معاملات تسلیحاتی جدید آمریکا با متحدان اروپایی-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

معاملات تسلیحاتی جدید آمریکا با متحدان اروپایی

وزارت امور خارجه آمریکا سه معامله فروش تسلیحات به انگلیس، فنلاند و لیتوانی را تصویب کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۳ - ۰۲ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 24
کد خبر: ۲۱۰۱۰۹

به گزارش راهبرد معاصر، بر اساس یک بیانیه جداگانه منتشر شده از سوی پنتاگون، وزارت امور خارجه آمریکا سه معامله تسلیحاتی این کشور با انگلیس، فنلاند و لیتوانی را مورد پذیرش قرار داده است.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، در بیانیه ای که پنتاگون منتشر کرد تصریح شد، وزارت امور خارجه آمریکا از فروش بالقوه 3000 موشک زمین به هوا به ارزش ۹۵۷.۴ میلیون دلار به انگلیس حمایت کرده است.

 

شرکت «لاکهید مارتین»، پیمانکار اصلی این معامله است.

 

وزارت امور خارجه آمریکا از سوی دیگر با فروش بالقوه ۱۵۰ موشک هدایت شونده پیشرفته ضد تشعشع به ارزش ۵۰۰ میلیون دلار به فنلاند موافقت کرده است. شرکت «نورتروپ گرومن» نیز پیمانکار فروش این موشک‌ها است.

 

طبق بیانیه پنتاگون، وزارت امور خارجه آمریکا با فروش ۳۶ موشک پیشرفته هوا به هوای برد متوسط به لیتوانی با پیمانکاری شرکت «ریتون» موافقت کرده است.

 

شرکت لاکهید مارتین (Lockheed Martin Corp) آمریکا بزرگترین کمپانی اسلحه سازی جهان است. میزان فروش این کمپانی در سال ۲۰۲۱ برابر با ۶۰ میلیارد و ۳۴۰ میلیون دلار بود. تسلیحاتی نظیر جنگنده F-۳۵ و پهپاد پیشرفته RQ-۱۷۰ ساخت لاکهید مارتین است.

 

شرکت ریتون (Raytheon Technologies) آمریکا دومین کمپانی بزرگ اسلحه سازی جهان است. میزان فروش این کمپانی در سال ۲۰۲۱ برابر با ۴۱ میلیارد و ۸۵۰ میلیون دلار بود. موشک تام هاوک و سامانه پاتریوت از جمله تسلیحات ساخت ریتون است.

 

شرکت نورثروپ گرومن (Northrop Grumman) آمریکا نیز چهارمین کمپانی بزرگ اسلحه سازی جهان است. میزان فروش این کمپانی در سال ۲۰۲۱ برابر با ۲۹ میلیارد و ۸۸۰ میلیون دلار بود. پهپاد «گلوبال هاوک» به عنوان گران‌ترین پهپاد عملیاتی و بزرگترین پهپاد جاسوسی جهان توسط نورثروپ گرومن ساخته شد.

 

این معاملات تسلیحاتی آمریکا در حالی اعلام می‌شوند که آمریکا و متحدان اروپایی‌ آن از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ ده‌ها میلیارد دلار تسلیحات به کی‌یف ارسال کرده‌ و به تدریج سلاح‌های سنگین‌تر و پیشرفته‌تری شامل تانک‌های جنگی اصلی، سامانه‌ پدافند هوایی «پاتریوت» و موشک‌های دوربرد را در اختیار این کشور قرار داده‌اند.

 

اوایل مهر ماه «دیمیتری مدودف»، رئیس‌جمهور پیشین روسیه با اشاره به ارسال تسلیحات سنگین غرب به اوکراین تصریح کرد که ناتو جهان را به نبردی بدتر از جنگ جهانی دوم سوق می‌دهد.

 

وی پیش از این نیز از حامیان غربی کی‌یف بعنوان ائتلاف «طرفدار نازی» انتقاد کرده و بارها نسبت به تقابل مستقیم احتمالی بین روسیه و ناتو هشدار داده بود.

 

مسکو هشدار داده است که تداوم ارسال سلاح‌های غرب به اوکراین به، مشارکت عمیق‌تر کشورهای عضو ناتو در جنگ اوکراین منجر می شود و خطر یک جنگ تمام عیار بین روسیه و ائتلاف تحت رهبری آمریکا یا همان ناتو را به همراه خواهد داشت./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار