فرزین: تمام اولویت‌های ارزی دستگاه‌های مختلف را تا پایان سال با سرعت تامین می‌کنیم ۱۶ هزار تن میوه و ۱۲۰۰ تن خرما ذخیره شد توزیع برنج در شبکه رسمی قطع می‌شود؟ ۳۳ شرکت غیرمجاز فروش بلیت هواپیما تعلیق شد واکنش دیوان محاسبات به اظهارات وزیر راه مبنی بر اینکه موجودی ما صفر است: موجودی حساب‌های این وزارتخانه بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان است حداکثر قیمت مصرف‌کننده هر کیلو برنج داخلی طارم و هاشمی ۱۳۰هزار تومان تعیین شد پرواز لوفت‌هانزا دقایقی پیش در ایران به زمین نشست فرزانه صادق: باید مجوز ایرلاین‌هایی که پاسخگو نیستند باطل شود آماده واریز سود سهام عدالت باشید / جزئیات واریز سود سهام عدالت سبد معیشت خانوار کارگری با احتساب تورم بهمن،۲۴ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان تعیین شد تمدید مهلت واریز وجه پیش‌فروش سکه تحویل ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴ احتمال جیره‌بندی آب در تهران قوت گرفت قیمت مصوب آش و حلیم در ماه رمضان اعلام شد عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی امروز واریز می‌شود دولت مصوبه کالابرگ ۶۰ میلیون ایرانی را ابلاغ کرد

ایران: بریکس بازاری به اندازه نصف جهان است

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر خارجه ایران با تاکید بر اینکه بریکس به بازاری به اندازه نصف جهان تبدیل شده است، گفت الحاق ایران به گروه بریکس فرصت‌های فوق العاده‌ای را در ترانزیت، نفت و چه گاز و فناوری‌های جدید فراهم می‌کند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۴ - ۱۳ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 03
کد خبر: ۲۲۱۸۰۱

به گزارش راهبرد معاصر، «مهدی صفری» معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه ایران امروز چهارشنبه در گفت‌وگو با اسپوتنیک گفت: عضویت ایران در گروه بریکس پتانسیل بسیار زیادی در حوزه حمل و نقل و انرژی به ویژه نفت و گاز و فناوری‌های نوین در اختیار این سازمان قرار می‌دهد.

 

معاون وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: کشورهای بریکس و سازمان همکاری شانگهای به ایران پیشنهاد ریاست تعدادی از کمیته‌ها به ویژه در حوزه فناوری‌های مختلف را دادند.

 

صفری افزود: سازمان همکاری شانگهای و بریکس بزرگترین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان نفت و گاز هستند و در نتیجه، بریکس بازاری فوق‌العاده به اندازه نصف جهان است و سازمان همکاری شانگهای بازاری در سطح منطقه‌ای است که به خودی خود می‌تواند تاثیر داشته باشد و این یک وضعیت برد-برد برای همه طرف‌ها است.

 

وی همچنین تاکید کرد: سازمان همکاری شانگهای مانند بریکس باید مسیر دلارزدایی و تجارت با ارزهای ملی را به ویژه با عرضه سوآپ دنبال کند.

 

معاون وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه تجارت با ارزهای ملی با روسیه، قزاقستان و تعدادی دیگر از کشورها می‌تواند مبنای خوبی برای مبادلات سوآپ باشد، تاکید کرد: سوآپ در اصل دلارزدایی است. راه دیگر اجرای طرح دلارزدایی می‌تواند ایجاد صندوقی از ارزهای مختلف توسط بانک جدید توسعه بریکس باشد که در آن واحد پولی مشترک تصویب شود و امکان اخذ وام از این بانک و انجام عملیات معاملاتی وجود خواهد داشت.

 

معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امور خارجه ایران اعلام کرد ایران نیازی به پیوستن به سازمان تجارت جهانی (WTO) نمی بیند، زیرا سازمان های منطقه ای مانند بریکس، سازمان همکاری شانگهای ، اتحادیه اقتصادی اوراسیا (EAEU)، سازمان همکاری اقتصادی (ECO) که ایران از جمله اعضای آنهاست، در مجموع مشابه WTO هستند.

 

وی در عین حال تاکید کرد در صورت پیشنهاد برای حضور ایران در سازمان تجارت جهانی، این کشور از چنین اقدامی استقبال کرده و به عضویت این سازمان نیز درخواهد آمد.

 

جمهوری اسلامی ایران که در نشست ژوهانسبورگ عضویتش به عنوان عضو جدید گروه بریکس مورد پذیرش قرار گرفت، از دوشنبه یازدهم دی ماه عضو این گروه شد./ فارس

ارسال نظر