روسیه و هند به‌رغم تحریم‌های آمریکا به همکاری‌ با ایران ادامه می‌دهند-راهبرد معاصر
واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود انفجار مقابل یک مسجد در وزیرستان پاکستان؛ ۷ نفر کشته و زخمی شدند ادعای واشنگتن پست: ترامپ به معامله با ایران فکر کرده است تروئیکای اروپایی در تدارک یک قطعنامه علیه ایران در شورای حکام در نشست عراقچی با مدیران ارشد رسانه‌ها چه گذشت؟ رئیس سازمان انرژی اتمی: قطعنامه جدید علیه ایران صادر شود سریع پاسخ می‌دهیم بمباران دفتر حزب بعث سوریه در بیروت + ویدئو جزئیات جدید از ماجرای جنجالی درز اسناد محرمانه اسرائیل کشته شدن ۴ تروریست در کرکوک

روسیه و هند به‌رغم تحریم‌های آمریکا به همکاری‌ با ایران ادامه می‌دهند

رئیس جمهوری روسیه و نخست وزیر هند در بیانیه مشترکی در پایان مذاکرات امروز خود، بر پایبندی به قطعنامه شورای امنیت در حمایت از برجام و ادامه همکاری‌های متقابل سودمند و قانونی دو کشور با جمهوری اسلامی ایران تأکید کردند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 04
کد خبر: ۲۱۳۶۶

به گزارش راهبرد معاصر، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه و "نارندرا مودی" نخست وزیر هند امروز (چهارشنبه) در حاشیه «اجلاس اقتصادی شرق» در شهر ولادی‌وستوک، بیستمین نشست سران دو کشور را برگزار کردند.

 

در بیانیه مشترکی که در پایان مذاکرات رهبران دو کشور منتشر شد، تاکید شده است که روسیه و هند قصد دارند به همکاری‌های تجاری-اقتصادی متقابل سودمند و قانونی خود با جمهوری اسلامی ایران ادامه دهند. در این بیانیه آمده است: «مسکو و دهلی بر اهمیت اجرای کامل و موثر برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در تامین صلح، امنیت و ثبات منطقه‌ای و بین المللی تاکید داشته و پایبندی کامل دو کشور به قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت سازمان ملل که از توافقنامه هسته‌ای با ایران حمایت کرده را مورد تأیید قرار می‌دهند و بر این عقیده هستند که مسائل پیرامون این توافقنامه باید مسالمت آمیز و از طریق گفت‌وگو حل و فصل شود. در عین حال روسیه و هند عزم راسخ خود برای ادامه همکاری‌های متقابلاً سودمند و قانونی خود با جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های مختلف تجاری-اقتصادی را اعلام می‌کنند.»

 

در این بیانیه همچنین در این بیانیه همچنین تاکید شده است که روسیه و هند بر رعایت اصول احترام به استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی کشور سوریه اصرار داشته و خواستار حل و فصل مشکلات در این کشور تنها از طریق دیپلماسی و ادامه گفت‌وگوهای سازنده، از جمله در چارچوب مذاکرات آستانه هستند.

 

رهبران روسیه و هند در این بیانیه بر ادامه تقویت جهان چندقطبی و نقش مرکزی سازمان ملل در حل و فصل مسائل جهانی تاکید کرده و خواستار رعایت کامل حقوق بین الملل از جمله اصل عدم دخالت در امور داخلی سایر کشورها شدند. در این سند همچنین آمده است: «روسیه و هند خواستار اصلاح ساختار شورای امنیت سازمان ملل هستند، به گونه‌ای که منعکس کننده واقعیات جهان امروز باشد و این ارگان مهم بین المللی را کارآمدتر و موثرتر در حل و فصل مسائل مربوط به صلح و امنیت جهانی کند.»

 

ولادیمیر پوتین هم در پایان مذاکرات خود با نخست وزیر هند اعلام کرد که دو کشور درباره بسته کاملی از اسناد دوجانبه به توافق رسیده‌اند. به گفته وی، این توافقات در زمینه‌های تجاری-سرمایه گذاری ، همکاری‌های نظامی-فنی و در عرصه صنعت، آموزش و فرهنگ است که این توافقات در بیانیه مشترک به امضا رسیده بین طرفین مشخص شده است.

 

رئیس جمهوری روسیه همچنین تاکید کرد که بیانیه مشترک امروز به افتخار اعتماد متقابل و مشارکت در حال تقویت روسیه و هند در عرصه‌های همکاری جدید بوده و بیانگر تعمیق روابط دو کشور، از جمله هماهنگی سیاست خارجی دو کشور است. وی یادآور شد که مواضع مسکو و دهلی در بسیاری از مسائل کلیدی در دستور کار بین‌المللی یا بسیار نزدیک یا کاملاً مطابق با یکدیگر است.

 

 

لازم به یادآوری است که «اجلاس اقتصادی شرق» از تاریخ 3 الی 6 سپتامبر ( 12-15 شهریور ماه) در شهر ولادی‌وستوک روسیه در حال برگزاری است.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده