پیش بینی جالب دانشمند برجسته هواشناسی از زمستان ال نینویی امسال-راهبرد معاصر
ساماندهی آسیب‌های اجتماعی در بهشت زهرا کلید خورد مرز مهران آخر هفته مسدود است + جزئیات هشدار زرد هواشناسی در پی افزایش آلودگی هوا در ۶ استان فردا فعالیت نوبت صبح مدارس ۵ شهر غیرحضوری شد توضیحات مهم تامین اجتماعی درباره متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دمای این مناطق به ۸ درجه زیر صفر رسید | گرمترین نقطه ایران کجاست؟ شگرد مجرمان سایبری، سوءاستفاده از هویت دیگران یا تجارت سیاه هشدار هواشناسی مازندران؛ صیادی در خزر ممنوع رئیس سازمان غذا و دارو منصوب شد زنان در ایران بیشتر از مردان عمر می‌کنند | سن امید به زندگی در ایران به ۸۰ سال می‌رسد؟ آمار بالای گرایش پایه هفتمی‌ها به دخانیات | افزایش مصرف قلیان در بین دختران ۱۳ تا ۱۵ سال! شرور خیابان معیری تهران زمینگیر شد هوای تهران برای همه گروه‌های حساس ناسالم شد؛ ۱٠ نقطه در وضعیت قرمز تعداد بیماران مبتلا به ایدز در کشور اعلام شد؛ تفاوت قابل توجه تعداد مردان و زنان مبتلا به HIV فردا مدارس ۶ شهر غیرحضوری شد + جزییات 

پیش بینی جالب دانشمند برجسته هواشناسی از زمستان ال نینویی امسال

در سالی که بازگشت پدیده آب و هوایی «ال نینو»، تابستان فوق‌العاده گرم، مجموعه‌ای از رویداد‌های شدید آب‌وهوایی و تأثیر آشکار گرمایش جهانی به وقوع پیوست، کارشناسان اکنون پیش‌بینی می‌کنند که این زمستان با تبدیل شدن به گرم‌ترین زمستان، احتمالاً رکورد‌های قبلی را بشکند.
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۳ - ۲۸ آبان ۱۴۰۲ - 2023 November 19
کد خبر: ۲۱۴۲۰۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ «متیو بارلو»، دانشمند آب و هوایی به خبرگزاری آناتولی در این باره گفت: در سطح جهانی، بسیار محتمل است که ماه‌های آتی گرم‌ترین دسامبر، ژانویه و فوریه در تاریخ ثبت شده باشد.

به گفته او، برای کل زمین به احتمال زیاد گرم‌ترین دوره ثبت شده است.

او گفت که عوامل زمستان فوق العاده گرم «گرمایش زمین» و اثر پدیده آب و هوایی «ال نینو» است.

«بارلو»، استاد علوم اقلیمی در دانشگاه «ماساچوست» در ایالات متحده توضیح داد: روند کلی گرمایش جهانی وجود دارد که ال نینو علاوه بر آن به طور متوسط باعث افزایش دما می‌شود.

او افزود: سال‌هایی که رکورد‌های دمای جهانی را به ثبت رسانده‌اند، تقریباً همه در سال‌هایی رخ داده که ال نینو در آن‌ها به وقوع پیوسته است.

این دانشمند آب و هوایی گفت که انتظار می‌رود میانگین دما تقریباً در همه جا گرمتر باشد. او همچنین گفت که ماه اکتبر با اختلاف زیادی گرم‌ترین ماه ثبت شده بوده است.

بر اساس گزارش سرویس تغییرات آب و هوایی کوپرنیک اتحادیه اروپا، اکتبر ۲۰۲۳ گرم‌ترین اکتبر در سطح جهان از زمان ثبت رکورد‌ها از سال ۱۹۴۰ میلادی بوده است. همچنین این پنجمین ماه متوالی رکورد دما در سطح جهان بوده است.

سرویس تغییرات اقلیمی کوپرنیک در این باره گفت: از ژانویه تا اکتبر، سال ۲۰۲۳، ۰.۱ درجه سانتی گراد گرمتر از میانگین ده ماهه ۲۰۱۶ بود که در حال حاضر گرم‌ترین سال تقویمی ثبت شده است. همچنین ۱.۴۳ درجه سانتی گراد گرمتر از دوره مرجع پیش از صنعتی شدن بوده است.

بارلو همچنین کوتاه شدن فصل زمستان را هم پیش بینی می‌کند.

وی اظهار کرد: من فکر می‌کنم در بیشتر جاها، زمستان کوتاه‌تر خواهد بود. سردترین دما با تاخیر شروع می‌شود. این یک تغییر بسیار ثابت در طول زمان برای اکثر مناطق بوده است.

این دانشمند آب و هوایی همچنین رکورد دیگری را از نظر میانگین دمای سطح جهانی پیش بینی می‌کند که منجر به بسیاری از رویداد‌های شدید آب و هوایی می‌شود.

با گرم شدن کره زمین، او انتظار دارد که رویداد‌های شدید به همان شیوه‌ای که در تابستان امسال به شکل سیل‌های شدید، خشکسالی و گرمای شدید مشاهده شد، تسریع شود.

او گفت: سوال اصلی این است که چه اتفاقی برای سردی شدید و گسترش هوای سرد خواهد افتاد.

در حالی که هوای سرد قطعاً با تغییرات اقلیمی کمتر می‌شود، او معتقد است که هنوز هم، هر زمان این هوا گسترش یابد، بسیار سرد خواهد بود.

ایالات متحده پیش از این در پاییز امسال، درست پس از ثبت برخی رکورد‌های گرما، برخی از رکورد‌های سرما را نیز ثبت کرده است.

بارلو گفت: بنابراین گسترش این نوع هوا در حال افزایش است، جایی که شما شاهد دمای بسیار گرم و به دنبال آن دمای بسیار سرد هستید.

یک زمستانِ ال نینو

بارلو توضیح داد که ال نینو، پدیده‌ای که در آن آب‌های اقیانوس گرم‌تر از حد معمول می‌شوند، دارای الگو‌های مشخصی از هوای مرطوب و خشک است.

او گفت در حالی که هر ال نینو متفاوت است، اما شبیه به هم نیز هستند به خصوص در ماه‌های زمستانیِ نیمکره شمالی، یعنی دسامبر، ژانویه و فوریه.

برآورد‌های او برای زمستان پیش رو اساساً ترکیبی از انتظارات برای گرم شدن کره زمین و همچنین رفتار تاریخی ال نینو‌های گذشته است.

او گفت: هنوز مشخص نیست که ال نینوی فعلی همانند ال نینو‌های قبلی رفتار کند یا خیر.

انتظار می‌رود منطقه شاخ آفریقا مرطوب‌تر از حد متوسط باشد، منطقه‌ای که چندین سال خشکسالی و به دنبال آن سیل در چند ماه گذشته داشته است.

او گفت: امید این است که افزایش بارندگی به نوعی متوسط باشد و کمتر منجر به وقوع سیل شود.

همچنین ماه‌های زمستان احتمالا مرطوب‌تر از حد متوسط در جنوب غربی آسیا و بسیار خشک در جنوب شرقی آسیا خواهد بود. همچنین انتظار می‌رود که ماه‌های زمستان در ساحل خلیج آمریکا مرطوب‌تر از حد متوسط باشند.

بارلو اذعان کرد که کشور‌هایی مانند برزیل و سایر کشور‌های شمال شرقی آمریکای جنوبی خشک‌تر از میانگین ماه‌های زمستانی خواهند بود.

گسترش کمتر هوای سرد

بارلو گفت که در مجموع شدت سردی کمتری وجود خواهد داشت و افزود که با تغییرات آب و هوایی بسیار سازگار است.

