عملکرد صفر بانک‌های خصوصی در نهضت ملی مسکن-راهبرد معاصر

عملکرد صفر بانک‌های خصوصی در نهضت ملی مسکن

وزیر راه و شهرسازی با اعلام این‌که عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات مسکن رضایت‌بخش نیست، گفت:عملکرد بانک‌های خصوصی در نهضت ملی مسکن تقریباً صفر است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۶ - ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 25
کد خبر: ۲۱۰۳۱۸

به گزارش راهبرد معاصر، مهرداد بذرپاش با یادآوری این‌که طی نیمه نخست امسال در بحث تامین مالی مسکن به اندازه 2 سال قبل کار شده که کافی نبوده است، اظهار کرد: با این حال تکالیف بانک‌ها بیش از این بوده است.

 

وی با بیان این که عملکرد بانک‌ها رضایت‌بخش نیست،‌افزود: از رئیس‌کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد -برای همراهی بانک‌ها- تلاش‌های زیادی صورت گرفته است.

 

وی ادامه داد: پس از جلسه شورای عالی مسکن 4 جلسه برگزار شد و 2 روز قبل نیز بانک‌ها مورد ارزیابی قرار گرفتند. عملکرد بانک‌های خصوصی در نهضت ملی مسکن تقریباً صفر بوده است؛ بانک‌های خصوصی وظیفه ملی برعهده دارند. باید سپرده مردم که در اختیارشان است را برای پروژه‌های ملی بیاورند.

 

طی 2 سال و یکماه سپرس شده از اجرا قانون جهش تولید مسکن (نهضت ملی مسکن) بانک‌ها و موسسات مالی به حدود 20 درصد از تاکالیف خود عمل کرده‌اند.

 

در سال اول (شهریور ماه سال 1400 تا شهریور 1401) بانک‌ها و موسسات مالی بایستی 360 هزار میلیارد تومان تسهیلات به پروژه‌های نهضت ملی مسکن پرداخت می‌کردند، اما میزان پرداخت تسهیلات در مدت یاد شده 18 هزار و 400 میلیار تومان بوده است. یعنی بانک‌ها و موسسات مالی فقط به 5.1 درصد از تکلیف قانونی خود عمل کردند.

 

در سال دوم اجرای قانون جهش تولید مسکن نیز بانک ها باید 458 هزار میلیارد تومان از تسهیلات خود را به بخش مسکن و پروژه‌های نهضت ملی مسکن تخصیص می‌دادند. این در حالی است که مطابق آمار وزارت راه و شهرسازی تاکنون بانک مسکن 99 هزار میلیارد تومان، بانک‌ سپه 16 هزار میلیارد تومان، بانک ملت 13 هزار میلیارد تومان، بانک تجارت 8 هزار میلیارد تومان، بانک ملی 7هزار میلیارد تومان، بانک صادرات 7 هزار میلیارد تومان، بانک رفاه 2 هزار میلیارد تومان و سایر بانک‌ها و موسسات مالی نیز در مجموع 6 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کرده‌اند.

 

در سال اول و دوم اجرا قانون جهش تولید مسکن بانک‌ها و موسسات عامل نهضت ملی مسکن باید 818 هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت می‌کردند. در فاصله 12 روز مانده تا پایان سال دوم قانون مذکور سیستم بانکی 158 هزار میلیارد تومان معادل حدود 19 درصد به تکلیف قانون خود در بخش مسکن عمل کرده‌اند.

 

اوایل مهرماه امسال رئیس‌جمهوری در جلسه شورای عالی مسکن با بیان این‌که متأسفانه عملکرد برخی بانک‌ها در ارائه تسهیلات قابل قبول نیست، گفته بود: برخی بانک‌ها به‌جای پرداخت تسهیلات مسکن به مسکن‌سازی روی آورده و فعالیت اقتصادی خود را جزو آمار تسهیلات پرداختی نهضت ملی مسکن ارائه کرده‌اند.

 

وی در این رابطه دستور داد: طی 2 هفته جلسه‌ای با حضور وزرای راه، اقتصاد، رئیس‌کل بانک مرکزی و مدیران عامل بانک‌ها برگزار شود تا اولا آمار ارائه‌شده در خصوص تعداد متقاضیان معرفی‌شده به بانک‌ها، قراردادهای امضا شده و میزان تسهیلات پرداختی بررسی شده و نتیجه نهایی در جلسه آتی شورا ارائه شود. ثانیاً پیشنهادهای مختلف مطرح‌شده در این جلسه در خصوص راهکارهای تسریع در تأمین تسهیلات بانکی ساخت مسکن از جمله خط اعتباری ویژه بانک مسکن را بررسی و اعلام نظر کنند.

 

وی تاکید کرد: این‌که همه کارها و اقدامات دولت عنوان جهادی و نهضتی دارد، به‌منزله آن است که همه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی با تلاش مضاعف نسبت به پیگیری امور تا حصول نتیجه اهتمام داشته باشند و اجازه ندهند انجام کارها با تأخیر مواجه شود.

 

رئیس‌جمهوی یکی از اقدامات بسیار مهم و ضروری برای موفقیت طرح نهضت ملی مسکن را کاهش قیمت تمام‌شده ساخت مسکن عنوان کرد و افزود: همه تلاش دستگاه‌های اجرایی مربوطه معطوف به کاهش قیمت هزینه ساخت از فولاد و سیمان گرفته تا سایر تجهیزات ساختمانی باشد، چرا که هرچه قیمت ساخت کمتر باشد به‌نفع مردم است./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار