روسیه و هند به‌رغم تحریم‌های آمریکا به همکاری‌ با ایران ادامه می‌دهند-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

روسیه و هند به‌رغم تحریم‌های آمریکا به همکاری‌ با ایران ادامه می‌دهند

رئیس جمهوری روسیه و نخست وزیر هند در بیانیه مشترکی در پایان مذاکرات امروز خود، بر پایبندی به قطعنامه شورای امنیت در حمایت از برجام و ادامه همکاری‌های متقابل سودمند و قانونی دو کشور با جمهوری اسلامی ایران تأکید کردند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 04
کد خبر: ۲۱۳۶۶

به گزارش راهبرد معاصر، "ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه و "نارندرا مودی" نخست وزیر هند امروز (چهارشنبه) در حاشیه «اجلاس اقتصادی شرق» در شهر ولادی‌وستوک، بیستمین نشست سران دو کشور را برگزار کردند.

 

در بیانیه مشترکی که در پایان مذاکرات رهبران دو کشور منتشر شد، تاکید شده است که روسیه و هند قصد دارند به همکاری‌های تجاری-اقتصادی متقابل سودمند و قانونی خود با جمهوری اسلامی ایران ادامه دهند. در این بیانیه آمده است: «مسکو و دهلی بر اهمیت اجرای کامل و موثر برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در تامین صلح، امنیت و ثبات منطقه‌ای و بین المللی تاکید داشته و پایبندی کامل دو کشور به قطعنامه شماره 2231 شورای امنیت سازمان ملل که از توافقنامه هسته‌ای با ایران حمایت کرده را مورد تأیید قرار می‌دهند و بر این عقیده هستند که مسائل پیرامون این توافقنامه باید مسالمت آمیز و از طریق گفت‌وگو حل و فصل شود. در عین حال روسیه و هند عزم راسخ خود برای ادامه همکاری‌های متقابلاً سودمند و قانونی خود با جمهوری اسلامی ایران در عرصه‌های مختلف تجاری-اقتصادی را اعلام می‌کنند.»

 

در این بیانیه همچنین در این بیانیه همچنین تاکید شده است که روسیه و هند بر رعایت اصول احترام به استقلال، حاکمیت و تمامیت ارضی کشور سوریه اصرار داشته و خواستار حل و فصل مشکلات در این کشور تنها از طریق دیپلماسی و ادامه گفت‌وگوهای سازنده، از جمله در چارچوب مذاکرات آستانه هستند.

 

رهبران روسیه و هند در این بیانیه بر ادامه تقویت جهان چندقطبی و نقش مرکزی سازمان ملل در حل و فصل مسائل جهانی تاکید کرده و خواستار رعایت کامل حقوق بین الملل از جمله اصل عدم دخالت در امور داخلی سایر کشورها شدند. در این سند همچنین آمده است: «روسیه و هند خواستار اصلاح ساختار شورای امنیت سازمان ملل هستند، به گونه‌ای که منعکس کننده واقعیات جهان امروز باشد و این ارگان مهم بین المللی را کارآمدتر و موثرتر در حل و فصل مسائل مربوط به صلح و امنیت جهانی کند.»

 

ولادیمیر پوتین هم در پایان مذاکرات خود با نخست وزیر هند اعلام کرد که دو کشور درباره بسته کاملی از اسناد دوجانبه به توافق رسیده‌اند. به گفته وی، این توافقات در زمینه‌های تجاری-سرمایه گذاری ، همکاری‌های نظامی-فنی و در عرصه صنعت، آموزش و فرهنگ است که این توافقات در بیانیه مشترک به امضا رسیده بین طرفین مشخص شده است.

 

رئیس جمهوری روسیه همچنین تاکید کرد که بیانیه مشترک امروز به افتخار اعتماد متقابل و مشارکت در حال تقویت روسیه و هند در عرصه‌های همکاری جدید بوده و بیانگر تعمیق روابط دو کشور، از جمله هماهنگی سیاست خارجی دو کشور است. وی یادآور شد که مواضع مسکو و دهلی در بسیاری از مسائل کلیدی در دستور کار بین‌المللی یا بسیار نزدیک یا کاملاً مطابق با یکدیگر است.

 

 

لازم به یادآوری است که «اجلاس اقتصادی شرق» از تاریخ 3 الی 6 سپتامبر ( 12-15 شهریور ماه) در شهر ولادی‌وستوک روسیه در حال برگزاری است.

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار