غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

اسرائیلی‌های معترض مقابل خانه نتانیاهو چادر زدند

رسانه‌های اسرائیلی گزارش دادند که خانواده‌های اسرا در غزه از شب گذشته جمعه ۱۹ ژانویه با برپا کردن چادر در مقابل خانه نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو، تحصن را آغاز و با شعار «توافق فوری» شب را همان‌جا سپری کردند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۱ - ۳۰ دی ۱۴۰۲ - 2024 January 20
کد خبر: ۲۲۴۱۹۱

به گزارش راهبرد معاصر. «شب را اینجا می‌مانیم و فریاد می‌زنیم. ۱۰۵ روز است که به او [نتانیاهو] التماس می‌کنیم؛ اکنون هم می‌گوییم باید اعدام ربوده‌شدگان را متوقف کند!»، این صحبت‌های یکی از معترضان اسرائیلی در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل یارون آبراهام بود.

 

خبرنگار اسرائیلی شب گذشته از مقابل منزل نتانیاهو گزارش داد که زمان نجات اسرای اسرائیلی به پایان رسیده است؛ خانواده‌ها اینجا هستند تا «آخرین تلاش‌ها برای نجات جان افرادی که تاکنون باقی مانده‌اند، را انجام داده باشند یا مردگان را برای دفن در اسرائیل برگردانند».

 

روند اعتراضات خانواده‌های اسرای اسرائیلی از هفتادمین روز جنگ علیه غزه، شدت بیشتری گرفته و مخالفان ادامه جنگ چندین بار در میدان کاپلان مرکز تل‌آویو تجمع کرده و یا در مقابل مقر وزارت جنگ اسرائیل دست به تظاهرات زده‌اند.

 

کابینه نتانیاهو در مخالفت با هر گونه توقف درگیری‌ها، همچنان بمباران علیه نوار غزه و محاصره آن را ادامه می‌دهد؛ امری که باعث شده تا شمار قابل توجهی از اسرای اسرائیلی در اثر حملات هوایی یا نرسیدن دارو توسط خود اسرائیل کشته شوند.

 

براساس گزارش شبکه ۱۲ تلویزیون اسرائیل درباره جزئیات تحصن خانواده اسرای اسرائیلی، در ساعات پایان امروز شنبه راهپیمایی بزرگی در حمایت از ربوده‌شدگان و خانواده‌هایشان در میدان‌های بزرگ اسرائیل برگزار خواهد شد و «توافق فوری» با حماس مطالبه اصلی معترضان خواهد بود.

 

پس‌لرزه‌های عدم توافق، خیابان‌های ملتهب و فشار اسرایی که طالب آزادی و توقف جنگ هستند، کابینه تل‌آویو را در آستانه فروپاشی قرار داده و ارتش را در نبرد با مقاومت فلسطین تضعیف کرده است.

 

رئیس سابق موساد به کابینه تل‌آویو درباره وخامت این اوضاع هشدار می‌دهد که «اگر ربوده‌شدگان زنده نمانند، اسرائیل برای اولین بار از زمان تأسیس خود جنگ را [به دلایل داخلی] خواهد باخت».

 

نویسنده اسرائیلی در روزنامه اسرائیل‌الیوم نداو شارگای با اشاره به اینکه «تل‌آویو برای هیچ تصمیمی درباره جنگ [از جمله آتش‌بس] نمی‌تواند به طور مستقل تصمیم بگیرد» می‌گوید «باید تلاش کنیم وابستگی به آمریکا را کم کنیم و بر اساس مصالح خود عمل کنیم».

 

در مقابل، تحلیلگر نظامی روزنامه هاآرتص عاموس هارئل اختیار جنگ را در دست تل‌آویو می‌بیند و درباره هزینه‌های آن می‌نویسد «حماس برای توافق جدید، خواستار آتش‌بس دائمی و تعهد اسرائیل برای آسیب نرساندن به رهبران خود است؛ و این یعنی پایان جنگ بدون دستیابی به اهداف اعلام‌شده اسرائیل».

 

در سایه اصرار نتانیاهو به تداوم جنگ، به نظر می‌رسد که توافق با حماس به عنوان تنها راهکار فروکش اعتراضات در تل‌آویو، هدف آسانی برای اسرائیل نباشد؛ جایی که حماس تاکید می‌کند «اسرای دشمن برنمی‌گردند مگر طبق شروط مقاومت، که اولین‌شان توقف جنگ است»./ فارس

ارسال نظر