بیانیه شورای نگهبان: قانون اساسی تبلور اراده مردم در مسیر تحقق احکام اسلام است-راهبرد معاصر
برنامه هفتم منابع مناسبی برای بالندگی دانشگاه‌ها فراهم کرده است خطیب: امنیت و قدرت ایران مورد اعتراف دوست و دشمن است رئیس جمهور: مسئولان به وعده‌های خود در خدمت‌رسانی به زائران اربعین عمل کنند پیشنهاددیوان‌محاسبات درباره شفافیت منابع هدفمندی یارانه‌ها اطلاعیه جدید سپاه درباره عملیات شهادت هنیه گزارش نیویورک‌تایمز از ترور شهید هنیه دروغ است طحان نظیف: طرح حمایت از مالکیت صنعتی در شورای نگهبان تائید شد دو ابهام شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب مخبر: صهیونیست‌ها سیلی خواهند خورد سردار جلالی: طرح‌های پاسخ سریع به تهدیدات زیستی تدوین شود گفت‌وگوی وزیر کشور عراق و سردار احمدی‌مقدم درباره آخرین اقدامات اربعینی ایران و عراق سخنان هنیه در دیدار با رهبر انقلاب: ۶۰ نفر از خانواده ما در غزه شهید شدند کدام مقامات خارجی امروز با پزشکیان دیدار کردند؟ بیانیه شورای نگهبان: جهان به زودی شاهد نابودی رژیم صهیونیستی خواهد بود واکنش علی لاریجانی به ترور هنیه

بیانیه شورای نگهبان: قانون اساسی تبلور اراده مردم در مسیر تحقق احکام اسلام است

شورای نگهبان به مناسبت چهل و چهارمین سالروز تصویب قانون اساسی بیانیه‌ای صادر کرد
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۵ - ۱۲ آذر ۱۴۰۲ - 2023 December 03
کد خبر: ۲۱۶۶۳۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ شورای نگهبان به مناسبت چهل و چهارمین سالروز تصویب قانون اساسی بیانیه‌ای صادر کرد که متن آن به شرح ذیل است:

بسم الله الرحمن الرحیم

بیانیه سالروز تصویب قانون اساسی

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تبلور اراده‌ی مردمی آگاه، بصیر، زمان‌شناس و دین‌مدار است که در مسیر تحقق احکام اسلام در عرصه‌ی اجتماعی قیام لله نمودند و گره خوردن این ویژگی‌های بنیادین به ویژه غیرت دینی مردم به رهبری فقیهی ربانی و عالمی زمان‌شناس و مجاهد سرنگونی طاغوت زمان و سلسله‌ی ستم‌شاهی را در ایران رقم زد. در دنیای تاریک از معنویات آن روز‌ها که دین و آموزه‌های الهی محبوس در زندگی فردی بود و در جهانی که دین افیون جامعه دانسته می‌شد و نظریه‌پردازان عرصه‌ی حکمرانی به دنبال حذف احکام و دستورات شریعت از عرصه‌ی اداره زندگی اجتماعی بودند؛ به برکت قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نظریه مردم‌سالاری دینی به‌عنوان مبنای نظام سیاسی ایران مطرح گردید و دریچه‌ای جدید در نظریات حمکرانی معاصر گشوده شد. در حقیقت عنصر اساسی این نظریه نقش‌آفرینی، کنشگری و مشارکت مردم در فعالیت‌ها و وجوه گوناگون زندگی اجتماعی به منظور حرکت به سمت تحقق اهداف نظام اسلامی است. بر همین بنیان و مبتنی بر قانون اساسی، نظام سیاسی جمهوری اسلامی ایران بدون اراده و خواست مردم بی‌معنا است.

با عنایت بر همین ضرورت، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بر اساس خواست و اراده‌ی مردم به تصویب رسید و تجلی این اراده یکبار از طریق انتخاب نمایندگان مجلس بررسی نهایی قانون اساسی و یکبار از طریق همه‌پرسی ظهور و بروز یافت. همچنین اراده‌ی عمومی و ضرورت نقش‌آفرینی مردم در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، نظامی و حکمرانی محلی در اصول گوناگون قانون اساسی، اساسی‌سازی گردید. انتخابات به‌عنوان مظهر مشارکت سیاسی در امر حکمرانی و طریقه‌ی اداره‌ی کشور با اتکاء به آراء عمومی تعیین شد و بر همین اساس همه‌ی ارکان حکومت به صورت مستقیم یا غیر مستقیم با رای و اراده مردم برگزیده می‌شوند؛ تا هندسه نظریه مردم‌سالاری دینی در تحقق اراده‌ی عمومی در پرتو شریعت اسلام نمایان گردد.

اکنون و در آستانه چهل و چهارمین سالروز تصویب قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، شورای نگهبان ضمن پاسداشت و گرامیداشت یاد و خاطره‌ی همه‌ی تلاش‌های ماندگار در عرصه‌ی تدوین و تصویب این قانون مردم‌نهاد به ویژه مجاهدت‌های شهید والا مقام آیت الله دکتر بهشتی به‌عنوان معمار قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، با آرمان‌ها والای این میثاق ملی در تحقق نظریه مردم‌سالاری دینی که همان آرمان‌های بنیان‌گذار جمهوری اسلامی و شهیدان انقلاب اسلامی است، تجدید بیعت می‌نماید./فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده