به گزارش راهبرد معاصر؛ علی کریمی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در نشست خبری امروز خود گفت: سیاست سازمان نظام مهندسی تقویت ظرفیتهای IT و ایجاد سامانه برای شفافسازی عملکرد و اطلاعات بوده است. زمانی که فرآیند و انجام امور به صورت دستی و با حضور نیروی انسانی باشد احتمال بروز خطا وجود دارد از این رو به سمت سامانهای شدن و اتوماتیک کردن، خارج از اجرای کار از سوی نیروی انسانی حرکت کردیم که اهداف تعیین شده هم محقق شد.
او اظهار کرد: در حال حاضر ارجاع کار ماده ٣٣ و پرداخت حقالزحمهها اتوماتیک شده و مدت زمان پرداخت حقالزحمه مهندسان از ٢١ روز به ۶ روز کاهش پیدا کرده است. همچنین از دیگر اقدامات انجام شده فعال شدن امضای دیجیتال، اتوماتیک شدن ارجاع کار نقشههای تفکیکی، لغو محدودیت مناطق برای مهندسان عمران، راهاندازی سامانه داوری است.
رئیس سازمان نظام مهندسی تهران درباره خروجی راهاندازی امضای دیجیتال تاکید کرد: یکی از مسائل و مشکلاتی با آن مواجه هستیم امضاها، مهرها و برگههای جعلی بود و همچنین اینکه امروز به هر دستگاه و ارگانی مراجعه کنید ارائه خدمات با امضای دیجیتالی و به صورت غیر حضوری شده است.
وی ادامه داد: در گذشته دور سازمان نظام مهندسی با این مشکلات مواجه بود که حتی برگههای تایید گاز هم جعل شده بود اما وقتی امضا دیجیتال باشد، هویت شخص باید احراز و تایید شود و با این اقدام امضای جعلی را حذف میکنیم.
کریمی همچنین درباره راهاندازی سامانه ارجاع کار مهندسان تاکید کرد: این اقدام در راستای افزایش شفافیت و نظارت دقیق بر صف و نوبت مهندسان در فرایند ارجاع کار است چراکه ارجاع کار توسط نیروی انسانی میتواند با خطا همراه باشد .
او اظهار کرد: تلاش سازمان بر این است که ارجاع کار بین مهندسان کاملا عادلانه باشد چراکه وقتی سامانهها خود تنظیم باشد در این صورت خود پایش خواهند بود و خطا به حداقل میرسد و اگر سامانه ارجاع کار به صورت اتوماتیک باشد خطاهای گذشته مانند تغییرات در نوبتهای ارجاع کار کنترل میشود و خود اعضا میتوانند نوبت را رصد کنند.
رئیس سازمان نظام مهندسی تهران همچنین با اشاره به میزان صدور پروانههای ساختمانی گفت: در ۶ ماه اول امسال میزان پروانههای ساختمانی حدود ۵ تا ١٠ درصد در تهران کاهش پیدا کرد.
وی ادامه داد: مهمترین بخش سامانه ارجاع کار ، دیدن فرآیند توسط اعضاست؛ وقتی میبینند اطلاعات کامل و مشخص است خطاها خودبهخود اصلاح میشود.
کریمی در پاسخ به فشار برخی اعضای هیئت مدیره برای بازگشت فرآینده ارجاع کار به روش قبلی، افزود: در مقطعی سئوالاتی برای برخی اعضای هیئت مدیره نظام مهندسی ساختمان استان تهران درباره عملکرد سامانه ارجاع کار پیش آمد مبنی بر اینکه روند اصلاحات این فرآیند چگونه است.
وی با بیان اینکه با سیستمی شدن ارجاع کار دسترسی برخی اشخاص به این فرآیند قطع شده است، تاکید کرد:به پرسشهای اعضای هیئت مدیره پاسخ داده و این موضوع هم برطرف شد.
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اعلام اینکه انحلال سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران ارتباطی به هیئت مدیره ندارد، گفت: بر اساس ماده ۲۶ قانون نظام مهندسی میگوید اگر سازمانها از خط مشی تعریف شده در قانون منحرف شوند، انحلال قابل انجام است. این کار توسط نهادهای داخلی سازمان از جمله هیئت مدیره، شورای انتظامی و بازرسان قابل انجام نیست.
کریمیآنچه تاکید کرد: اگر انحراف سازمان نظام مهندسی توسط وزارت راه و شهرسازی، وزارت دادگستری و شورای مرکزی نظام مهندسی تشخیص داده شود، انحلال قابل انجام است. با توجه به اصلاحاتی که در دست انجام است، شورای مرکزی اعلام کرد باید این اصلاحات سرعت بگیرد و اگر تسریع نشود مورد ماده ۲۶ قابل بررسی است./باشگاه خبرنگاران جوان