اعتراف اسرائیل به قدرت موشکی ایران: سرعت ساخت موشک در ایران فراتر از انتظار است رایزنی محمود عباس و رئیس‌جمهور قزاقستان درباره تحولات فلسطین ادعای جدید نخست‌وزیر اسرائیل علیه حماس عراقچی: ایران همزمان برای مذاکره و دفاع از منافع ملی آماده است مسکو: آمریکا باید از درگیری تمام‌عیار در ونزوئلا جلوگیری کند تونی بلر از برنامه ترامپ برای «هیات صلح غزه» کنار گذاشته شد عراقچی: باید ثابت می‌کردیم دشمنان از طریق جنگ نمی‌توانند به اهداف خود برسند وقوع زلزله ۷ ریشتری در ژاپن؛ هشدار سونامی صادر شد اعتصاب گسترده علویان سوریه اسلامی: سازمان انرژی اتمی در حمله نظامی هیچ تلفاتی نداشت/ هیچ بازرسی در ایران نیست ریابکوف: روسیه شانه‌به‌شانه در کنار مادورو ایستاده است مرتس: آلمان در آینده نزدیک فلسطین را به‌رسمیت نمی‌شناسد نتانیاهو: ما در سوریه باقی خواهیم ماند فرستاده ترامپ: آمریکا نیروی زمینی در اوکراین مستقر نخواهد کرد زامیر: در حال آماده شدن برای یک جنگ غافلگیرکننده هستیم

استولتنبرگ: ناتو با سوئد قوی‌تر می‌شود

دبیرکل ناتو با استقبال از موافقت ترکیه با عضویت سوئد در پیمان آتلانتیک شمالی، تاکید کرد ناتو با سوئد قوی‌تر خواهد شد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۲ - ۰۷ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 27
کد خبر: ۲۲۵۳۹۴

به گزارش راهبرد معاصر. ینس استولتنبرگ در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق)، نوشت: از گفتگو با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه خوشحال هستم و از اقدام ترکیه در موافقت و تصویب عضویت سوئد در ناتو استقبال می‌کنم.

 

دبیرکل ناتو با بیان اینکه نگرانی‌های امنیتی مشروع آنکارا از سوی استکهلم برطرف شده است، تاکید کرد: سوئد، ترکیه و ناتو همگی با پیوستن استکهلم به جمع اعضای پیمان آتلانتیک شمالی، قوی‌تر خواهند شد.

 

سوئد و فنلاند در ماه مه ۲۰۲۲ و پس از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین در ۲۱ فوریه همان سال (دوم اسفند ۱۴۰۰)، درخواست عضویت خود به ناتو را ارائه کردند و فنلاند موفق شد در آوریل ۲۰۲۳ به عنوان سی و یکمین عضو این اتحاد نظامی به ناتو بپیوندد.

 

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه و ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو روز جمعه در یک تماس تلفنی درباره موافقت آنکارا با عضویت سوئد در ناتو با یکدیگر گفتگو کردند.

 

اداره ارتباطات ترکیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که اردوغان و استولتنبرگ در این تماس تلفنی درباره مسائل منطقه‌ای و جهانی از جمله موافقت آنکارا با عضویت سوئد به گفتگو پرداختند.

 

پارلمان ترکیه سه‌شنبه با پیوستن سوئد به پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) پس از مدت‌ها کشمکش و اختلاف موافقت کرد.این مصوبه از مجموع ۳۴۶ نماینده حاضر در این رأی گیری با ۲۸۷ رای مثبت، ۵۵ رای منفی و ۴ رای ممتنع تصویب شد.تصویب موافقت با پیوستن سوئد به ناتو با حضور اکثر احزاب از جمله حزب حاکم، حزب حرکت ملی، حزب جمهوری خلق و حزب آینده همراه بوده است.پیشتر کمیته روابط خارجی مجلس ترکیه طرح تائید عضویت سوئد در ناتو را تصویب کرده بود و پس از آن در جلسه سه‌شنبه شب مجلس ترکیه، این مصوبه رسما تصویب شد.

 

اردوغان رئیس جمهور ترکیه اکتبر سال گذشته پروتکل پیوستن سوئد به ناتو را امضا و آن را به پارلمان ارجاع داد.«نعمان کورتولموش» رئیس پارلمان ترکیه نیز اوایل ماه ژانویه سال جاری گفت که راه سوئد برای پیوستن به ناتو با برآورده کردن خواسته‌های ترکیه باز خواهد بود./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار