استیضاح همتی در دستور کار مجلس ضوابط برقراری فوق العاده خاص مشمول کسور کارکنان دولت تدوین شد + جزئیات خطیب نماز جمعه تهران: تشییع شهید نصرالله اتحاد جبهه مقاومت را بیشتر کرد حمله سارقان مسلح به جمعه‌بازار سراوان خطیب: وزارت اطلاعات با تمام توان در حال رصد و مقابله با هر اقدام ناامنی‌آفرین است طائب، مشاور فرمانده سپاه: نمی‌توانیم بدون منافع، با آمریکا آشتی کنیم / ما با چین و روسیه در وضعیت رقابتی قرار داریم وزارت کشور برخی اخبار درباره کاهش تعطیلات نوروزی را تکذیب کرد وزیر اطلاعات: عناصر وارداتی در سیستان و بلوچستان ناامنی می‌کنند رونمایی از تقریظ رهبر معظم انقلاب بر کتاب آخرین فرصت طائب: مبارزه با فساد اولویت برنامه‌های ستاد امربه‌معروف در سال ۱۴۰۴ است الحاق ناو شهید رئیسعلی دلواری به نیروی دریایی سپاه معاون هماهنگ کننده ارتش: «مصاف» سلاح سازمانی نیروی زمینی ارتش شد رئیس جمهور به اسلامشهر رفت سرلشکر سلامی: ما راه را بر دشمنان خواهیم بست و آنها را تا تسلیم در برابر اراده ملت ایران عقب خواهیم راند پزشکیان: برای قطع برق شرمنده مردم شدیم / روندی که امسال طی کردیم به هیچ وجه قابل قبول نبود

آیا مدت زمان سربازی به ۱۲ ماه کاهش می‌یابد؟

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی گفت: تصمیم‌گیری در موضوع نظام وظیفه بر عهده ستاد کل نیروهای مسلح است.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۷ - ۰۷ آذر ۱۴۰۲ - 2023 November 28
کد خبر: ۲۱۵۸۰۷

به گزارش راهبرد معاصر، محمدصالح جوکار با اشاره به مصوبه مجلس شورای اسلامی در برنامه هفتم توسعه برای کاهش مدت خدمت سربازی به میانگین ۱۲ ماه، بیان کرد: باید در این حکمی که در برنامه هفتم توسعه از سوی مجلس پیش بینی شده است، حتما نظر ستاد کل نیروهای مسلح اخذ می شد چراکه تصمیم گیری در حوزه نظام وظیفه بر عهده ستاد کل نیروهای مسلح است.

 

وی در ادامه تاکید کرد: ورود مجلس به تنهایی در این موضوع و تصمیم گیری درباره آن، نمی تواند منجر به تصمیم گیری کاملی شود. بهتر بود مجلس برای تصمیم گیری در این خصوص هماهنگی لازم را با ستاد کل نیروهای مسلح انجام می داد.

 

 نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه برنامه هفتم توسعه، بند (ن) ماده ۱۰۲ لایحه برنامه هفتم توسعه را به تصویب رساندند که بر اساس این بند ستادکل نیروهای مسلح باید به منظور تحکیم دفاع از استقلال، تمامیت ارضی کشور، استفاده از ظرفیت‌های ملی و ایجاد انگیزه لازم برای جوانان در انجام خدمت وظیفه و رشد تعالی و توانمند سازی و افزایش مهارت های آنها در طول سالهای اجرای برنامه هفتم توسعه نسبت به کاهش خدمت سربازی به میانگین ۱۲ ماه و جایگزینی سایر عضویتها، تعیین تکلیف مشمولان غایب و دانشجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه های معتبر خارج از کشور که به تأیید وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و شورای عالی آموزش حوزه های علمیه می‌رسد اقدام نماید.

 

در تبصره های این ماده نیز آمده است که؛ تبصره ۱– در راستای سیاست کلان ابلاغی افزایش جمعیت، مشمولان غایب و غیر غایب بالای ۳۰ سال و دارای ۲ فرزند یا بیشتر از خدمت وظیفه عمومی معاف می باشند.

 

تبصره ۲- ادامه تحصیل دانش آموزان مقطع دیپلم و بالاتر و طلاب حوزه های علمیه در خارج از کشور مطابق قانون خدمت وظیفه عمومی مجاز می باشد و دستورالعمل صدور معافیت تحصیلی آن توسط ستاد کل با همکاری وزارتخانه های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت و درمان و آموزش پزشکی تهیه و اجرایی می گردد.

 

بر اساس این گزارش،‌ شورای نگهبان هنوز نظر نهایی خود را در خصوص مصوبات مجلس شورای اسلامی در لایحه برنامه هفتم توسعه اعلام نکرده است./ ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده