به گزارش راهبرد معاصر؛ شبکه خبری بلومبرگ روز جمعه در گزارشی اعلام کرد که پنج عضو فعلی گروه بریکس تجارت را از سال 2017 تا 2022 به میزان 56 درصد افزایش دادند و در سال گذشته میلادی به حدود 422 میلیارد دلار گردش مالی رسیدند.
بریکس در حال حاضر شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است، اما آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات در ژانویه آینده به آن ملحق خواهند شد.
تصمیم برای پذیرش اعضای جدید در جریان نشست ماه اوت این گروه در ژوهانسبورگ گرفته شد.
بر اساس برآوردهای تحلیلگران، این گروه که در حال بزرگ شدن است، تقریباً نیمی از تولید جهانی را تا سال 2040 به خود اختصاص خواهد داد و به دو برابر سهم گروه هفت (G7) از اقتصاد جهان خواهد رسید. گروه 7 متشکل از کشورهای آمریکا، کانادا، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، آلمان و ژاپن است.
پیش از این در سال جاری میلادی، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه اعلام کرد که گروه بریکس از نظر برابری قدرت خرید (PPP) از گروه 7 پیشی گرفته است.
کارشناسان پیشبینی میکنند که مجموع تولید ناخالص داخلی (GDP) بریکس پس از پیوستن اعضای جدید برحسب برابری قدرت خرید به حدود 65 تریلیون دلار برسد. این امر سهم این گروه از تولید ناخالص داخلی جهانی را از 31.5 درصد فعلی به 37 درصد خواهد رساند.
برای مقایسه، سهم گروه 7 از تولید ناخالص جهان در حال حاضر حدود 29.9 درصد است.
گروه بریکس پیش از این بریک BRIC نام داشت، اصطلاحی که اقتصاددانان با استفاده از حرف اول چهار کشور برزیل، روسیه، هند و چین که پتانسیل تسلط بر اقتصاد جهان در قرن بیست و یکم را دارند، ابداع شد.
این کشورها ابتدا در سال 2006 گرد هم آمدند و بعداً از آفریقای جنوبی به عنوان عضو جدید استقبال کردند و حرف S را به این کلمه مخفف اضافه کردند.
بنا بر این گزارش، گروه بریکس که در ابتدا عمدتاً با هدف برجسته کردن فرصتهای سرمایهگذاری در میان اعضای آن تشکیل شد، در ساختن نظم جهانی جدید "چند قطبی" که به ارائه صدای قویتری به جهان جنوب کمک میکند، نقش اساسی داشته است./تسنیم