به گزارش راهبرد معاصر؛ آمار واردات ۲۰ قلم کالای اساسی به غیر از دارو نشان میدهد که در ۶ ماه ابتدایی سال جاری به مقدار ۱۰ میلیون و ۹۴۷ هزار تن کالای اساسی به غیر از دارو به ارزش ۷ میلیارد و ۶۵۷ میلیون دلار وارد کشور شده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن ۱.۳۹ درصد افزایش و از نظر ارزش ۵.۰۹ درصد کاهش داشته است.
بنا بر این گزارش در ۶ ماه سال گذشته به میزان ۱۰ میلیون و ۷۹۷ هزار تن کالای اساسی به ارزش ۸ میلیارد و ۶۸ میلیون دلار وارد کشور شده بود.
این گزارش میافزاید: در ۶ ماهه سال جاری به میزان ۴ میلیون و ۲۴۱ هزار تن ذرت به ارزش یک میلیارد و ۷۲۲ میلیون دلار وارد کشور شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزن ۴۲ و به لحاظ ارزش ۴۵ رشد داشته است و رتبه نخست را به لحاظ ارزش در بین کالاهای اساسی وارداتی به خود اختصاص داده است.
همچنین در این مدت به مقدار ۹۹۸ هزار تن انواع روغنهای خوراکی به ارزش یک میلیارد و ۶۲۹ میلیون دلار وارد کشور شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن ۵۶ درصد و به لحاظ ارزش ۳۹ درصد افزایش داشت و رتبه دوم را در بین کالاهای اساسی از نظر ارزش به خود اختصاص داده است.
این گزارش حاکی است، واردات انواع دانههای روغنی در مدت یاد شده به مقدار یک میلیون و ۵۰۷ هزار تن و به ارزش یک میلیارد و ۱۴۷ میلیون دلار بود که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل به لحاظ وزن ۲۰ درصد و از نظر ارزش ۹ درصد افزایش داشته است و رتبه سوم را در بین کالاهای اساسی وارداتی به لحاظ ارزش به خود اختصاص داده است.
بنا بر این گزارش برنج با ۷۲۰ میلیون دلار، گندم با ۶۰۵ میلیون دلار، جو با ۴۲۸ میلیون دلار، لاستیک سنگین با ۲۰۷ میلیون دلار، شکر خام با ۱۹۱ میلیون دلار، کاغذ چاپ و تحریر با ۱۴۴ میلیون دلار و کود شیمیایی با ۱۴۱ میلیون دلار از دیگر کالاهای اساسی وارداتی به کشور بودهاند که در رتبههای بعدی قرار گرفته اند.
این گزارش حاکی است بیشترین افزایش وزنی و ارزشی واردات کالاهای اساسی در ۶ ماه سالجاری مربوط به گوشت قرمز سبک گرم و جو بوده است و بیشترین کاهش به چای خشک و گوشت مرغ اختصاص دارد./مهر