به گزارش راهبرد معاصر، سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت امروز پانزدهم بهمن ماه 1402 در نشست خبری با خبرنگاران گفت: خبر خوش و ویژه دهه فجری رایگان شدن خدمات درمان و بستری کودکان زیر هفت سال است که سازمان برنامه و بودجه مصوب کرد و در هیات دولت نیز تصویب شده است که تمام کودکان زیر هفت سال در مراکز دولتی به صورت رایگان درمان شوند و این موضوع هزینه نیست بلکه سرمایه گذاری است.
وی ادامه داد: بستری ۳۳ میلیون نفر در نظام ارجاع رایگان شده است که شامل ساکنان روستاها و عشایری است و همچنین شامل سه دهک درآمدی اول میشود که از طریق نظام ارجاع درمان آنها رایگان است.
کریمی گفت: سال گذشته ۵ هزار میلیارد تومان در سال گذشته و امسال ۷ هزار میلیارد تومان برای صندوق بیماران صعبالعلاج در نظر گرفته شده است و بالای صد بیماری تحت پوشش قرار گرفته است. حدود سیصد بیماری نادر و صعبالعلاج داریم که بر حسب مقدار بودجه افرایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: در سال گذشته ۱۶ هزار تخت بیمارستان تحویل داده شده و بیمارستانها تجهیز شده است. این پروسه پیش رونده است و ۷ هزار تخت بیمارستانی دیگر افتتاح خواهد شد. ۱۶ هزار تخت بیمارستانی؛ یعنی ده درصد تختهای بیمارستانی قبل انقلاب تاکنون که این موضوع رکورد تاریخی است.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: تعداد تختهای آی سی یو حدود ۳ هزار عدد بوده است.
کریمی تصریح کرد: بیماری درمان هپاتیت سی به صورت قطعی شده است و افرادی که به این بیماری مبتلا میشوند به صورت رایگان درمان میشوند و تاکنون ۲۶ هزار نفر درمان قطعی شدند و پیش بینی میشود حدود ۱۶۰ هزار نفر مبتلا داشته باشیم؛ با این حال حدود ۸۰ هزار نفر درمان شدهاند و این پروسه ادامه دارد.
وی ادامه داد: معتادان متجاهر و زندانیها ممکن است به این بیماری مبتلا باشند که شناسایی آنها سخت است و معاونت بهداشت تلاش میکند آنها را شناسایی کند.دوره درمان حدود ۵ میلیون تومان هزینه دارد که بیمار ده درصد آن را پرداخت میکند.
وی ادامه داد: قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری اجرایی شده است و مشکلات آن درحال برطرف شدن است.
به گفته کریمی، درمان کودکان زیر ۷ سال به صورت سرپایی و بستری رایگان است؛ ضمن اینکه درمان دو هزار کودک نیازمند حلزون شنوایی به صورت رایگان انجام و صف انتظار این بیماران صفر شده است. اگر کودکی زیر ۵ سال درمان شود شنوایی آن اصلاح میشود و تکلم وی نیز درمان خواهد شد.
ارزآوری یک میلیارد دلاری با پذیرش بیماران خارجی
کریمی گفت: یک میلیون و دویست هزار نفر بیمار خارجی که به کشور آمده بودند، یک میلیارد دلار ارزآوری داشتند که نیمی از آن صرف مراکز درمانی شده است و نیم دیگر صرف هتل و سایر هزینه ها شده است.
وی ادامه داد: در حادثه بیمارستان گاندی باید از کادر درمان، آتش نشانی و اورژانس تشکر کرد چرا که۹۳ بیمار سریع به سایر مراکز درمانی منتقل شدند و بیماری آسیب ندید.
کریمی افزود: همه نهادها وظیفه رفع خطر دارد و اخطار بخشی از وظایف ما است و وزارت بهداشت وظیفه رفع خطا را دارد، ۳۵۰ بیمارستان داریم که عمر بالای ۲۵ سال دارند، بالای ۲۵ سال یعنی نیاز به تعمیرات دارد.
وی گفت: حدود ۳۰۰ بیمارستان به دلیل نداشتن استاندارد آتش نشانی و قرارداد با بیمه ها امکان صدور پروانه نداشت که به آنها مهلت شش ماهه دادیم و 200 بیمارستان مشکلات خود را برطرف کردند اما پروانه بیمارستان گاندی تمدید نشده بود.
کریمی افزود: بیمارستان ها درجه اعتبار بخشی میگیرند و درجه کیفی دریافت میکنند همچنین باید باید پروانه دریافت کنند، برای همه مراکز اعتباربخشی انجام میشود و صدور گواهی اعتباربخشی منوط به دریافت پروانه است.
وی گفت: اعتباربخشی تاثیری روی تعرفه بیمارستان دارد، این بیمارستان اعتباربخشی شده است ولی گواهی آن صادر نشده است.
کریمی گفت: مجوز صد بیمارستان تمدید نشده است و طبق قانون باید پلمب شود که این موضوع نشدنی است و باید مسوولان آنها به مراجع قضایی معرفی شوند، این کار در حال انجام است. البته باید حرف آنها را هم شنید، نمیتوان به راحتی استاندارد بیمارستانها را دریافت کرد بیمارستانهای ما برای اصلاح استانداردها به بودجه زیادی نیاز دارد.
وی ادامه داد: این موضوع صرفا مربوط به بیمارستانها نیست و پاساژها و برخی دیگر مراکز نیز استاندارد نیستند، برخی از بیمارستانهای فرسوده از رده خارج شدند و بیمارستان دیگری جایگزین شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: درحال ساختن جایگزین بیمارستان برای بیمارستان فرسوده هستیم به طور مثال بیمارستان جدید شهدای تجریش جایگزین بیمارستان طرفه خواهد شد.
کریمی گفت: باید مسوولان بیمارستان ها موظف شوند تا خطرات را برطرف کنند و در این راستا با آتش نشانی تفاهم نامه امضا شده است. باید بودجه لازم برای این کار در نظر گرفته شود.
معاون درمان وزارت بهداشت ادامه داد: مهلت شش ماهه صد بیمارستان که باید مشکلات خود را برطرف کنند تمام شده است.
وی ادامه داد: حدود ۲۸۰۰ پزشک در مناطق محروم توزیع شده است، یکسان سازی جزئی حرفهای بخش خصوصی و دولتی انجام شده است و برداشتن سقف کارانه در مناطق محروم برای فعالیت پزشکان در این مناطق انجام شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: اجرای نسخه الکترونیکی به ۹۰ درصد رسیده است همچنین ۱۲۶ مرکز ناباروری سطح سه داریم و ۱۵ مرکز در این دولت انجام شده است.
وی گفت: ۸۷ مرکز سطح دو درمان ناباروری داریم که همه در این دولت انجام شده است و ۷۱ مرکز فعال است و الباقی در شرف فعالیت قرار دارد، بسته ناباروری ۹۰ درصد تحت پوشش بیمه قرار گرفته است و ۲۹۰ مرکز گردشگری سلامت فعال داریم که ۱۹۰ مرکز در این دولت راه اندازی شد و مجوز گرفته است.
کریمی افزود: از گذشته تا کنون ۹۰ تخت توانبخشی داشتیم که با بسته ارتقا به ۱۷۰ خواهد رسید. ۵۳ مرکز دولتی دندانپزشکی راه اندازی شده است.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: در مورد تجهیزات مراکز دولتی باید گفت، دستگاه رادیوتراپی و درمان سرطان که سرمایه ای هستند نیز ۱۰۸ دستگاه و ۱۳۷۳ دستگاه دیالیز نیز توزیع شده است.
وی افزود: برنامه پویش ملی سلامت به خوبی انجام شده است و در حوزه نظارت نظارتی چالش عمده پزشک نماها هستند و از ضعف قوانین سو استفاده میکنند و جریمه آن متاسفانه ۵ میلیون تومان است. در این زمینه لایحهای به مجلس ارسال شده است و در ۹ ماه نخست امسال به ۴۰۳۸ مرکز غیرمجاز پلمب شده است و به مراجع قضایی معرفی شده است و لازم است نمایندگان مجلس مجازات بازدارنده برای آن درنظر بگیرند.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: اعتباربخشی مراکز جراحی محدود نیز درحال انجام است و سنجههای حقوق بیمار در سنجههای اعتباربخشی با وزن بالا نیز صورت گرفته است تا حقوق بیماران رعایت شود.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه HPV جزو ده سرطان شایع اول کشور نیست گفت: موضوع پوشش بیمهای واکسیناسیون آن مطرح نیست و در اولویت ما قرار ندارد.
کریمی با اشاره به موضوع بیماران SMA گفت: برای داروی بیماران دو فاز تحقیقاتی درحال انجام است که نتایج آن نوع اول توسط معاونت تحقیقات اعلام شد باید اثربخشی و هزینه اثربخشی آن بررسی شود، این دارو به عنوان کار پژوهشی درحال انجام است و معاون تحقیقات در صورتی که قطعی اعلام کند که این داروها اثربخشی دارند معاونت درمان پروتکل آن را خواهد نوشت.
وی ادامه داد: درمان اتباع غیرمجاز برای وزارت بهداشت هزار میلیارد تومان درسال هزینه دارد و ردیف بودجه آن صد میلیارد تومان بوده است.
کریمی گفت: درمان این بیماران باری بر دوش وزارت بهداشت است و لازم است دولت برای این کار بودجه درنظر بگیرد.
هزینه هزار میلیاردی درمان اتباع غیرمجاز
وی تصریح کرد: درمان اتباع غیرمجاز برای وزارت بهداشت هزار میلیارد تومان درسال هزینه دارد و ردیف بودجه آن صد میلیارد تومان بوده است.
کریمی گفت: درمان این بیماران باری بر دوش وزارت بهداشت است و لازم است دولت برای این کار بودجه درنظر بگیرد.
وی اظهار داشت: موضوع احترام مادران باردار در کمیته اخلاق مطرح شده است و با افرادی که به مادران باردار بی احترامی کنند، برخورد خواهد شد هرچند تعداد این شکایات زیاد نیست.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: تیم واکنش سریع از سوی معاونت درمان در بیمارستانها تشکیل شده است که در شرایط اضطراری فعال خواهند شد.
وی گفت: استاندارد دوره پزشکی ابلاغ شده است و ۳۷ مرکز مجوز گرفتند. خدماتی نظیر ارتباط با پزشکان در مرکز جامع سلامت و بیمارستان از جمله این خدمات است.
کریمی خاطرنشان کرد: شاخص اهدای عضو به ۱۳.۴ رسیده است و سال ۱۴۰۱ رکورد اهدای عضو شکسته شد.
وی ادامه داد:در سال بالای ۸۰۰ هزار مصدوم ترافیکی داریم، پلیس این موضوع را ۳۰۰ هزار اعلام میکند و علت آن کم شماری است. به دلیل اینکه برخی تصادفات شاکی ندارند و مصدوم خودش به بیمارستان مراجعه کرده است.تعداد فوتیهایی که بر اثر تصادف فوت میکنند، ۲۰ هزار نفر است که نیمی از آنها در صحنه فوت میکنند که دلیل آن شدت حادثه است.
وی افزود: ۶ درصد دیگر در مسیر و ۴۲ درصد دیگر هم در بیمارستان فوت میکنند که برای یک سوم آنها بعد ورود به بیمارستان عملیات احیا انجام داده شده اما در نهایت فوت شدهاند و حدود ۸ هزار مصدوم در بیمارستان فوت میکنند و ۹۹ درصد مصدومین ترافیکی در بیمارستان درمان میشوند و تنها یک درصد در بیمارستان جان میبازند.
وی گفت: مهمترین عامل در فوت افراد شدت آسیب دیدگی است. باید در این زمینه اولویت ما پیشگیری باشد و در زمینه ترافیک فرهنگسازی شود. شاخص مرگ ناشی از تصادفات در ایران ۲۱ نفر در صدهزار نفر است که این آمار در عربستان ۳۵ است. این موضوع ارتباط زیادی هم به فرهنگ رانندگی دارد./ فارس