علوی تبار: اگر اصلاحات خود را بازسازی نکند شکست می‌خورد-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود

علوی تبار: اگر اصلاحات خود را بازسازی نکند شکست می‌خورد

فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: اگر اصلاحات خود را بازسازی و نوسازی نکند شکست می‌خورد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۸ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 17
کد خبر: ۲۲۶۳۸

به گزارش راهبرد معاصر ، علیرضا علوی‌تبار فعال سیاسی اصلاح‌طلب در نشست دموکراسی و جمهوریت نظام در حزب همبستگی اظهار داشت: قانون اساسی ایران دارای سه وجه دموکراتیک، الیگارشی یا کاریزما است، بنابراین از قانون اساسی ما چه تفسیری می‌توان صورت داد.

 

فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اشاره به مجلس و نقش آن در امور کشور گفت: متأسفانه امروز چندین نهاد داریم که اعمال قوه مقننه را صورت می‌دهند و قانون‌گذاری می‌کنند. طبق بررسی‌های صورت گرفته یازده نهاد همچون مجلس قانون‌گذاری می‌کنند بنابراین وقتی به مجلس می‌روید می‌توانید چه کاری صورت دهید.

 

علوی‌تبار گفت: جریان اصلاحات از همان ابتدا که روی کار آمد بنا داشت که وجه دموکراتیک جمهوری اسلامی را پررنگ‌تر کند و ترویج دموکراسی را دنبال کند.

 

علوی تبار با تاکید بر اینکه دموکراسی بهترین نوع حکومت نیست بلکه کم ضررترین نوع حکومت است، گفت: اولین عیب دموکراسی این است که همه چیز را در حد متوسط می‌خواهد بنابراین اتفاق خارق العاده‌ای در آن نمی افتد بنابراین دموکراسی فقط نسبت به سایر حکومت‌ها کم خطرتر است.

 

وی افزود: مهترین نکته دموکراسی این است که امکان تغییر در آن به صورت مسالمت آمیز صورت می گیرد و این بزرگترین امتیاز آن است. کسی که برای تغییر حکومت قائل به انقلاب باشد دموکراتیک نیست.

 

این نفعال اصلاح طلب با بیان اینکه جمهوری اسلامی موجود هر سه چهره دموکراتیک، کاریزما و الیگارشی را دارد، تصریح کرد: اولویت نخست تغییر قانون اساسی نیست؛ قانون اساسی مشروطیت دموکراتیک بود اما هیچ وقت به قانون تبدیل نشد پس ساختار حقوقی لزوما عامل اول تعیین کننده نیست ساختار حقیقی است.

 

علوی تبار معتقد است که دو تفسیر اندک سالارانه و مردم‌سالارانه برای جمهوری اسلامی وجود دارد و اصلاح‌طلبان باید تعیین کنند به دنبال کدام نوع هستند؟ هرچند که اصلاح طلبان به دنبال تفسر دموکراتیک از جمهوری اسلامی هستند.

 

وی می گوید که باید بین اندیشه و نظام دموکراتیک فرق قائل شویم. ایا دیدگاه سیاسی ما دموکراتیک است یا خیر؟ اندیشه ما وقتی دموکراتیک است که سه اصل را بپذیریم نخست پذیرش حاکمیت مردم، پذیرش برابری سیاسی شهروندان و حکم‌رانی اکثریت با رعایت اقلیت.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با تاکید بر اینکه دموکراسی بازی است که قاعده مشخص اما نتایج نامشخصی دارد، گفت: مشکل ما در ایران این است که طرف مقابل یک گل می زند و می گوییم بازی تمام شد در حالی که بازی تمام نشده است و ما هم می توانیم گل بزنیم.

 

علوی‌تبار می‌گوید که هر نظام سیاسی مانند یک هرم دارای چهار وجهی است و اگر هر چهار وجه نظام سیاسی رعایت شود بنابراین آن نظام دموکراتیک خواهد بود.

 

وی تاکید کرد: در نظام دموکراتیک قدرت حکومت محدود و حد و مرز آن از قبل مشخص است. شرط بیعت با حاکمین، قانون اساسی است و حاکم فقط در قبال خداوند مسئول نیست بلکه به مردم و نهادهای مستقل از خود هم باید پاسخگو باشد و اگر آنها پاسخ را نپذیرفتند باید هزینه دهد.

 

این فعال اصلاح طلب با بیان اینکه جامعه مدنی در نظام دموکراتیک گسترده و اثربخش است و مردم تک افتاده نیستند، افزود: در جامعه توده وار مردم کنار هم هستند اما با هم نیستند اما در جامعه مدنی هم از آنها حمایت می کنید و هم از شما حمایت می کنند و این قدرت همسنگ ایجاد می کند و در این نوع جامعه دموکراسی ناشی از نیت خیر حکومت ها نیست بلکه ناشی از قدرت همسنگی است که اجازه استبداد و بد بودن را نمی‌دهد.

 

علوی تبار رعایت حقوق اساسی مردم را وجه سوم دموکراسی عنوان و تصریح کرد: در مورد حقوق اساسی مردم کمی اختلاف نظر وجود دارد مارشال می گوید ما سه دسته حقوق داریم نخست مدنی، سیاسی، و اقتصادی اجتماعی. لیبرال ها با حقوق مدنی و سیاسی موافقند اما می گویند اگر حقوق اقتصادی و اجتماعی را پذیرفتید حکومت بزرگ و مداخله‌گر خواهد شد. اختلاف اساسی جناح چپ و راست نیست در پذیرش حقوق اقتصادی و اجتماعی است.

 

به گفته وی، جناح چپ از هر سه حق دفاع می کند و تاکید دارد که حکومت حداقل نمی خواهیم بلکه حکومت مقید می خواهیم حکومت حداقل اختیارات و کارکردهای آن محدود است اما جناح راست دو حقوق اقتصادی و اجتماعی را به رسمیت نمی‌شناسد.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب وجه چهارم مردم سالاری را انتخابات آزاد و منصافه می‌داند و در همین خصوص بیان می‌کند: جدل بنده با بعضی دوستان اصلاح طلب این است که دموکراسی نباید فقط در انتخابات باشد اگر انتخابات آزاد هم داشته باشیم اما به سه حقوق دیگر توجه نکنیم انتخابات نمایش خواهد بود، نه نشانه.

 

علوی تبار تاکید دارد که من نمی خواهم بگویم همه انتخابات جمهوری اسلامی نمایش است بلکه می‌گویم باید به حقوق اقتصادی، اجتماعی و مدنی جامعه ما احترام بگذاریم.

وی اضافه کرد: استراتژی اصلاح طلبان علاوه بر انتخابات آزاد باید حقوق مدنی، اجتماعی و اقتصادی هم باشد بنابراین لزومی ندارد تمام انرژی ما صرف انتخابات باشد چرا که رعایت حقوق مردم و غیره هم باید مورد توجه قرار بگیرد.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب تاکید کرد : دموکراسی هسته اصلی جمهوری اسلامی و مردم سالاری اصلی ترین رکن است.

وی تاکید کرد: ما باید ببینیم می توانیم گفتارهایی تولید کنیم یا نه، چرا که جامعه ما ناشاد، نا امید و فاقد ارامش است. آیا ما می توانیم گفتاری تولید کنیم که مردم را ترغیب به شرکت در انتخابات کند؟

 

علوی تبار تاکید دارد که برای انتخابات نباید یکجا تصمیم بگیریم بلکه تصمیم ما باید گام به گام و مشروط باشد.

وی می‌گوید که اگر یک نیروی سیاسی اعلام کند در هر شرایطی در انتخابات شرکت کند یعنی بی هویت هستم. چرا راهی نداریم؟ نیاز به تحریم انتخابات نیست.

 

این فعال اصلاح‌طلب ادامه داد: من در انتخابات ریاست جمهوری حرفم این بود که همه ما آقای روحانی را می شناسیم، آیا درست است که ما از کسی حمایت کنیم که برخی از مواضع او همسان و همراه با اصلاح طلبان نباشد؟ باید بر روی این مسائل بحث شود. من تا روز اخر با حمایت اصلاح طلبان از روحانی مخالف بودم اما پس از تصمیم اصلاح‌طلبان برای روحانی تبلیغ هم کردم.

 

علوی تبار تصریح کرد: ما می‌توانیم به مردم اعلام کنیم که ما کاندیدا نداریم و اقدام جمعی نکنیم. برای مبارزه سیاسی باید وسیله آن را آماده کنیم. اولین وسیله تشکیلات است و ما انضباط تشکیلاتی نداریم.

 

وی در پاسخ به اظهارات برخی از حضار مبنی بر فرصت فعالیت در فضای مجازی برای جریان اصلاحات، گفت: فضای مجازی فضای خوبی نیست. در این فضا نمی‌توانیم حرف بزنیم بنابراین نباید به فضای مجازی تکیه کنیم. فضای مجازی خشم و ناامیدی است.

 

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب خاطرنشان کرد: چه اصلاح طلبان در انتخابات شرکت کنند چه نکنند، ۵۰ درصد مردم به دلایل قومی رای می دهند. در انتخابات مجلس ۳۰ نفر را به مجلس فرستادیم اما بر روی چند نفر از آنان می توانیم برای مواضع اصلاح‌طلبانه حساب کنیم؟

 

علوی‌تبار با تاکید بر اینکه ما باید تشکیلات، گفتمان و تاکتیک‌های اصلاح طلبی را بازسازی و نوسازی کنیم، گفت: اگر این کار را نکنیم اصلاحات در ایران شکست خواهد خورد.

منبع : فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده