دستگیری معاند مجازی در تهرانپارس/ انتشار اخبار کذب و مطالب تفرقه‌افکنانه اولین برف پاییزی در راه البرز مرکزی است/ ۶ استان در محاصره بارش‌های شدید سامانه بارشی تشدید می‌شود/۶ استان در آماده‌باش سیلابی قرار گرفتند مجوز کشتار و عرضه گوشت اسب و قاطر و الاغ صادر شد؟ سرشبکه معاملات فردایی و کاغذی با ۱۰ همدستش به دام افتاد/ گردش مالی ۲۴۰ هزار میلیاردی متهم ردیف اول موج بارشی جدید از ۷ مهر؛ کاهش دما در تهران و بارش در این مناطق انسداد هر دو باند تونل توحید از ساعت ۲۴ امشب الی ۵ صبح روز بعد وزارت بهداشت خط قرمز‌های لوازم آرایشی را اعلام کرد / ۴ ماده با محدودیت و ممنوعیت واکنش پلیس به ویدئوی جنجالی ضرب و شتم دو نوجوان توسط مأمور گشت در سنندج شیوع کرونا در کشور ۲ برابر شد؟ / عبور موارد مثبت از آستانه هشدار آغاز ثبت‌نام آزمون کارشناسان رسمی دادگستری از امروز دوشنبه سه‌شنبه بدون خودرو؛ درخواست رئیس‌جمهور از کارمندان بستان گرم‌ترین شهر جهان شد / دهلران و آبادان دوم و سوم شدند / ۸ شهر ایران در جمع گرم‌ترین‌های دنیا توضیح قوه قضاییه درباره حکم حبس حمید رسایی با شکایت شاکی خصوصی تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون وکالت آخرین مهلت ثبت‌نام جاماندگان آزمون ارشد علوم پزشکی

۹۰ درصد مرگ های پس از زایمان قابل پیشگیری است

۹۰ درصد مرگ های پس از زایمان قابل پیشگیری است رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: ٩٠ درصد عوامل مرگ و میر پس از زایمان مادران به ویژه در ۴۲ روز اول پس از زایمان قابل پیشگیری است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۲ - ۲۱ مهر ۱۴۰۲ - 2023 October 13
کد خبر: ۲۰۸۲۱۶

به گزارش راهبرد معاصر، علیرضا زالی، با اشاره به اینکه اساتید دانشگاه افتخارات سترگی را در حوزه حفظ و ارتقای سلامت مادر، جنین و نوزاد در کشور کسب کرده‌اند، افزود: امروزه موضوع مهمی در مباحث سازه‌های روانشناختی نوین و پارادایم‌های جدید تحت عنوان دلبستگی ایمن بیان می‌شود.

 

به گفته وی، بر اساس نتایج مطالعات در مواردی که با شکل‌های دلبستگی ایمن روبه‌رو هستیم آینده فیزیکی و روانشناختی همراه با دستاوردهای اجتماعی به میزان بیشتری حاصل می‌شود.

 

زالی افزود: جای تعجب نیست در بسیاری از کشورهای توسعه یافته در دوران بارداری برای مادران کلاس‌های تمرین مبتنی بر اعتماد به نفس ارتقا یافته برگزار می‌کنند تا توان مادر را در افزایش دلبستگی ایمن تقویت کنند.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه مهم‌ترین مسئله در زندگی جنین مراقبت ویژه از مادران است، تصریح کرد: مراقبت از مادر باید از یک سال پیش از تصمیم برای بارداری آغاز شود. از آنجایی که تمام نیازهای بیولوژیک در دوران بارداری افزایش پیدا می‌کند مادران باید در شرایطی به استقبال بارداری بروند که از نظر روانشناختی و فیزیکی وضعیت مطلوبی داشته باشند.

 

به گفته وی، کمبود میکرو المنت‌ها، ریز مغذی‌ها، پروتئین‌ها، آهن، کلسیم، روی و ید باید مورد توجه قرار گیرد، از طرفی ۸۰ درصد بیماری‌هایی که به عنوان ناهنجاری‌های جنینی یا از بدو تولد شناخته می‌شود به دلیل شرایط تحمیلی غیر فیزیولوژیک مادر در دوران بارداری شکل می‌گیرد؛ از همین رو مراقبت‌های دوران بارداری که اصل استراتژیک برای کاهش مرگ و میر مادران و ارتقای سلامت جنین و نوزاد محسوب می‌شود جایگاه بسیار مهمی دارد.

 

زالی اظهار کرد: حداقل موضوعی که در شرایط متعارف نیاز است چهار بار ویزیت در طول دوران بارداری در مجموعه استاندارد بهداشتی است که باید اهمیت ویژه‌ای برای آن قائل شد.

 

به گفته وی، این مراقبت‌ها صرفاً مراقبت فیزیکی و بیولوژیک نیست بلکه نگاه متمرکز سایکو سوشیال در کنار نگاه‌های بیولوژیک نیز لازم است.

 

زالی عنوان کرد: نظام ارائه خدمات ادغام یافته سیستم‌های بهداشتی و اصول مراقبت‌های اولیه حضور بهورزها و نظام پیوسته ارائه خدمات به گونه‌ای است که در حوزه مرگ و میر مادران و نوزادان نسبت به سال‌های قبل شرایط بهتری را در کشور تجربه می‌کنیم. همچنین در منطقه مدیترانه شرقی در پنج سال گذشته به طور همگن کاهش مرگ و میر کودکان زیر یک سال و کودکان بین یک تا ۵۹ ماه را شاهد بودیم که این دستاورد مطلوب منطقه‌ای است.

 

وی از کسب رنک‌های قابل دفاع جهانی در کاهش مرگ و میر کودکان توسط کشورهایی همچون ایران، عربستان، عمان و لبنان خبر داد و افزود: به رغم نبود آمار و ارقام دقیق، در استان تهران شاخص مرگ و میر نوزادان به رقم ۸.۹ کاهش داشته است.

 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار کرد: آمار تعهد به شیردهی تا ۱۱ ماهگی در کشور ۴۷.۷ درصد است، اما در تهران این آمار ۵۲.۵ درصد گزارش می‌شود.

 

زالی با اشاره به اهمیت توجه به سلامت کودکان نیز عنوان کرد: با یک نظام مراقبتی خوب می‌توان مرگ و میر را تا حد زیادی کاهش داد. مادر عنصر مهم مهرورزانه در اجتماع است و حمایت از مادر باردار، جنین و نوزاد و کودکان حرکت درخور توجه و همکاری در تمام بدنه نظام سلامت محسوب می‌شود./ مهر

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار