غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

پارلمان فنلاند پیمان دفاعی با آمریکا را تصویب کرد

پارلمان فنلاند پیمان دفاعی با ایالات متحده که اجازه حضور پایگاه‌های آمریکا در این کشور اروپایی هم مرز با روسیه را می‌دهد، تصویب کرد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۴ - ۱۱ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 01
کد خبر: ۲۴۷۸۸۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ خبرگزاری فرانسه گزارش داد که پارلمان فنلاند امروز دوشنبه یک پیمان دفاعی با آمریکا را تصویب کرده است که اجازه تقویت حضور نظامی و نگهداری تجهیزات نظامی در فنلاند را می‌دهد.

«توافق همکاری دفاعی» در ماه دسامبر توسط دولت فنلاند تایید شده بود.

این توافق که با هدف ادعایی تقویت قابلیت‌های دفاعی و امنیتی فنلاند به دست آمده، درحالی است که این کشور حوزه «نوردیک» در آوریل 2023 به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) پیوست.

هر دو این تحولات پس از آن اتفاق افتاد که کشورهای کوچک هم مرز با روسیه پس از شروع جنگ اوکراین در فوریه 2022، نگرانی‌هایی به لحاظ امنیتی و دفاعی داشتند.

 روابط فنلاند با کشور همسایه روسیه که یک هزار و 340 کیلومتر مرز مشترک دارد، به دنبال پیوستن هلسینکی به ناتو به شدت وخیم شد.

توافق تصویب شده در پارلمان فنلاند، دسترسی آمریکا به 15 پایگاه نظامی در فنلاند را مقدور می‌سازد و حضور و تمرین نیروهای آمریکایی و استقرار تجهیزات دفاعی در خاک این کشور اروپایی را ممکن می‌کند.

این همچنین همکاری بین دو کشور را در شرایط بحران تقویت می‌کند.

زمانیکه سوئد هم در 18 ژوئن توافق همکاری دفاعی را تصویب کرد، منتقدین اعتقاد داشتند که این پیمان درب را به روی استقرار تسلیحات هسته‌ای در این کشور باز می‌کند./تسنیم

ارسال نظر