عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران مقاومت عراق پاسخ به حملات آمریکا را به بعد از اربعین موکول کرد حمله پهپادی به مرکز ذخیره‌سازی شناور LNG آمریکا در مصر در دیدار نتانیاهو با وزیر جنگ آمریکا چه گذشت؟ + ویدیو دور تازه تحریم‌های ایالات متحده / آمریکا ۸ نفتکش و ۱۰ نهاد مرتبط با ایران را تحریم کرد ادعا‌های ترامپ در مورد آمادگی برای حمله مجدد به ایران ایران حملات تجاوزکارانه آمریکا و عربستان به عراق را به شدت محکوم کرد احتمال لغو سفر الزیدی به عربستان

دیدگاه امیرعبداللهیان پیرامون صلح در قفقاز جنوبی

دیدگاه امیرعبداللهیان پیرامون صلح در قفقاز جنوبی به عقیده وزیر امور خارجه کشورمان صلح در قفقاز جنوبی صرفا با مشارکت فعال سه کشور درون منطقه‌ای و سه همسایه پیرامونی این منطقه میسر خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۷ - ۰۳ آبان ۱۴۰۲ - 2023 October 25
کد خبر: ۲۱۰۲۳۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در صفحه شخصی خود نوشت:

روز گذشته (دوشنبه) در قالب سازوکار موسوم به ۳+۳ میزبان وزرای امور خارجه کشور‌های جمهوری ترکیه، جمهوری ارمنستان، جمهوری آذربایجان و فدراسیون روسیه بودم که به بررسی آخرین تحولات منطقه قفقاز جنوبی پرداختیم.

همانطور که در عنوان این اجلاس مهم منطقه‌ای تصریح شده بود، اکنون نوبت صلح، همکاری و پیشرفت در قفقاز جنوبی است که این امر صرفاً با مشارکت فعال سه کشور درون منطقه‌ای و سه همسایه‌ی پیرامونی این منطقه میسر خواهد بود.

در پایان نشست، تهران وزرای خارجه به بیانیه‌ی مشترکی دست یافتند که اهمیت توسعه مناسبات دوستانه بین کشور‌ها بر اساس منافع متقابل و حسن همجواری، اهمیت حل و فصل مسالمت آمیز اختلافات بر اساس منشور ملل متحد، احترام به حاکمیت، استقلال سیاسی و تمامیت ارضی، خدشه ناپذیری مرز‌های شناخته شده بین المللی، عدم مداخله در امور داخلی، منع تهدید یا توسل به زور و احترام به حقوق بشر را مورد تاکید قرار داد.

موضوع مهم بعدی که در این اجلاس مورد توجه قرار گرفت تحولات فلسطین و جنایات رژیم آپارتاید صهیونیستی علیه، زنان کودکان و ساکنان غیر نظامی غزه بود که در این زمینه نیز لزوم توقف فوری جنایات جنگی علیه غزه و ضرورت ارسال کمک‌های بشردوستانه مورد تصریح همه‌ی اعضا قرار گرفت. همچنین پرچم فلسطین به نشانه‌ی همبستگی با ملت فلسطین در سالن محل اجلاس قرار گرفت.

پس از این اجلاس و همراهی با وزرای امور خارجه جمهوری آذربایجان، ارمنستان، روسیه و ترکیه در دیدار با رییس جمهور محترم کشورمان به وزارت امور خارجه بازگشتم و در نشست خبری با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی شرکت کردم و ضمن ارائه‌ی توضیحاتی از جزئیات روند برگزاری، اجلاس پاسخگوی سوالات اصحاب محترم رسانه بودم.

نشست بعدی فرمت ۳+۳ در ترکیه برگزار خواهد شد و امیدوارم با تکمیل مسیر همگرایی در منطقه به زودی شاهد استمرار برگزاری این جلسات در باکو و ایروان باشیم. / تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار