حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» پاسخ داد:

رهاورد ایران از میزبانی نشست حساس 3+3 چیست؟

حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه ایران تلاش می‌کند با حل بحران قره‌باغ پای رژیم صهیونیستی و آمریکا را از منطقه قطع کند، گفت: با توجه به شرایط مثبت ایجاد شده میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان می‌توان بدون درگیری و مداخله کشورهای متخاصم در منطقه، اوضاع را به سمت صلح و ثبات بیشتر پیش برد.
حسن هانی زاده‌؛ کارشناس سیاست خارجی
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۶ - ۰۲ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 24
کد خبر: ۲۱۰۱۰۲

رهاورد ایران از میزبانی نشست 3+3 در شرایط حساس منطقه

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان درباره نشست ۳+۳ در تهران گفت: ‏در حالی که آمریکا همراه با برخی متحدانش با حمایت تمام عیار از رژیم شرور صهیونیستی در حال تشدید جنگ افروزی، بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه هستند، تهران میزبان دومین نشست سازوکار منطقه‌ای ۳+۳ با عنوان «نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز جنوبی» با حضور وزیران امور خارجه کشورهای جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و روسیه بود.

 

وی افزود: ایران ستون و لنگر ثبات و امنیت در منطقه بر مبنای دکترین امنیت جمعی، بومی و معتقد به ظرفیت و توان مؤثر کشورهای منطقه برای حل و فصل مشکلات و بحران‌ها، امنیت و ثبات پایدار برای حفظ منافع مشترک و توسعه و پیشرفت جمعی است. 

 

سخنگوی وزارت امور خارجه عنوان کرد: پیگیری این راهبرد در جای جای منطقه می‌تواند بدون مداخلات سودجویانه بازیگران فرامنطقه‌ای، حافظ منافع کشورها و توسعه پایدار منطقه باشد.

 

جمهوری اسلامی ایران در سال های اخیر پیشنهادهای بسیار عملیاتی و سازنده به طرف های درگیر، یعنی جمهوری آذربایجان و ارمنستان ارائه کرده است

حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی درباره دستاوردهای نشست وزیران امور خارجه روند 3+3 در تهران به «راهبرد معاصر» گفت: نشست تهران با شرکت وزیران امور خارجه و نمایندگان کشورهای جمهوری آذربایجان، ارمنستان، ترکیه و روسیه بنا به درخواست ایران با توجه به اینکه حل موضوع قره باغ و قفقاز جنوبی بسیار راهبردی و حائز اهمیت است، در دستور کار و اجرا قرار گرفت. 

 

وی با بیان اینکه هدف ایران در این نشست نقش‌آفرینی برای پایان دادن به بحران 30 ساله آذربایجان و ارمنستان است، افزود: جمهوری اسلامی ایران در سال های اخیر پیشنهادهای بسیار عملیاتی و سازنده به طرف های درگیر، یعنی جمهوری آذربایجان و ارمنستان ارائه کرده است که اگر طرف های دیگر منطقه ای و فرامنطقه ای ورود پیدا نمی کردند، پیشنهادها و راه حل های ایران مؤثر واقع می شد و بحران پایان می یافت.

 

کارشناس سیاست خارجی معتقد است: ایران یک سری پیشنهادها به دو طرف ارائه کرد و باید منتظر عملیاتی شدن آنها بود، در غیر این صورت نمی توان تصور کرد اوضاع میان آذربایجان و ارمنستان بدون اجرای راهکارهای درست، مساعد شود.

 

هانی زاده گفت: یک پیشنهاد این است، هر دو طرف جمهوری آذربایجان و ارمنستان گزینه های نظامی را هر چه زودتر علیه یکدیگر از دستور کار خارج کنند، زیرا به اعتقاد ایران منطقه قفقاز جنوبی و قره باغ راه حل نظامی ندارد و ادامه درگیری ها به تنش های منطقه ای و افزایش بدبینی کشورهای منطقه دامن می زند.

 

وی درباره نشست تهران و نقش جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران پیشنهاد کرد، یک‌سری کمیته های امنیتی، نظامی و سیاسی با شرکت کشورهای روند 3+3 تشکیل شود تا مناقشه قره باغ با گفتمان رو در رو میان آذربایجان و ارمنستان حل و فصل شود.

 

به اعتقاد ایران منطقه قفقاز جنوبی و قره باغ راه حل نظامی ندارد و ادامه درگیری ها به تنش های منطقه ای و افزایش بدبینی کشورهای منطقه دامن می زند

کارشناس سیاست خارجی تصریح کرد: به نظر می‌آید جمهوری اسلامی ایران با وجود درگیری های اراضی اشغالی تلاش می کند با حل بحران قره باغ پای رژیم صهیونیستی و آمریکا را از این منطقه حساس قطع کند تا با توجه به شرایط مثبت ایجاد شده، ارمنستان و آذربایجان بتوانند بدون درگیری و ورود کشورهای متخاصم به منطقه اوضاع را به سمت صلح و ثبات بیشتر پیش ببرند.

 

هانی زاده تصریح کرد: اگر سران آذربایجان و ارمنستان پیشنهادهای ارائه شده از سوی جمهوری اسلامی ایران را برای حل مناقشه عملی کنند، روسیه نیز از اجرای راهکارهای مطرح شده به‌وسیله ایران حمایت می کند و در عملیاتی شدن پیشنهادهای ایران نقش مؤثری ایفا خواهد کرد.

 

ارسال نظر