دوران همه گیری کرونا، گفت: این دستگاه‌ها برای رصد و ردیابی ویروس‌های تنفسی و زیرسویه های در حال گردش و جدید کرونا در کشورمان مورد استفاده قرار می‌گیرد که نیاز است لایسنس این دستگاه‌ها اخذ شود که امیدواریم توسط وزارت بهداشت و معاونت بهداشت این وزارتخانه انجام شود تا در ردیابی ویروس‌ها، مشکلی در سطح کشور نداشته باشیم./ مهر

ارسال نظر