علی‌اف: بایدن روابط واشنگتن و باکو را وارد بحران کرد حزب‌الله: نوعی تسلیم شدن از سوی دولت لبنان در مقابل اقدامات اسرائیل وجود دارد ادعای تل‌آویو: به حفظ آتش‌بس لبنان متعهد هستیم وزیر امور خارجه ارمنستان: تقریباً روزانه با تهران و مسکو در ارتباط هستیم رویترز: حماس بر غزه مسلط است روسیه: ترامپ توانایی توقف سیاست بدخواهانه آمریکا در اوکراین را دارد ۲ کشته در حمله با چاقو در آلمان موافقت اغلب بزرگسالان آمریکایی با اخراج مهاجران در پی لغو قرارداد با روسیه؛ سوریه بندر طرطوس را باز پس گرفت دیدار زلنسکی با رئیس رژیم صهیونیستی گروسی: دولت ترامپ مایل به دستیابی به توافق تازه با ایران است ارتش آمریکا هزاران نیروی دیگر به مرز با مکزیک اعزام می‌کند دوحه: مذاکرات درباره مرحله دوم آتش‌بس در غزه شروع شود حماس: هماهنگی امنیتی میان تشکیلات خودگردان و اسرائیل به سطح فاجعه‌باری رسیده است احتمال توافق وزرای خارجه اتحادیه اروپا بر سر کاهش تحریم‌های سوریه

ظریف طرح‌های دیپلماتیک و صلح‌آمیز ایران را برای آمریکا یادآوری کرد

وزیر خارجه ایران با یادآوری طرح‌های دیپلماتیک ایران برای حفاظت از امنیت منطقه از حدود 30 سال پیش تا کنون، ائتلاف به اصطلاح مسالمت‌آمیز آمریکا را زیر سوال برد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۱ - ۲۹ شهريور ۱۳۹۸ - 2019 September 20
کد خبر: ۲۲۸۵۶
 

به گزارش راهبرد معاصر، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (جمعه) با انتقاد از تلاش‌های آمریکا، عربستان سعودی و دیگر شرکای آنها برای ایجاد ائتلاف ضد ایرانی به بهانه حفاظت از امنیت منطقه، تلاش‌های ایران در این زمینه را برای آنها یادآوری کرد.

 

ظریف در صفحه شخصی توئیتر به کنایه پرسید: «ائتلاف راهکار مسالمت‌آمیز؟». وی سپس لیستی از «طرح‌های دیپلماتیک ایران» برای حفظ امنیت منطقه و افزایش همکاری‌های صلح‌آمیز را مجددا ذکر کرد.

 

«1985 امنیت در خلیج فارس
1997 گفت‌وگوی تمدن‌ها
2013 جهان علیه خشونت
2013 طرح صلح سوریه
2014 انجمن گفت‌وگوهای منطقه‌ای
2015 طرح صلح یمن
2017 روند [مذاکرات] آستانه
2019 معاهده عدم تجاوز منطقه‌ای»

 

«مایک پامپئو» وزیر امور خارجه آمریکا که در سفری منطقه‌ای به عربستان سعودی و بعد از آن امارات عربی متحده رفته، روز گذشته (پنجشنبه) مدعی شده بود کشورش همچنان به دنبال راه‌حل مسالمت‌آمیز در منطقه و ایجاد ائتلاف است و این در حالی است که ظریف به «تهدید دنیا» و «تهدید‌های خود به جنگ در منطقه» ادامه می‌دهد. 

 

ظریف نیز روز گذشته در گفت‌وگو با شبکه «سی‌ان‌ان» به واشنگتن و ریاض در مورد هرگونه اقدام نظامی علیه ایران هشدار داد. او در پاسخ به این سؤال که تبعات اقدام نظامی آمریکا یا عربستان سعودی علیه ایران چیست، گفت: «یک جنگ تمام‌عیار.»

 

 

در روزهای گذشته پس از عملیات ارتش و انصارالله یمن علیه تأسیسات نفتی عربستان سعودی در مناطق «بقیق» و «خریص»، آمریکا و عربستان سعودی که در مقابله با تسلیحات یمنی‌ها ناکام مانده‌اند، ایران را عامل این ناکافی معرفی کرده‌اند. واشنگتن و ریاض مدعی هستند که ارتش یمن توان انجام چنین عملیات پیچیده‌ای را نداشته است، بنابراین این ایران بوده که این عملیات را انجام داده است.

 

سید «عباس موسوی» سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز با رد این ادعا، گفت دلیل اتهام‌زنی به ایران این است که آمریکا و عربستان باور نمی‌کنند ملت یمن با دستان خالی، به چنین توانمندی‌هایی دست یافته باشند.

 

منبع: فارس

ارسال نظر