سه پیشنهاد جلسه اضطراری شورای سنجش و پذیرش دانشجو به شورای عالی انقلاب فرهنگی جزییات و ساعت طرح ترافیک از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ روش‌های پرداخت زکات فطره اعلام شد ممنوعیت تردد کلیه وسایل نقلیه از مرزن آباد به سمت تهران از دقایقی قبل آغاز ثبت نام میهمانی و انتقال دانشجویان از ۱۵ فروردین صدور حکم سنگین برای ۹ متهم فساد در شورای شهر سردشت تدوین اساسنامه مدارس مجازی/ برنامه وزارت آموزش و پرورش در حوزه هوش مصنوعی ورود سامانه بارشی از شمال غرب و غرب کشور امروز و فردا چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ ۵۰۵ جانباخته و ۱۲ هزار مجروح در ابتدای طرح نوروزی در کشور سازمان نظام پرستاری: کمبود ۱۰۰ هزار پرستار در بیمارستان‌های کشور مرکز مدیریت راه‌های کشور: تردد ۲۱.۶ میلیون خودرو در موج اول سفر‌های نوروزی برخورد قضایی با عوامل انتشار کلیپ خارج از شئون از یک کنسرت تشریح وضعیت ترافیکی جاده‌ها و محور‌های مسدود در روز جمعه ۸ فروردین هواشناسی ایران امروز ۱۴۰۴/۱/۸؛ بارندگی و وزش باد در ۱۱ استان

امید به زندگی زنان به ۷۸ سال رسیده است

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که در جمهوری اسلامی ایران ۹۹ خدمت مراقبتی رایگان را برای مادران باردار ارائه می‌کنیم، گفت: امید به زندگی زنان به ۷۸.۵ سال رسیده است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۱ - ۲۴ بهمن ۱۴۰۲ - 2024 February 13
کد خبر: ۲۲۸۱۱۸

به گزارش راهبرد معاصر، بهرام عین‌اللهی امروز در بیست و هشتمین اجلاس کشورهای عضو گروه پنج با موضوع "سلامت زنان و خانواده" در تهران اظهار کرد: کشورهای گروه G5 از اشتراکات فراوانی از جمله پیشینه تاریخی، تشابه آب و هوایی، جغرافیایی، اپیدمیولوژی و اعتقادات فرهنگی و اجتماعی برخوردار هستند، همچنین بیماری‌ها و حوادث و بلایای طبیعی مشترکی در منطقه وجود دارد؛ از طرف دیگر تردد سالانه مردم بین این کشورها به منظور زیارت و سیاحت، این مطلب را به ما گوشزد می‌کند که باید در عرصه‌های گوناگون همکاری‌های بهداشتی و درمانی و راهکارهای مشترکی داشته باشیم.

 

وی افزود: همکاری‌های حوزه سلامت بین همسایگان یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است. امیدواریم این جلسات باعث تعمیق و توسعه همکاری‌های بهداشتی کشورها و روابط دیپلماتیک با همسایگان و منجر به ارتقای شاخص‌های بهداشتی در کشورهای همسایه شود.

 

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان این که موضوع این نشست عمدتاً درباره زنان و مادران است، ادامه داد: خوشبختانه همه کشورهای عضو جی5 به خانواده اهمیت می‌دهند و خانواده‌دوست هستند؛ اگر خانواده اصلاح شود جامعه نیز اصلاح می‌شود و این نکته مهمی است که باید به آن توجه کنیم؛ در این زمینه مادران می‌توانند نقش رهبری و محوری را در سلامت خانواده ایفا کنند و با اصلاح سبک زندگی، تغذیه سالم و تأمین سلامت روان کودکان، به ارتقای وضعیت سلامتی افراد جامعه کمک کنند که در این راستا، طرحی را تحت عنوان سلامت خانواده در جمهوری اسلامی ایران شروع کرده‌ایم و محور اصلی را خانواده قرار داده‌ایم.

 

وی با بیان این‌که در جمهوری اسلامی ایران 99 خدمت مراقبتی رایگان را برای مادران باردار و انجام زایمان طبیعی ایمن و رایگان ارائه می‌کنیم، گفت: حفظ و ارتقای کرامت مادری، ارزشمندی فرزندآوری، ترویج سبک زندگی سالم، باروری سالم، فرزندآوری متعدد و به موقع و پیشگیری از ناباروری و ارائه پوشش کامل بیمه‌ای خدمات درمان ناباروری از جمله بسته‌های خدمتی ارائه شده است.

 

عین‌اللهی با اشاره به ارتقای وضعیت سلامت مادران و کودکان در جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: در سایه پیروزی انقلاب اسلامی ایران توانستیم مرگ مادران را از 245 در 100 هزار نفر به 23.7 نفر در هر 100 هزار نفر جمعیت در سال 1401 تقلیل بدهیم. همچنین امید به زندگی برای زنان در ابتدای انقلاب 57.4 سال بوده است اما امروزه به 78.5 سال رسیده است. همچنین در این سال‌ها میزان مرگ و میر نوزادان در هر هزار تولد زنده از 32 به 8 و مرگ کودکان زیر 5 سال از 135 به 14 تنزل پیدا کرده است.

 

وی با بیان اینکه این جلسه می‌تواند مقدمه ای در رابطه با اهمیت زنان در سلامت باشد، خاطرنشان کرد: زنان نیمی از جمعیت کشورها را تشکیل می‌دهند و سلامت زنان دربرگیرنده رفاه جسمی، روانی، ‌اجتماعی،‌ فرهنگی عاطفی و معنوی است و بنابراین یک زن، می‌تواند نقش محوری و اساسی در ارائه مراقبت‌های سلامت داشته باشد؛ در اکثر خانواده‌ها در کشورهای جی 5 مادران بیشترین نقش را در ایجاد، حفظ و مراقبت از سلامت خانواده ایفا می‌کنند؛ از طرف دیگر اهمیت سلامت زنان به دلیل مطالب مربوط به جوانی جمعیت و بارداری بسیار زیاد است.

 

وزیر بهداشت ادامه داد: اگر بخواهیم فرزندان سالم داشته باشیم باید مادران سالمی نیز داشته باشیم و بنابراین نقش مادر یک نقش محوری در سلامت جامعه است و اگر می‌خواهیم به جامعه سالم برسیم به خانواده‌های سالم احتیاج داریم و در همین راستا، راهکارهای مشترکی را در ارتقای سلامت خانواده در این نشست مورد بحث قرار خواهیم داد./ تسنیم

ارسال نظر