به گزارش راهبرد معاصر؛ پدرو آروژو آگودو گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد دسترسی به آب آشامیدنی سالم و بهداشت روز جمعه به وقت محلی گفت: «هر ساعتی که اسرائیل برخلاف قوانین بینالمللی، مانع از تأمین آب آشامیدنی سالم در نوار غزه میشود، مردم این منطقه را در معرض خطر مرگ ناشی از تشنگی و بیماریهای مرتبط با کمبود آب آشامیدنی سالم قرار میدهد.»
وی گفت: «این تلفات که اغلب در جنگ دیده نمیشوند، قابل پیشگیری هستند و اسرائیل باید از آنها جلوگیری کند. اسرائیل باید استفاده از آب به عنوان سلاح جنگی را متوقف کند.»
آروجو-آگودو خطاب به رژیم اسرائیل یادآور شد که جلوگیری عمدی از ورود منابع مورد نیاز برای تامین آب سالم به نوار غزه ناقض قوانین بینالمللی بشردوستانه و حقوق بشر است.
سازمانهای بشردوستانه از جمله آژانس امداد و کار سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک (UNRWA) بر ضرورت سوخت برای راهاندازی ایستگاههای نمکزدایی و پمپهای آب در غزه تاکید کردهاند.
به گفته آنروا، تقریباً ۷۰ درصد از مردم غزه اکنون آب «شور و آلوده» مینوشند. فاضلاب نیز در برخی مناطق در خیابانها پخش شده و سازمان ملل به دلیل کمبود سوخت نمیتواند اقدام به دفع زباله کند.
پدرو آروژو آگودو روز جمعه هشدار داد که کم آبی و بیماریهای منتقله از طریق آب در غزه به دلیل "مصرف آب شور و آلوده" در حال افزایش است.
پیش ازاین، ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل روز پنجشنبه گفت که بیماری و گرسنگی گسترده در غزه حتمی است و هشدار داد که با کاهش دسترسی به سوخت و سایر منابع در غزه، "شیوع گسترده بیماریهای عفونی و گرسنگی اجتناب ناپذیر است.
ولکر ترک کمیسیر عالی حقوق بشر روز پنجشنبه به وقت محلی گفت: پایان کامل ذخایر سوخت "در سراسر غزه فاجعه بار خواهد بود و منجر به فروپاشی کامل خدمات آب رسانی، فاضلاب و خدمات مهم سلامتی و توقف کمکهای بشردوستانه محدود خواهد شد.
یونیسف روز سهشنبه اعلام کرد که گزارشهایی مبنی بر افزایش سطح کمآبی در بدن و بیش از ۳۰ هزار مورد بیماری گوارشی در غزه دریافت کرده است.
برنامه جهانی غذای سازمان ملل (WFP) نیز روز جمعه از توقف دوباره امدادرسانی به غزه خبر داد و نسبت به وقوع گرسنگی در این منطقه اعلام نگرانی کرد.
برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد (WFP) نیز ضمن تائید این وضعیت، از وقوع گرسنگی در میان غیرنظامیان حاضر در این باریکه به دلیل کمبود ذخایر غذایی خبر داد. سیندی مک کین مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا گفت که نزدیک به کل جمعیت غزه نیاز فوری به مواد غذایی دارند. وی در بیانیهای اضافه کرد: «عملا هیچ آب و آذوقهای در غزه وجود ندارد و تنها بخش اندکی از اقلام مورد نیاز از طریق مرزها وارد میشود».
براساس آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت فلسطین، پس از حمله ۷ اکتبر حماس با عنوان عملیات طوفان الاقصی به سرزمینهای اشغالی و آغاز حملات تلافی جویانه رژیم اسرائیال به نوار غزه، تاکنون بیش از ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر فلسطینی جان باخته اند که بیش از ۴ هزار و ۷۰۰ نفر از آنها کودک بوده اند. / ایرنا