به گزارش راهبرد معاصر؛ هر ساله و در ایام اربعین حسینی، میلیون ها تن از زائرین اباعبدالله عازم کربلای حسینی می شوند. مراسم اربعین عملا به بزرگترین مراسم مذهبی جهان بدل شده و دست اندرکاران امور در ایران و عراق کوشیده اند تا با مساعد نمودن شرایط، زمینه تسهیل سفری آسان را برای عاشقان حسینی فراهم آوردند.
تاسیس ستاد مرکزی اربعین در کشور نیز در همین راستا صورت پذیرفته است. در همین زمینه جلسه ستاد مرکزی اربعین به ریاست حسین ذوالفقاری رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی با محوریت بررسی و هماهنگی نحوه اتصال سامانههای فعال دستگاههای مختلف کشور درخصوص برگزاری مراسم اربعین حسینی، برگزار شده است.
در این جلسه امیر شجاعان رئیس مرکز دولت الکترونیک، فناوری اطلاعات و آمار وزارت کشور با اشاره به لزوم یکپارچهسازی سامانههای فعال در امر برگزاری مراسم اربعین گفت: سامانه جامع اربعین طراحی و برنامهریزی شده است و با دستگاههای مرتبط در این حوزه جلساتی برگزار کردیم که آیتمها و خدمات مورد نیاز آنها را احصا و در قابل این سامانه جامع بیاوریم.
در ادامه این جلسه نرمافزار فانوس (سامانه هوشمند دستیار زائران) معرفی و خدمات این نرمافزار و نحوه استفاده زائران از آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
ذوالفقاری رئیس ستاد مرکزی اربعین نیز در این جلسه ضمن اشاره به اینکه ستاد مرکزی اربعین ستاد کل کشور است و مربوط به یک نهاد، یا قوه خاص نیست، تصریح کرد: کار کردن برای اربعین دلی است و باید توان فکری و ظرفیتهای سازمانی خود کنار هم قرار دهیم تا خدماترسانی به زائران اربعین حسینی بهتر و این مراسم باشکوهتر برگزار شود.
وی همچنین تاکید کرد: باید به زائران حسینی اطلاعرسانی دقیقی صورت گیرد که لازمه رفتن به کشور عراق، ثبت نام در سامانه سماح است تا ضمن بهرهگیری از خدمات بیمه و گمشدگان، شرایط خدماترسانی به آنها نیز مهیاتر شود.
رئیس ستاد مرکزی اربعین همچنین خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه امسال روادید کشور عراق برای مراسم اربعین برداشته شد، زمینه مناسبی است که اگر به خوبی عمل کنیم مسیر خوبی برای برگزاری هرچه بهتر این مراسم در سالهای آینده خواهیم داشت.
ذوالفقاری در پایان ضمن تاکید مجدد به لزوم ثبتنام زائران در سامانه سماح و هماهنگی تمامی دستگاهها در برگزاری هرچه بهتر مراسم اربعین، گفت: باید تلاش کنیم فرهنگسازی مناسبی برای زائران اربعین در جهت هماهنگی بهتر و خدماترسانی مطلوبتر به آنها داشته باشیم تا پس از ایجاد زیرساختهای مناسب مردم بدون نیاز به تاکید مسئولان و نهادهای مختلف خود اقدامات لازم را انجام دهند، همانطور که در مراسم 28 صفر هرسال در حدود سه میلیون زائر به مشهد سفر میکنند و خود مردم به خوبی شرایط را مدیریت کرده و مشکلی نیز پیش نمیآید.
وی همچنین بر اطلاعرسانی هماهنگ و مبتنی بر تصمیمات ستاد مرکزی اربعین تاکید کرد تا زائرین دچار ابهام و سر درگمی نشوند.