توقیف نفتکش آمریکایی چگونه معنای واقعی صبر استراتژیک ایران را توضیح می‌دهد؟-راهبرد معاصر
کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند

توقیف نفتکش آمریکایی چگونه معنای واقعی صبر استراتژیک ایران را توضیح می‌دهد؟

مهدی جهان تیغی کارشناس مسائل سیاسی در برنامه زنده تلویزیونی به تبیین ابعاد مختلف حوادث اخیر پرداخت.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۹ - ۲۳ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 13
کد خبر: ۲۲۳۰۹۳

به گزارش راهبرد معاصر؛  مهدی جهانتیغی کارشناس مسائل سیاسی در برنامه زنده تلویزیونی «سلام صبح بخیر»، درباره حمله آمریکا یه یمن گفت: جدی‌ترین و ساده‌ترین چرایی این حمله در تقسیم کاری که الان در محور مقاومت شاهد آن هستیم، حزب الله در جنوب لبنان و شمال سرزمین‌های اشغالی جبهه جدیدی را ایجاد کرد و یک سوم ارتش رژیم صهیونیستی را آنجا مشغول کرده است. نقشه ویژه دولت یمن نیز این بود که فشار اقتصادی به رژیم صهیونیستی را بیشتر کند و به هیچ کشتی که به مقصد رژیم صهیونیستی بود اجازه عبور نمی‌داد.

 

کارشناس مسائل سیاسی گفت: اگر بخواهیم ببینیم که این اقدام چقدر موثر بوده است باید ببینیم که رقم بالای از نیازهای رژیم صهیونیستی از طریق تجارت دریایی تامین می شود به همین دلیل شرایط برای آن‌ها بسیار سخت شد و به همین دلیل آمریکایی‌ها تصمیم گرفتند پایی که یمن روی گلوگاه اقتصادی رژیم صهیونیستی گذاشته را از مسیر بردارند.

 

جهانتیغی عنوان کرد: اولین و جالب‌ترین واکنش مقامات یمنی به این اتفاقات این بود که یکی از اعضای ارشد دولت یمن بعد از این تهاجم گفت که حال ما را نپرسید، حال مردم غزه را بپرسید. همزمان نیز یکی از رهبران حماس هم به این شکل پاسخ داد که حمله به یمن حمله به کل امت اسلامی است.

 

وی افزود: این همان معنایی است که چند وقت قبل رادیو ملی آمریکا این را اعلام کرد که ما از دوران جدید اتحاد گروه‌های شیعه و سنی مقاومت را تجربه می‌کنیم که این گروه‌ها به شدت به هم نزدیک شدند، یعنی یمنی‌ها برای فلسطینی‌ها و فلسطینی‌ها برای یمنی‌ها اقدام می‌کنند و هدف مشترکی دارند.

 

جهان تیغی در پاسخ به سوالی راجع به کنار کشیدن کشورهایی مثل ایتالیا و عربستان در این اقدام تاکید کرد: مقامات ارشد دولت یمن اعلام کردند که خیلی از اعضای ائتلاف به ما پیام دادند که ما در این تهاجم شریک نیستیم و شرکت نکردیم. نکته دوم این است که امروز یمن در کنار فلسطین ایستاده و هر کسی که انگشت تهاجم به سوی یمن بگیرد انگار به سمت فلسطین گرفته است و در بین کل جهان اسلام منفور می‌شود. در چنین شرایطی خیلی از کشورهای اسلامی ترجیح می دهند که به این سمت نروند.

 

جهانتیغی تصریح کرد: نکته بد در این حوادث این بود که یکی از روزنامه‌های داخل کشور بر خلاف مسیر همه رسانه های داخلی تیتر زده بود که آمریکا نسخه یمن را پیچید و این در حالیست که آمریکایی‌ها بعد از انقلاب در هیچ بخشی از آسیای غربی نتوانستند نسخه‌ای را برای منطقه بپیچند. آمریکایی‌ها آنقدر ضعیف شده‌اند که افغانستان بعد از ۲۰ سال نسخه آن‌ها را در کشور خودش پیچید و در منطقه نیز به همین شکل است. متاسفانه برخلاف جهتی که کلیه رسانه های کشور در حوزه فلسطین داشتند تیتر این روزنامه عجیب بود.

 

وی در ادامه به موضع توقیف نفتکش دزیده شده ایران توسط آمریکا اشاره کرد و افزود: خبری که تحت الشعاع حمله آمریکا به یمن قرار گرفت و اهمیت زیادی داشت توقیف کشتی بود که آمریکایی‌ها چند ماه پیش از ما دزدیده بودند.

 

جهان تیغی گفت: اگر بخواهیم نتیجه‌ای از این موضوع بگیریم، خوب است به پیشینه این موضوع نگاهی بیاندازیم، سال ۹۸ انگلیسی‌ها این کار را کردند و در جبل الطارق کشتی ما را توقیف کردند. چند روز بعد رهبر انقلاب فرمودند عناصر حزب اللهی جمهوری اسلامی به این اقدام پاسخ خواهند داد که در کمتر از ۷۲ ساعت، ایران کشتی انگلیسی‌ها را در تنگه هرمز توقیف کرد. سال ۱۴۰۱ نیز یونانی‌ها چنین حماقتی کردند و محموله نفتی را از ایران دزدیدند و به آمریکایی‌ها دادند، ایران این بار پاسخ دو برابری داد و دو کشتی از یونانی‌ها را در بازه زمانی هفته هفته ای توقیف کرد.در پاسخی که ما به آمریکایی‌ها داده‌ایم تقریباً یک فاصله چند ماهه است و البته این فاصله‌ها معنا دار است.

 

کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: با دقت در تفاوت زمان های طی شده برای عملیات توقیف کشتی ها توسط ایران، می توان گفت که صبر استراتژیک ایران، صبری است که زمان و مکان را تدبیر می‌کند. برخلاف تصور برخی که می‌گویند ایران وارد دوران خاصی از صبر استراتژیک شده، صبر استراتژیک ایران اتفاقا صبری است که دارد زمان و مکان انتقام و پاسخ را تدبیر می‌کند و صبری فعالانه است./ فارس

ارسال نظر