شرکت هلندی به پرداخت غرامت به ۵ جانباز شیمیایی ایرانی محکوم شد-راهبرد معاصر
تصویب ۵ پیشنهاد برای اصلاح مصوبه تأثیر قطعی معدل در کنکور دیدار سفیر جانباز ایران در لبنان با رهبر انقلاب + عکس پزشکیان در جلسه هیئت دولت: اجازه نمی‌دهیم در حریم جنگل‌ها کارخانه‌سازی شود سازوکار کمیسیون تلفیق برای تادیه بدهی دولت به صندوق‌های بازنشستگی مشاور سیاسی رئیس‌جمهور منصوب شد + جزئیات وزیر دفاع بر استمرار پشتیبانی ایران از محور مقاومت تاکید کرد استاندار گلستان انتخاب شد مسعود امامی یگانه استاندار اردبیل شد پزشکیان: من در خانه لباس گرم می‌پوشم؛ مردم هم همین کار را کنند امیر نصیرزاده: از هر لحاظ آماده پشتیبانی از سوریه هستیم معاون رئیس‌جمهور: نمی‌توانیم در تهران بنشینیم و برای تمام پهنه سرزمینی ایران نسخه واحد تجویز کنیم دستور رئیس جمهور درباره تسریع در ساخت کریدور ریلی رشت- آستارا وزیر دفاع وارد سوریه شد انتصاب محمود امانی طهرانی به سمت دبیرکل شورای‌عالی آموزش و پرورش ابوذر کوثری مدیرکل سیاسی وزارت کشور شد

شرکت هلندی به پرداخت غرامت به ۵ جانباز شیمیایی ایرانی محکوم شد

بر اساس رای دادگاه لاهه، شرکت FORAFINA در خصوص فروش مواد اولیه جهت ساخت تسلیحات شیمیایی به عراق در زمان جنگ تحمیلی به پرداخت غرامت به جانبازان شیمیایی ایرانی محکوم شد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۳ - ۲۷ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 18
کد خبر: ۲۱۴۰۷۹

به گزارش راهبرد معاصر؛  براساس اعلام مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری، رای بدوی دادگاه بخش لاهه (رای ماهوی) در خصوص دعوای 5 نفر از مصدومین شیمیایی در جنگ تحمیلی علیه دو شرکت هلندی به دلیل فروش مواد شیمیایی به عراق موسوم به پرونده «مصدومین شیمیایی»، 15 نوامبر 2023 صادر شده است.

 

در این پرونده 5 تبعه ایرانی علیه 2 شرکت هلندی به نام های FORAFINA BELEGGINGEN I B.V., of Amsterdam و OTJIAHA B.V., in Arnhem با موضوع جبران خسارت ناشی از صدمات حاصل از گازهای سمی فروخته شده توسط این دو شرکت به عراق در زمان جنگ تحمیلی اقامه دعوا کردند.

 

براساس‌ رای دادگاه لاهه، شرکت FORAFINA (سابقا شرکت KBS Holland) در خصوص فروش مواد اولیه شیمیایی به عراق در زمان جنگ تحمیلی محکوم شد و تقویم خسارت ناشی از محکومیت این شرکت می باید در مرحله تعیین خسارت انجام پذیرد.

همچنین در همین رابطه دادگاه شرکت OTJIAHA (سابقا شرکت Melchemie) و مدیر آن Melchemie را در رابطه با صدمات وارده به خواهان‌ها ناشی از گازهای سمی بکار گرفته شده به دلیل فقدان دلیل کافی در اثبات آگاهی نسبت به استفاده از مواد اولیه تولیدی در اقدامات ممنوعه (حمله شیمیایی) مسئول نشناخته که موضوع تجدیدنظر خواهی در این بخش از رای توسط وکیل مربوطه در حال بررسی جهت اقدام است.

 

گفتنی است رژیم بعث در طول جنگ تحمیلی بیش از سه هزار تن انواع تسلیحات ممنوعه شیمیایی را علیه رزمندگان و غیرنظامیان ایرانی بکار گرفت که باعث شهید و مصدوم شدن هزاران نفر شد. در حال حاضر بیش از ۶۵ هزار نفر مصدوم شیمیایی در کشور شناسایی شده اند که به درمان و مراقبت های پزشکی نیاز مداوم دارند. کاربرد سلاح های شیمیایی بر اساس پروتکل ۱۹۲۵ ژنو ممنوع بوده و ایران بزرگترین قربانی سلاحهای شیمیایی در جهان از جنگ جهانی اول تاکنون می باشد. پس از ارتکاب این جنایت جنگی توسط رژیم بعث عراق، کنوانسیون منع گسترش، تولید، انباشت و بکارگیری سلاحهای شیمیایی و‌ انهدام آنها در سال 1993 امضاء و از سال 1997 لازم‌الاجرا شده و جمهوری اسلامی ایران در سال 1376 به آن ملحق شده است./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده