توقیف ۵ شناور و محموله بزرگ کالای ممنوعه در آب‌های بندرعباس معتمدیان: برخی مدارس استان تهران سه شیفته هستند علت مرگ جوان ایرانی در آفریقای جنوبی چه بود؟ ماجرای همه‌گیری ویروس جدید در قم چیست؟ / توضیحات دانشگاه علوم پزشکی پیدا شدن ۷۴ جسد در مخزن سد کرج حقیقت داشت؟ نحوه مراحل گزینش دانشجویان دانشگاه فرهنگیان ماجرای فوت دانشجوی دانشگاه شیراز در خوابگاه چه بود؟ رأی محکومیت شبنم نعمت زاده به ۲۰ سال حبس نقض شده است تغییرات در دریافتی معلمان؛ شمول کسور بازنشستگی فرهنگیان اعلام شد نحوه فعالیت مدارس خوزستان اعلام شد هشدار هواشناسی به این مناطق تهران / پیش بینی وضعیت جوی ۲۶ آبان ۱۴۰۴ ماجرای صدور کارت‌های صلیب سرخ، کهنه سربازان، معیشت و غرامت برای آزادگان چیست؟ تونل توحید ساعاتی دیگر مسدود می‌شود ۳۰۳ هزار سایت قمار مسدود شدند استانداری تهران: خروج بیش از ۴۷۰ هزار نفر از اتباع غیر مجاز از ایران، موجب آزادسازی ۳ هزار کلاس درس شده بزرگ‌ترین محموله مخدر شیشه در جنوب شرق کشور زمین گیر شد

زالی: آمار بیماران کلیوی تا ۵ سال آینده ۲ برابر می‌شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در ۵ سال آینده تعداد بیماران کلیوی ۲ برابر می‌شوند، گفت: طول عمر و بقای بیماران با پیوند کلیه بیشتر از دیالیز است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۳ - ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 21
کد خبر: ۱۸۵۳۶۸

به گزارش راهبرد معاصر؛  علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جلسه علنی امروز شورای شهر تهران به موضوع اهدای عضو اشاره کرد و گفت: ترویج فرهنگ اهدای عضو بسیار مهم است. در این زمینه در شورای شهر مصوبه‌ای تصویب شد.

وی با بیان اینکه در ۵ سال آینده تعداد بیماران نارسایی کلیوی ۲ برابر می‌شوند، گفت: طول عمر و بقای بیماران با پیوند کلیه بیشتر از دیالیز است. همچنین هزینه‌های دیالیز بالاتر از پیوند کلیه است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خصوص نارسایی کلیه گفت: بخشی از این بیماری به دلیل کم تحرکی و کبد چرب است و تقریباً ۱۵ هزار ایرانی بر اثر نارسایی کبد جان خود را از دست می‌دهند. متاسفانه فشار خون و دیابت دو عامل اصلی بروز نارسایی کلیه در کشور قلمداد می‌شود.

وی به آمار پیوند کلیه و کبد در کشور اشاره کرد و گفت: آمار خوبی در این زمینه در ایران داریم البته نارسایی قلب در ایران بالاست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در بخش دیگر سخنانش به تصادفات در کشور اشاره کرد و گفت: سال گذشته یک میلیون و ۱۵۰ هزار تصادف رخ داد که بر اثر آن ۱۹ هزار نفر جان خود را از دست دادند.

به گفته زالی، سالانه ۵ تا ۸ هزار نفر دچار مرگ مغزی می‌شوند و متأسفانه علی رغم اینکه باید سالانه ۴ هزار پیوند اعضاء از بیماران مرگ مغزی داشته باشیم، اما کمتر از یک سوم پیوند انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در کشور ما در هر ساعت یک تا دو نفر از کسانی که در لیست پیوند اعضا هستند فوت می‌کنند. ۲۵ هزار نفر نیازمند پیوند اعضا هستند که از این رقم ۱۸ هزار نفر منتظر پیوند کلیه هستند.

به گفته زالی، سال گذشته ۳۵۰۰ پیوند در کشور انجام شده که از این تعداد ۲۴۰۰ پیوند برای پیوند کلیه و ۹۰۰ پیوند برای کبد بود.

وی با بیان اینکه ۱۰ درصد مردم ما نسبت به گرفتن کارت اهدای عضو اقدام کرده‌اند، گفت: در پهنه‌های شهر تهران حداقل ۳ پهنه از ۵ پهنه امکانات تبلیغاتی مناسب برای ترویج فرهنگ پیوند اعضاء را بزودی خواهند داشت و در هر استانی درختی به نام این قهرمانان ملی که ایثار می‌کنند کاشته می‌شود. / فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار