تورم نقطه‌به‌نقطه به ۸۳.۸ درصد رسید / کالا‌ها چقدر گران شدند؟ قیمت طلا امروز ۷ مهر ۱۴۰۵ هنگام بسته شدن بازار/ طلای ۱۸عیار ۲۵ میلیون تومان را رد کرد؟ جدول قیمت دلار، یورو و انواع ارز‌ها شامگاه ۷ مهر ۱۴۰۵ ثبت نام فروش فوری زامیاد ۸ مهر ۱۴۰۵ + شرایط قیمت سکه شامگاه ۷ مهر ۱۴۰۵ پیش بینی قیمت دلار چهارشنبه ۸ مهر ۱۴۰۵ پیش بینی قیمت طلا و سکه چهارشنبه ۸ مهر ۱۴۰۵ ماجرای خالی فروشی میلی گلد | علت تاخیر تسویه و ماجرای ۹۶۵ کیلوگرم طلا چیست؟ آخرین قیمت دلار امروز سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵ | دلار ۲۵۵ هزار تومان شد؟ آخرین قیمت سکه پارسیان عصر امروز سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵؛ هر گرم ۲۴ میلیون و ۹۶۹ هزار تومان آخرین قیمت طلا و سکه عصر امروز ۷ مهر ۱۴۰۵؛ سکه از ۲۵۳ میلیون تومان عبور کرد نحوه پرداخت حقوق مرخصی زایمان تامین اجتماعی هواپیمای کاسپین در ترکیه توقیف شد/ علت توقیف بوئینگ ایرانی چیست؟ جدیدترین قیمت مرغ در بازار؛ فیله به ۶۲۵ هزار تومان رسید قیمت طلا امروز ۷ مهر ۱۴۰۵ | طلای ۱۸ عیار چند شد؟ پیش‌بینی بورس فردا سه‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۵

پیش بینی قیمت دلار ۲۱ بهمن ۱۴۰۲

پیش بینی قیمت دلار ۲۱ بهمن ۱۴۰۲ قیمت دلار هفته سوم بهمن را با روند کاهشی آغاز کرد و در کف جدید حرکت پاندولی داشت. کارشناسان اقتصادی معتقدند اگر ارزپاشی سیاست‌گذار در هفته پایانی بهمن ادامه داشته باشد، این اسکناس در نیمه کریدور ۵۰ هزار تومانی با تحرکات قیمتی ۱۰۰ تا ۵۰۰ تومانی نوسان خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۰۰:۴۱ - ۲۱ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 10
کد خبر: ۲۲۷۵۸۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ قیمت دلار در هفته سوم بهمن با کاهش قابل توجه استارت خورد. فشار سیاست‌گذار برای ارزپاشی و افزایش نرخ بهره توانست اثر تورم را در بازار‌های مالی تا حدودی خنثی کند.

اسکناس آمریکایی هفته گذشته را در روندی معکوس نسبت به هفته دوم بهمن سپری کرد و با کاهش بازدهی ۵.۱۳ درصدی به کار خود پایان داد. سیاست ارزپاشی و خبردرمانی بانک مرکزی همراه با برقراری آرامش در منطقه خاورمیانه، دست به دست هم داد تا روند قیمت دلار کاهشی شود.

این در حالی بود که معامله‌گران کاهشی بازار امید داشتند این اسکناس با عقب‌نشینی در کریدور ۵۰ هزار تومانی به قیمت‌های ۵۲ تا ۵۲ هزار و۵۰۰ تومانی قبل از روند شارپی برگردد؛ اما به نظر می‌رسد خواست سیاست‌گذار نیز این نبود و قیمت در کف جدید نوسان کرد.

کارشناسان اقتصادی کف قیمت دلار را محدوده ۵۵ هزار تومانی می‌دانند و معتقدند تداوم سیاست تثبیت قیمت این اسکناس توسط سیاست‌گذار تا پایان سال سخت است. آن‌ها می‌گویند فریز قیمت دلار به عنوان لیدر اصلی سایر بازار‌ها می‌تواند یک تا دو هفته آینده دوام داشته باشد و به احتمال زیاد تا پایان سال به کریدور بالاتر ورود می‌کند.

پیش از این بار‌ها تاکید شده بود که آنچه دلار را راهبری می‌کند، تورم و انتظارات تورمی است؛ بنابراین کاهش حجم نقدینگی، رشد تولید ناخالص ملی و برقرار مناسبات در سطح عالی اقتصاد با دیگر کشور‌های دنیا، می‌توانند قیمت دلار را در محدوده متعادل‌تری نگه دارد. این در حالی است که بانک مرکزی پیوسته تاکید می‌کند که سعی می‌کنیم اخبار و اطلاعاتی را منتشر کنیم که انتظارات تورمی کنترل شود؛ اماعدم تطابق بین کاهش نرخ قیمت کالا‌های اساسی و مصرفی و عدم تطابق آن با قیمت دلار این موضوع را تایید می‌کند که فریز دلار صرفا یک مساله شفاهی، روانی و نمایشی است.

به نظر می‌رسد در حال حاضر، جدال بر سر دو فرضیه کاهش ادامه‌دار و افزایش قیمت دلار میان ناظران اقتصادی بالاست و به دلیل ابهام در سیاست‌های دولت و نبود برنامه روشن و مشخص درباره رویکرد‌های پیش رو در اقتصاد ایران، آینده بازار‌های مالی به معما تبدیل شده است.

تحلیلگران بازار‌های مالی برای هفته پیش‌رو با این فرض که ارزپاشی سیاست‌گذار ادامه داشته باشد، حرکت پاندولی قیمت دلار را در کف جدید متصور هستند.

گفتنی است روند قیمت در بازار‌های مالی روز چهار‌شنبه به عنوان آخرین روز فعالیت بازار‌ها در هفته سوم بهمن در بیشتر ارز‌ها افزایشی بود. درهم در کانال ۱۵ هزار پیشروی کرد و با افزایش ۹۰ تومانی با قیمت ۱۵ هزار و ۲۰۰ تومان معامله شد. علاوه بر آن قیمت تتر ۵۰ تومان افزایش داشت و روی رقم ۵۵ هزار و ۲۰۰ تومانی قرار گرفت. پوند انگلیس نیز که نسبت به روز گذشته افزایش ۴۷۰ تومانی داشت و به کانال ۷۰ هزار تومانی ورود کرد. این اسکناس با رقم ۷۰ هزار و ۳۹۰ تومان معامله شد. قیمت یورو در پنجمین روز هفته افزایش ۱۶۰ تومانی داشت و به قیمت ۵۹ هزار و ۹۸۰ تومان رسید. / تجارت نیوز

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار