تقلیل ساعت تدریس معلمان از مهر ۱۴۰۵؛ چه کسانی مشمول کاهش ساعت کاری فرهنگیان می‌شوند؟ گرمای سوزان برای این مناطق کشور در روز‌های آینده نسل جدید گوشی‌های سامسونگ در راه است آخرین وضعیت جاده چالوس و هراز آنلاین امروز شنبه ۲۰ تیر/ جاده چالوس امروز باز است؟ ترافیک نیمه‌سنگین در چالوس و سنگینی تردد در آزادراه کرج–تهران تداوم جوی آرام در بیشتر نقاط کشور طی 5 روز آینده شگرد جدید مجرمان سایبری برای خالی کردن حساب شهروندان محدودیت ترافیکی در جاده کرج چالوس اعلام محدودیت‌های ترافیکی برای مراسم تشییع مشهد همراه داشتن موبایل در امتحانات دانشگاه آزاد مجاز شد اصلاحیه برنامه آزمون نهایی پایه یازدهم منتشر شد جاده چالوس یکطرفه شد سامانه‌های دانشگاه آزاد از دسترس خارج شد / احتمال وقوع حمله سایبری آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵؛ تاریخ دریافت کارت ارشد ۱۴۰۵ و زمان برگزاری آزمون اعلام شد ممنوعیت تردد خودرو‌های سنگین در محور‌های منتهی به مشهد نام جدید هوش مصنوعی ایلان ماسک

ماسک زدن در اماکن عمومی الزامی شد

ماسک زدن در اماکن عمومی الزامی شد شیوع رو به افزایش بیماری‌های تنفسی به خصوص آنفلوانزا در ماه پایانی پاییز، وزارت بهداشت را مجاب ساخت تا استفاده از ماسک در اماکن عمومی را الزامی کند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۶ - ۰۵ آذر ۱۴۰۲ - 2023 November 26
کد خبر: ۲۱۵۳۶۱

به گزارش راهبرد معاصر، روند افزایشی بیماری‌های تنفسی مثل سرماخوردگی، آنفلوانزا و البته، سویه‌های جدید کرونا، باعث شده تا وزارت بهداشت از مردم بخواهد در اماکن عمومی و محیط‌های شلوغ و پر رفت و آمد، هموطنان از ماسک استفاده کنند.

 

شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، با بیان اینکه ۲۰ درصد سرماخوردگی‌ها، آنفلوانزا تشخیص داده می‌شود، گفت: افراد برای حفظ سلامت خود بهتر است در اماکن عمومی از ماسک استفاده کنند.

 

وی افزود: در تابستان امسال نیز ۳۰ درصد از موارد سرماخوردگی مربوط به کرونا بود و اکنون این میزان به ۵ درصد رسیده است.

 

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه موج آنفلوانزا اواخر آذر فروکش می‌کند، گفت: آنفلوانزا از ۶ هفته گذشته شدت بیشتری پیدا کرده و دو سوم بستری‌های ناشی از بیماری‌های تنفسی در مراکز درمانی، مربوط به افرادی است که درگیر آنفلوانزا شده‌اند. البته باید بگویم که بیماران بستری، عمدتاً افراد بالای ۶۵ سال و کسانی هستند که نقص ایمنی دارند.

 

تغییرات جوی، سرد شدن هوا و شروع بارش‌ها، به یکباره باعث افزایش موارد سرماخوردگی شده که همین موضوع می‌تواند شرایط را برای تشدید موج بیماری‌های تنفسی، فراهم کند.

 

لذا، توصیه پزشکان به کسانی که علائم سرماخوردگی دارند؛ این است که تا کاهش علائم و گذر از دوره ناقل بودن، در منزل بمانند و استراحت کنند تا سایرین را هم در معرض خطر قرار ندهند. در صورتی که اجبار به خروج از منزل دارند، حتماً از ماسک استفاده کنند تا موجب ابتلای دیگران به بیماری نشوند. همچنین شست‌وشو و ضدعفونی کردن دست‌ها در جلوگیری از بیماری‌های فصلی از جمله آنفلوانزا، سرماخوردگی و کرونا نقش مؤثری دارد.

 

به گفته رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، طی سه هفته اخیر پیک بالایی از موارد بیماری را در کشور داشتیم.

 

در همین حال، همچنان شاهد بروز سویه‌های جدید کرونا هستیم که البته به شدت آنفلوانزا و سرماخوردگی نیست، به طوری که عرشی گفته است؛ حدود ۱۵ تا ۲۰ مورد زیرسویه مختلف کرونا در کشور در گردش است و به شکل مداوم هم در حال رصد هستیم تا در صورت شیوع سویه جدید ویروس به سرعت آگاه شویم.

 

وی به این نکته هم اشاره کرد که عموماً مشکلات تنفسی سبب بستری شدن مبتلایان آنفلوانزا در بیمارستان‌ها می‌شود.

 

در همین حال، مینو محرز متخصص بیماری‌های عفونی، گفت: در حال حاضر و با توجه به اینکه واکسن‌های کرونا در مقابل سویه‌های جدید خیلی اثربخش نیستند، سازمان بهداشت جهانی؛ سه توصیه دارد که با رعایت آنها، مانع از انتقال ویروس می‌شویم.

 

وی افزود: استفاده از ماسک، شستن مرتب دست‌ها و فاصله گذاری فیزیکی، سه توصیه سازمان بهداشت جهانی است.

 

محرز همچنین به استفاده از تهویه هوا اشاره کرد و گفت: استفاده از تهویه هوا برای جلوگیری از انتقال ویروس‌های تنفسی خیلی اهمیت دارد.

 

این در حالی است که در ماه آذر شاهد افزایش آلاینده‌های هوا هستیم و همین موضوع نیز می‌تواند به گردش ویروس‌ها و انتقال بیماری‌های تنفسی کمک کند. بنابراین، بهترین راهکار ساده اما مهم؛ زدن ماسک و شستن دست‌ها و همچنین، فاصله گرفتن از افراد بیمار است./ مهر

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار