هشدار دبیرکل ناتو درباره استفاده از فناوری‌های اطلاعاتی و ارتباطاتی چینی

دبیرکل ناتو برای اولین بار در اقدامی مداخله جویانه به اعضای این ائتلاف نظامی و بخصوص آلمان درباره استفاده از فناوری های شرکت های چینی در ساختار دیجیتالی آینده خود هشدار داد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۵ - ۱۹ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 10
کد خبر: ۲۱۲۸۲۵

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه "هامبورگر ابند بلات" آلمان نوشت: ناتو در بحث ها در مورد فناوری ارتباطات چین با هشداری آشکار به آلمان مداخله کرده است. در اولین کنفرانس دفاع سایبری ناتو در وزارت خارجه آلمان در برلین، ینس استولتنبرگ، دبیرکل این ائتلاف، از شرکای خود در ائتلاف خواست که از اجزای سازنده چینی Huawei و ZTE چشم پوشی کنند.

 

وی روز پنجشنبه با یادآوری پیامدهای شدید «اتکا به روسیه برای تأمین انرژی» گفت: ما باید از تکیه بر فناوری رژیم‌های مستبد برای ساختن ستون فقرات دیجیتالی آینده خود اجتناب کنیم.

 

استولتنبرگ که همچنین با اولاف شولتز، صدر اعظم آلمان و آنالنا بائرباک ، وزیر امور خارجه فدرال آلمان در برلین برای بحث و گفتگو ملاقات کرد، هشدار داد: نباید این اشتباه را با تکیه بر چین برای فناوری شبکه‌های حیاتی خود تکرار کنیم.

 

مداخله ناتو در بحث های جاری سیاست داخلی، به ویژه با چنین کلمات واضح، بسیار غیرعادی است. اما ناتو از این مسئله دلسرد است که ارائه دهندگان تلفن همراه آلمانی Telekom، Vodafone و Telefónica همچنان به محصولات هوآوی برای ساخت شبکه های تلفن همراه نسل پنجم بدون دخالت دولت فدرال متکی هستند.

 

کارشناسان امنیتی دولت فدرال آلمان همچنین نگران این مسئله هستند که تصمیم گیری در مورد گسترش قطعات چینی در شبکه نسل پنجم اینترنت آلمان برای هفته ها به تعویق افتاده است.

 

در اواسط سپتامبر، وزارت کشور آلمان پس از تجزیه و تحلیل جامع خطر، خواستار عواقب آن شد. طبق خواست این وزارتخانه، قطعات چینی باید ظرف سه سال از اپراتورهای شبکه در سراسر آلمان حذف شوند تا در نهایت بیش از 25 درصد قطعات شبکه اینترنت نسل پنجم از تولیدکنندگان چینی نباشد. تاکنون طبق برآوردهای کارشناسان این رقم بین 50 تا 60 درصد است.

 

بر این اساس در مکان‌های مخصوصاً مرتبط با امنیت مانند برلین یا کلن/بن، که تعداد زیادی از وزارتخانه‌ها و نهادهای فدرال در آن‌ها قرار دارند، تمام اجزای چینی باید ظرف سه سال حذف شوند.

 

وزارت کشور آلمان هم نگرانی های امنیتی گسترده ای در مورد استفاده از فناوری های شرکت های چینی دارد و از جمله از خرابکاری با انگیزه سیاسی و سرقت داده ها ترس دارد - ارزیابی که ناتو و اتحادیه اروپا در آن سهیم هستند. این در حالی است که هواوی، زد تی ای و اپراتورهای چینی همیشه خطرات امنیتی یا احتمال سوء استفاده از محصولاتشان برای جاسوسی را به شدت رد کرده اند.

 

در کنفرانس سایبری در وزارت خارجه آلمان ، بائربوک بیانیه ای کلی درباره حفاظت بهتر از زیرساخت های سایبری اعضای ناتو ارائه کرد و هشدار داد: ما باید برای مقابله با حملات سایبری - در زمان صلح، بحران و درگیری آماده باشیم. وی افزود: ما باید سیستم‌های خود را به روز کنیم از جمله سیستم‌هایی که دولت‌های ما از آن‌ها استفاده می‌کنند، اما همچنین سیستم‌هایی که صنعت و شهروندان ما به آنها متکی هستند.

 

وزارت امور اقتصادی آلمان هم نسبت به استفاده از قطعات هوآوی و زد تی ای انتقاد دارد. فقط وزارت حمل و نقل به شدت با پیشنهاد وزارت کشور در این رابطه مخالفت می کند - و بنابراین این دلیل تاخیر در تصمیم گیری است. وزیر حمل و نقل فدرال می ترسد که حذف فناوری چینی بسیار گران تمام شود و خطرات در این باره را آنقدر بالا نمی داند.

 

جان استرند، کارشناس ارتباطات سیار دانمارکی می گوید: هیچ کشور اروپایی دیگری به اندازه آلمان فناوری چینی در شبکه های خود ندارد. سهم بازار هواوی در برلین بیشتر از پکن است. به گفته وی حتی یک جایگزین اروپایی با نوکیا و اریکسون وجود دارد.

 

ینس زیمرمن، سخنگوی سیاست دیجیتال فراکسیون پارلمانی حزب سوسیال دموکرات هم از رای صریح استولتنبرگ دبیر کل ناتو علیه استفاده از فناوری اطلاعات چین استقبال کرد. وی در این باره گفت: وضعیت امنیتی ژئوپلیتیکی بیش از هر زمان دیگری متشنج است، به همین دلیل است که حفاظت از زیرساخت های حیاتی در داخل ناتو ضروری است./ تسنیم

ارسال نظر