جمهوری آذربایجان: برای ایجاد کریدور زمینی به ایران چشم دوخته‌ایم-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

جمهوری آذربایجان: برای ایجاد کریدور زمینی به ایران چشم دوخته‌ایم

مشاور ارشد سیاست خارجی رئیس جمهور جمهوری آذربایجان گفت، باکو دیگر علاقه ای به ایجاد کریدور زمینی از طریق خاک ارمنستان ندارد و درعوض درباره این موضوع با ایران گفت‌وگو خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۴ - ۰۴ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 26
کد خبر: ۲۱۰۴۴۷

به گزارش راهبرد معاصر، یک مقام ارشد جمهوری آذربایجان درشهر «باکو» گفت که این کشور دیگرعلاقه‌ای به ایجاد کریدور زمینی از طریق ارمنستان به «نخجوان» ندارد و درعوض درباره این موضوع با ایران گفت‌وگو خواهد کرد.

 

به گزارش خبرگزاری «رویترز» ساخت کریدور بالقوه از طریق ایران که هم مرز با ارمنستان و جمهوری آذربایجان است می‌تواند به کاهش تنش‌ها در منطقه کمک کند.

 

«حکمت حاجی اف» مشاور ارشد سیاست خارجی «الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان گفت:«باکو هیچ برنامه‌ای برای تصرف زنگزور نداشته است.»

 

او گفت:«بعد از اینکه دو طرف در مورد افتتاح این کریدور به توافق نرسیدند، این پروژه جذابیت خود را برای ما از دست داد. ما می‌توانیم این پروژه را با ایران انجام دهیم.»

 

وزیر خارجه ارمنستان نیز روز سه شنبه اعلام کرد که علاقه‌مند به برقراری خط ریلی با ایران و روسیه و آسیای مرکزی است. مقامات ارشد ارمنستان بارها به اهمیت روابط با ایران اشاره کرده‌اند. ایران از بزرگترین صادر کنندگان کالا به ارمنستان محسوب می‌شود. ایران دارای مرکز تجاری در ارمنستان است و گفته می‌‌شود که ایران قصد دارد حجم تجاری با ارمنستان را به سه میلیارد دلار برساند.

 

ارمنستان پس از تصرف منطقه مورد مناقشه قره باغ کوهستانی توسط جمهوری آذربایجان در سپتامبر، با ترس از اینکه مجبور به دادن امتیازات ارضی بیشتر شود با ایجاد چنین کریدوری مخالفت کرده است. در این بین جمهوری آذربایجان در هفته‌های اخیر درخواست خود برای ایجاد کریدور حمل و نقل از طریق ارمنستان را مطرح کرده بود تا در مذاکرات جاری صلح بین باکو و ایروان گنجانده شود.

 

پس از بازپس گیری قره باغ توسط باکو، وزرای خارجه دو کشور روز یکشنبه در تهران با حضور وزرای خارجه ایران، ترکیه و روسیه دیدار کردند.

 

در تحولی دیگر، «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان روز چهارشنبه گفت که دیدار برنامه ریزی شده او با علی اف در «بروکسل» برگزار نخواهد شد. پاشینیان گفت ارمنستان به دنبال توضیح از مقامات اتحادیه اروپا در این زمینه است./ فارس

ارسال نظر