زمان نشست سه‌جانبه روسیه، آمریکا و اوکراین مشخص شد سفر بن‌زاید به روسیه در میانه تنش‌های منطقه‌ای رسانه آمریکایی: متحدان واشنگتن گزینه‌های ترامپ علیه ایران را محدود کردند الجولانی: روسیه از وحدت و ثبات سوریه حمایت کرده است نمایندگی ایران در سازمان ملل: اگر تهدید شویم، پاسخ بی‌سابقه خواهیم داد غریب آبادی: اولویت ما دفاع از ایران است نه مذاکره با آمریکا المیادین به نقل از منبعی ایرانی: «آمریکا با لشکرکشی نظامی نمی‌تواند ما را وادار به مذاکره کند» ترامپ مجددا ایران را تهدید کرد: حمله بعدی بسیار بدتر خواهد بود/ ایران سریعا پای میز مذاکره بیاید کرملین: پوتین فردا با رئیس امارات دیدار و گفت‌و‌گو می‌کند ادعای جعلی درباره محاصره دریایی ایران انصارالله: عراق برای انتخاب رهبران خود به اجازه آمریکا نیاز ندارد هشدار عراقچی و بن فرحان نسبت به پیامد‌های خطرناک تشدید تنش در منطقه ترامپ: ایران برای توافق «منصفانه و عادلانه» پای میز مذاکره بیاید گفتگوی فرمانده سنتکام آمریکا با رئیس ستاد کل ارتش ترکیه پ‌ک‌ک: تحولات سوریه، نشان‌دهنده شکست فرآیند صلح ترکیه است

هدف سفر ناگهانی عادل عبدالمهدی به ریاض چیست؟

ناظرین منطقه ای بر این باورند عبدالمهدی جهت کاهش تنش ها میان تهران و ریاض به عربستان سعودی سفر نموده است.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۹ - ۰۳ مهر ۱۳۹۸ - 2019 September 25
کد خبر: ۲۳۲۷۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ ماه هاست که عراق به عنوان همسایه ایران و سعودی و همچنین روابط نزدیکش با ایالات متحده، به مرکزی برای گفتگوهای منطقه ای و رایزنی بین المللی تبدیل شده است.

 

در همین ارتباط عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق برای بررسی روابط دوجانبه و گفتگوی پیرامون مسائل منطقه دقایقی پیش راهی عربستان شد.

 

مرکز اطلاع رسانی دفتر نخست وزیر عراق سه شنبه شب در اطلاعیه ای اعلام کرده بود که سفر عادل عبدالمهدی به سعودی، چند ساعته خواهد بود و وی قرار است با سلمان پادشاه عربستان و محمد بن سلمان ولیعهد این کشور دیدار و گفت‌وگو کند.

 

برخی رسانه ها از تلاش نخست وزیر عراق در این سفر برای انجام نوعی میانجیگری میان ایران و عربستان سخن گفته اند اما منابع مستقل و یا رسمی تا این لحظه در این خصوص اظهارنظری نکرده اند.

 

بحث درباره روابط دو جانبه، اوضاع منطقه و کوشش های جاری در کاهش تنش، موضع ثابت عراق برای  ایفای  نقشی مثبت در این زمینه و تلاش برای دور ماندن از  تنش ها و درگیری های آن و همچنین برقراری  بهترین روابط با همه کشورهای همسایه، برادر و دوست خود از  محورهای است که اطلاعیه نخست وزیری عراقب به آن اشاره کرده است.

 

شبکه خبری المیادین سه شنبه شب به نقل از منابع آگاه گزارش داد که هدف «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق از سفر به عربستان سعودی، انجام میانجیگری میان ریاض و تهران است.

 

به گزارش المیادین، منابع آگاه افزودند: میانجیگری عراق با هدف انجام دیداری میان رهبران ایران و عربستان سعودی در بغداد صورت می گیرد.

 

بغداد طی سالهای اخیر سیاست عادی سازی و تقویت روابط و همکاری با همه همسایگان  از جمله عربستان سعودی برغم همه  تنش های گذشته فی ما بین را در دستور کار خود داشته است.

ارسال نظر
آخرین اخبار