او گفت: مناطقی در مرکز ایالات متحده و بخش‌هایی از شرق آسیا بوده‌اند که در آن‌ها حتی اگر سرمای شدید کمتر اتفاق می‌افتد، اما زمانی که رخ می‌دهد، هوا مانند همیشه سرد می‌شود.

او همچنین افزود که گرم شدن کره زمین به طور کلی همه چیز را گرمتر می‌کند، اما الگو‌های آب و هوا را نیز تغییر می‌دهد.

این دانشمند آب و هوایی خاطرنشان می‌کند که نگرانی‌های زیادی در مورد زمستان‌های گرم و تأثیر آن‌ها بر اکوسیستم‌ها وجود دارد.

او گفت که اثرات زیادی در بخش کشاورزی بر روی پوشش گیاهی و گیاهان محلی وجود دارد.

بارلو گفت: بنابراین، اگر زمستان گرم تری را تجربه کنید، برخی از موجودات زنده وجود دارند که بهتر رشد می‌کنند، اما به طور کلی این وضعیت برای گیاهان و حیوانات سخت‌تر است.

زمستان‌های گرم همچنین بر مناطقی که بسیاری از منابع طبیعی و منابع آبی آن‌ها مربوط به ذوب برف است نیز تأثیر می‌گذارد.

او گفت: در صورت عدم بارش برف کافی و عدم انباشته شدن برف، افراد با مشکل مواجه خواهند شد.

به رغم تنش‌های ژئوپلیتیکی در سراسر جهان، بارلو بر لزوم ادامه تلاش کشور‌ها در زمینه کاهش تغییرات آب و هوایی تأکید کرده است.

او گفت: به راحتی می‌توان به برخی از وقایعی که در حال وقوع است، نگاه کرد و گفت چرا باید نگران تغییرات آب و هوایی باشیم.

میزان گرم شدن زمین در طولانی‌مدت اکنون در مقایسه با دوران پیشاصنعتی زمین، پیش از انقلاب صنعتی و دورانی که بشر هنوز استفاده از سوخت‌های فسیلی را شروع نکرده بود، حدود ۱.۱ تا ۱.۲ درجه سانتی‌گراد است.

ثبت رکورد جدیدی از گرمایش زمین

بررسی‌ها نشان می‌دهد که ۱۲ ماه گذشته گرم‌ترین ماه‌های کره زمین بوده‌اند.

بر اساس تحلیلی که از سوی سازمان غیرانتفاعی «Climate Central» منتشر شد، ۱۲ ماه گذشته، گرم‌ترین ماه‌های ثبت شده زمین بوده است.

کارشناسان میانگین دمای جهانی را از نوامبر ۲۰۲۲ تا اکتبر تجزیه و تحلیل کردند و دریافتند که حدود ۱.۳۲ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین قبل از دوران صنعتی شدن بوده است.

این تحلیل نشان داد که در ۱۲ ماه گذشته، ۹۰ درصد از جمعیت جهان حداقل ۱۰ روز را با درجه حرارت بالا تجربه کرده‌اند که بدون تأثیر تغییرات آب و هوایی وقوع چنین وضعیتی بعید بود.

«اندرو پرشینگ»، معاون علمی این سازمان در یک کنفرانس خبری گفت: این گرمترین دمایی است که سیاره ما در حدود ۱۲۵ هزار سال گذشته تجربه کرده است.

کارشناسان می‌گویند تغییرات آب و هوایی ناشی از سوزاندن سوخت‌های فسیلی عامل اصلی افزایش دما است. همچنین پدیده «ال نینو» نیز در این زمینه موثر بوده است.

داده‌های این بررسی جای تعجبی ندارد. به گفته کارشناسان، تا زمان کاهش انتشار گاز‌های گلخانه‌ای، زمین رکورد‌های جدیدی از گرما را تجربه می‌کند. /ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده