سردار قاآنی به زیارت امام زاده جعفر (ع) پیشوا رفت + عکس ابوترابی، امام جمعه تهران: کاهش اقتدار سیاسی هدف اصلی منازعات نرم است؛ راهی جز وحدت و انسجام نیست توضیحات خسروپناه درباره شایعه برکناری جمیله علم‌الهدی از شورای عالی انقلاب فرهنگی وزیر دفاع: ماهیت وجودی انقلاب ما با ماهیت وجودی آمریکا در پارادوکس است؛ نمی‌توانیم در کنار یکدیگر قرار بگیریم فاطمی، نماینده مجلس: رفع فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام ظرف ۶ ماه آینده انجام می‌شود دریادار سیاری: رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش از فردا آغاز می‌شود پیام تسلیت رهبری درپی درگذشت حاج سیدمرتضی مستجابی پزشکیان: قرار نیست زیر چتر نامرد‌ها برویم/ از عزت‌مان با تهدید دیگران کوتاه نمی‌آییم معاون اجرایی رئیس‌جمهور: افزایش قیمت‌ها به دلیل عدم ثبات روانی است عارف: توسعه روابط با آفریقا سیاست ماست استاندار تهران: حضور اتباع خارجی و مهاجرت معکوس از تهران، چالش‌هایی مانند آلودگی هوا و بحران آب را ایجاد کرده فرمانده کل سپاه: هرگز در مقابل دشمن نترسیده‌ایم و محکم در مقابل آنان ایستاده‌ایم پزشکیان: ترامپ نمی‌تواند کاری کند، ما هستیم که تصمیم می‌گیریم توئیت عبری جدید اکانت رهبر معظم انقلاب پزشکیان: نخبگان بمانند و ایران را بسازند/ مهاجرت را رها کنید

قالیباف: در کار جهادی فرهنگ اربعین را ادامه دهیم

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اهمیت فعالیت‌های داوطلبانه خیریه و جهادی، گفت: کار جهادی یعنی تدوام فرهنگ اربعین، شما دانشجوها همه این را حس می‌کنید. در ایام اربعین می بینید چه فضایی دارید؟همه در این مراسم حضور دارند و یک حرکت به تمام معنا مردمی است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۸ - ۲۷ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 18
کد خبر: ۲۱۴۰۴۱

به گزارش راهبرد معاصر، محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، صبح امروز در مراسم اختتامیه مهرواره ملی «برای ایران» در دانشگاه تربیت مدرس، با اشاره به اهمیت فعالیت‌های داوطلبانه خیریه و جهادی، گفت: بهترین فرصت‌ها برای تربیت و انسان سازی مفید برای آینده خود جهادگران و نیز پیشرفت ایران عزیز در همین مجموعه‌ها است.

 

وی در ادامه با اشاره به خاستگاه فعالیت‌های خیریه و جهادی اظهار کرد: بدون شک اولین موضوعی که در هر کار داوطلبانه‌ به آن توجه می‌کنیم، روحیه جهادی است که مبنای هر کار داوطلبانه و خیری است.

 

قالیباف تصریح کرد: روحیه جهادی یک روحیه برخاسته از جوهره و درون افراد است و هرگز تحت تاثیر عوامل بیرونی قرار نمی‌گیرد. روحیه جهادی خستگی ناپذیر است چرا که کار برای خدا خستگی و ناامیدی ندارد.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما در مجلس یازدهم در برنامه هفتم بندی را مربوط به همین گروه‌های جهادی و داوطلبانه قرار دادیم که البته به این معنا نیست که بخواهیم گروه‌های مربوطه را در ضابطه اداری محدود کنیم بلکه به این معنا است که نظام اداری که اشکالات جدی به آن وارد است مانعی بر سر راه فعالیت این گروه‌ها نباشد.

 

وی در ادامه به تشریح ویژگی‌های لازم برای مراکز خیریه و گروه‌های جهادی پرداخت و گفت: اولین مورد الگوسازی است یعنی ما نیازمند الگوهای اجتماعی در عرصه‌های فعالیتی متفاوت دنبال کنیم و این‌ها را تنظیم و مستند کنیم تا همه از آن استفاده کنند و رو به جلو گام برداریم.

 

قالیباف ادامه داد: دومین ویژگی قابل توجه شبکه سازی است به معنای برنامه‌ریزی ارتباطات و هماهنگی‌های دقیقی که باید انجام دهیم تا اثربخشی‌های لازم را کسب کنیم چرا که ما در کنار عمل به وظیفه حتماً باید نتیجه محور حرکت کنیم.

 

وی گفت: یک تفاوت ماهوی بین کارهای خیریه و جهادی در محیط‌های علمی و دانشگاهی و دیگر محیط‌های جامعه وجود دارد. آن تفاوت ماهوی این است که حتماً دانشگاه باید پرچمدار مدیریت دانش در این عرصه هم باشد. باید بتواند این فرهنگ بسیار غنی کار خیر و نیکوکاری را با یک مبانی مستحکم پیش ببرد و تجربه‌ها را در کنار هم قرار بدهد. بهترین فرصت‌های فناوری‌های اجتماعی اینجاست. بهترین فرصت‌های مهارت‌آموزی و تربیت انسان‌های مفید برای آیندۀ خود جهادگران و ایران عزیزمان اینجاست.

 

وی با اشاره به فعالیت در محیط دانشگاه افزود: اینجاست که ما می توانیم اعتمادسازی کنیم و خیلی از مشکلاتی که ممکن است در موضوعات مختلف وجود دارد را حل کنیم.

 

قالیباف یادآور شد: در آموزش و پروش فکر می کنیم باید فقط صبح تا شب دانش آموز را سر کلاس بنشانیم و غفلت می کنیم که زندگی ابعاد دیگری هم دارد و هیچ جایی برای مسائل پرورشی ، تربیتی، مهارت زندگی و ... نیست. البته ما در برنامه هفتم آموزش و پروش را به این سمت سوق دادیم.

 

وی ادامه داد: چرا ما در مسیر پیشرفت کشور و تسلط و غلبه بر مشکلات اقتصادی کشور، با نهادسازی که در دوران دفاع مقدس وجود داشت حرکت نمی‌کنیم. البته قبول دارم، آنجا بحث معاد بود و اینجا بحث مال است.

 

قالیباف بیان کرد: الگوسازی و شبکه سازی و پایداری مهم است، فرهنگ بسیج در ابعاد مختلف خودش در دوران دفاع مقدس شکل گرفته است. ریشه های انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس عمق پیدا کرد.

 

وی ادامه داد: در گروه های جهادی این سلیقه و آن سلیقه و انقلابی و غیرانقلابی و مومن و غیرمومن نکنید. در گروه جهادی هر کسی برای خدمت به یک انسان و محروم داوطلب شد را بپذیرد و از او سوال نکنید که تو که هستی. مهمترین فضایی که ما می‌توانیم حرف انقلاب را بزنیم همین فضا است.

 

رئیس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: کار جهادی یعنی تدوام فرهنگ اربعین. شما دانشجوها همه این را حس می‌کنید. در ایام اربعین می بینید چه فضایی دارید؟همه در این مراسم حضور دارند و یک حرکت به تمام معنا مردمی است. شما در آنجا آسیب اجتماعی می‌بینید؟ آنقدر فضا معنوی و مطهر است که همه آنجا پاک می‌شوند و می آیند. چرا ما در کارمان فرهنگ اربعین را ادامه ندهیم؟/ فارس

ارسال نظر