آغاز نشست «ابتکار همکاری‌های منطقه‌ای افغانستان» در کابل-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

آغاز نشست «ابتکار همکاری‌های منطقه‌ای افغانستان» در کابل

وزارت خارجه حکومت طالبان از آغاز نشست ابتکار همکاری‌های منطقه‌ای افغانستان در کابل خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۴ - ۰۹ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 January 29
کد خبر: ۲۲۵۸۲۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ «امیرخان متقی» وزیر خارجه حکومت طالبان در نشست «ابتکار همکاری‌های منطقه‌ای افغانستان» در کابل اظهار داشت هدف از برگزاری این نشست گفتگو پیرامون شکل‌گیری روایت منطقه‌محور با هدف توسعه همکاری‌های منطقه‌ای برای تعامل مثبت و سازنده میان افغانستان و کشور‌های منطقه است.

وی خطاب به نمایندگان کشور‌های حاضر در این نشست افزود: امیدوارم با استفاده از این فرصت، ما و شما جمعاً روی استفاده از فرصت‌های به وجود آمده در افغانستان پسااشغال و جنگ، گفتگو نماییم.

متقی ادامه داد: افغانستان مانند هر کشور دیگر مشکلاتی نیز دارد. یک کشوری که نزدیک به نیم قرن آماج تهاجمات و مداخلات بیرونی و جنگ‌های داخلی بوده است، نمی‌شود برای تمامی مشکلات در مدت زمانِ کوتاه راه حل یافت. باوجود آن، امارت اسلامی افغانستان مصمم است تا راه حل مشکلاتی را که بخش بزرگ آن‌ها میراث گذشته است، پیدا کند.

وزیر خارجه طالبان تأکید کرد: افغانستان به عنوان کشوری که منازعه تحمیلی طولانی را پشت سر گذاشته و به صلح، امنیت و ثبات دست یافته است، نیازمند نماینده ویژه دیگری از طرف سازمان ملل متحد و ماموریت جدید در موجودیت یوناما نیست، بلکه همین حکومت آماده است و ظرفیت دارد تا روی مسائل مشترک و نگرانی‌ها با جهت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی گفتگو کند.

متقی در ادامه خاطرنشان کرد: تاریخ دور و نزدیک افغانستان ثابت ساخته که نسخه‌های تحمیلی وارداتی نتوانسته برای افغانستان کارساز ثابت شود.

وی ادامه داد: امارت اسلامی افغانستان و منطقه می‌توانند از طریق ایجاد روایت تعامل‌محور و سازنده در همه عرصه‌ها، برخلاف روایت تعامل‌گُریز و ناسازگار، جهات تهدید‌های احتمالی را کاهش داده و از فرصت‌های نوین استفاده بهینه نمایند.

وزیر خارجه طالبان همچنین اظهار داشت: امارت اسلامی به منافع انتخاب‌ها، ساختار‌های حکومتی و سبک‌های توسعه دیگران احترام دارد و از دیگران نیز خواهان احترام متقابل است.

متقی همچنین تصریح کرد: افغانستان با هیچ جهتی تقابل ندارد و در عوض، خواهان ایجاد روابط مثبت با کشور‌ها است. با وجود تحریم‌ها و برخلاف پیش‌بینی‌ها، امارت اسلامی در زمینه‌های ایجاد نیرو‌هایی سه‌گانه، خنثی‌سازی تهدید‌ها، منع کشت مواد مخدر و اجرای پروژه‌های بزرگ، در راستای توسعه اقتصاد کشور گام‌های بلندی برداشته است. / تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار