خاندوزی: اشتباهات گذشته درباره واگذاری دارایی‌های دولت نباید تکرار شود-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود صبح ۲۱ آذر؛ سخنرانی مهم رهبر انقلاب درباره تحولات منطقه

خاندوزی: اشتباهات گذشته درباره واگذاری دارایی‌های دولت نباید تکرار شود

سخنگوی اقتصادی دولت در نشست خبری مشترک با رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: نگاه دولت سیزدهم بر اساس تاکیدات رئیس‌جمهور این است که نباید اشتباهات گذشته در خصوص واگذاری دارایی‌های دولت تکرار شود به همین منظور سخت‌گیری‌های نظارتی مهمی در بخش ارزش‌گذاری و یافتن بهترین روش برای ارزش آفرینی دارایی‌های مازاد اتخاذ شده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۸ - ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 2024 April 16
کد خبر: ۲۳۶۴۲۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ نخستین نشست خبری مشترک سخنگوی اقتصادی دولت، با حضور داود منظور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه و سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت با حضور خبرنگاران برگزار شد.


خاندوزی در ابتدای این نشست از عملیات غرورآفرین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه رژیم صهیونسیتی تقدیر کرد.


وی اضافه کرد: یکی از تغییرات امسال در جلسات نشست سخنگوی اقتصادی، برگزاری نشست‌ها بصورت مشترک با اعضای ستاد اقتصادی دولت است. این نشست‌ها هر ماه با یکی از اعضا برگزار خواهد شد و تلاش ما این است که دسترسی حداکثری رسانه‌ها به اعضای اقتصادی دولت را فراهم کنیم.


بازگشت انضباط به دخل و خرج دولت
خاندوزی با اشاره به آخرین تحولات بودجه سال ۱۴۰۳ گفت: دولت سیزدهم ۲ رویکرد مهم در حوزه مالیه عمومی را سر لوحه امور قرار داده بود. اولین رویکرد معطوف به شفافیت و انضباط بخشی به دخل و خرج دولت و شرکت‌های دولتی از مسیر اجرای حساب واحد خزانه و پرداخت به ذی نفع نهایی بود.


وی اضافه کرد: در بخش دوم هدف‌گذاری دولت ارتقا سهم درآمدهای پایدار از بودجه عمومی را افزایش قابل اعتنایی بدهد.
سخنگوی اقتصادی دولت تاکید کرد: در سه سال گذشته نسبت درآمدهای پایدار که مجموع درآمدهای غیر نفتی و استقراض را شامل می‌شود به ۵۲ درصد در سال ۱۴۰۲ افزایش پیدا کرد و امیدوارم در سال ۱۴۰۳ به نسبت ۶۰ درصد نزدیک شویم.


سخنگوی اقتصادی دولت یادآور شد: امسال برای سومین سال پیاپی شاهد کاهش نرخ مالیات بر واحد‌های تولید هستیم به نحوی که در سال ۱۴۰۰ کاهش ۵ درصدی، در سال ۱۴۰۱ کاهش ۷ درصدی و امسال نیز کاهش ۵ درصدی را شاهد خواهیم بود که این مسئله در تاریخ بودجه ریزی بی سابقه بوده است.


وزیر امور اقتصاد با اشاره به اقدام مهم دولت برای جبران کمبود نقدینگی شرکت‌ها گفت: دولت بنا دارد تا پایان مهرماه امسال برای کاهش فشار به نقدینگی شرکت‌ها و واردکنندگان کالاهای اساسی، بجای دریافت مالیات و عوارض آن‌ها بصورت نقد، ضمانت‌نامه بانکی، اسناد خزانه و اوراق گام را جایگزین کند.


وی اضافه کرد: امیدواریم کاهش نرخ مالیات و استفاده از ابزارهای جدید برای تسویه شاهد رفع برخی از مشکلات تولیدکنندگان کشور باشیم.
سخنگوی اقتصادی دولت در پاسخ به سوالی پیرامون آخرین وضعیت سامانه مودیان گفت: بر اساس آخرین اطلاعات تا تاریخ ۲۶ فروردین ۱۳۷ هزار مودی به سامانه متصل شده‌اند و مجموعا بیش از ۱.۵ میلیارد صورت حساب صادر شده.


آخرین وضعیت سامانه مودیان مالیاتی
وی اضافه کرد: حدود ۵۸ درصد از این صورت‌حساب‌ها توسط شرکت‌های معتمد صادر شده و ۴۲ درصد دیگر نیز بصورت مستقیم توسط خود مودیان‌.


خاندوزی یادآور شد: به این دلیل که امسال اولین سال اجرای قانون است، دولت بنای جریمه مودیانی که وارد سامانه نمی‌شوند را ندارد، اما حتما از ابزارهای تشویقی خود استفاده خواهد کرد.


سخنگوی اقتصادی دولت خاطر نشان کرد: در قانون بودجه ۱۴۰۳ اعدادی به عنوان تکالیف دولت برای فروش سهام و مولدسازی درج شده است که ۶۰ همت تکلیف بودجه امسال برای واگذاری شرکت‌های دولتی است نزدیک به ۶۰ همت هم تکالیف مولدسازی و واگذاری دارایی های مازاد تکلیف شده ۱۳۰ همت از محل انتقال سهام شرکت های دولتی به تامین اجتماعی برای رد دیون تامین اجتماعی انجام شده است این اتفاق برای تامین اجتماعی انجام می شود در حال گذراندن مراحل اولیه است.


وی در خصوص واگذری سهام شرکت های دولتی با توجه به اینکه بخش عمده سهام ها در گذشته واگذار شده، گفت: بخش کمی مانده است که آن هم به سرعت در دستور کار قرار می گیرد.


خاندوزی ادامه داد: در خصوص مولدسازی هم دو ردیف عملکردی داریم یکی گردش حساب خزانه یعنی واگذاری نقدی مانده اموال دولت که رقم چشمگیری نیست ردیف دوم تهاتر دارایی های مازاد دولتی ها با پیمانکاران طرح های عمرانی است یعنی ملک مازاد در استان ها شناسایی شده ارزشگذاری و قیمت گذاری شده و بابت تکمیل پروژه عمرانی به پیمانکار داده می شود تا پیمانکار دیگر منتظر بودجه نماند، این ۶۰ همت تکلیف قانون بودجه هم انجام می شود ضمن اینکه به طور شفاف اطلاع رسانی خواهد شد.


خاندوزی در ادامه از نگاه شکل گرفته در خصوص مولدسازی دارائی‌های راکد دولت انتقاد کرد و گفت: برای واگذاری نقدی در حوزه مولدسازی دارایی‌های دولت بنظر نمی‌رسدکه سال ۱۴۰۳تفاوتی نسبت به سال‌های قبل داشته باشد، اما عمده تحقق مولدسازی درحوزه تهاتر با پیمانکاران عمرانی است که امیداریم دولت امسال بخش مهمی از بودجه پیش‌بینی شده رامحقق کند.


وی اضافه کرد: البته متاسفانه یک نگاه اشتباهی درخصوص مولدسازی شکل گرفته که تصور می‌کند دولت یک بنگاه معاملات ملکی است! بنده به عنوان عضوی از تیم اقتصادی دولت که بیشترین پیگیری‌ها را در حوزه مولدسازی دارائی‌های دولت داشته عرض می‌کنم که نگاه دولت صرفا فروش دارایی‌ها نیست بلکه باید بهترین شیوه برای استفاده از این املاک مازاد و راکد کشف شود.


خاندوزی ادامه داد: نگاه دولت سیزدهم بر اساس تاکیدات رئیس‌جمهور این است که نباید اشتباهات گذشته در خصوص واگذاری دارایی‌های دولت تکرار شود به همین منظور سخت‌گیری‌های نظارتی مهمی در بخش ارزش‌گذاری و یافتن بهترین روش برای ارزش آفرینی دارایی‌های مازاد اتخاذ شده است.


وی درباره نرخ بیلت پروازهای داخلی گفت: تا کنون رأی دیوان عدالت اداری اعلام نشده لذا قیمت گذاری بلیت هواپیما در اختیار ستاد تنظیم بازار است شورای عالی هواپیمایی نظر خود را می دهد و ستاد تنظیم بازار آن را بررسی و نهایی می کند مگر اینکه رأی دیوان عدالت اداری این مسیر را تغییر دهد.


سخنگوی اقتصادی دولت درباره اصلاح بازار ارز گفت: فرصت هایی که اشاره کردید به عنوان فرصت های اصلاح بازار ارز، جزو مواردی است که در اولویت های ستاد اقتصادی دولت است و بانک مرکزی از دو جهت اول از جهت تصویب قانون بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران که به زودی هم روز اجرایی شدن قانون فرا خواهد رسید و به جهت اختیارات ویژه ای که از سران قوا اخذ کرده است، فرصت خوب و امکان قانونی بسیار مناسبی را در اختیار دارد و قاعده هم این بوده است که دولت مسئولیت پذیر باشد و بانک مرکزی نیز مسئولیت ناشی از این اختیارات را به شکل جدی در دستور کار قرار داده است.

 

خاندوزی بیان کرد: در روزهای ابتدایی سال تدابیر لازم برای طرف تقاضای ارز که ارز واردات کالاهای اساسی یا صنعتی بخش غیرکشاورزی و نیز حوزه بهداشت و دارو را در دستور کار قرار داده است. در حوزه اطلاع رسانی نیز این تغییر را در روزهای اخیر به شکل مشهود مشاهده کرده ایم؛ اما از آنجا که مرکز مبادله طلا و ارز منشا کار قرار گرفته است؛ نماینده مرکز مبادله، اطلاعات روزانه دقیقی را از میزان ارزی که در این مرکز در اختیار فعالان اقتصادی قرار داده است که امیدواریم این مسیر در اصلاح سیاستها و اطلاع رسانی های بخش ارز توسط بانک و مرکز مبادله ادامه یابد که مجموع این دو سیاست بتواند ثبات را به بازار ارز برگرداند.

 

لایحه ساماندهی اجاره بها در دست شورای نگهبان
سخنگوی اقتصادی دولت: دولت در دو سال گذشته تلاش کرد سیاست های ناظر بر تنظیم گری و مدیریت بازار مسکن و اجاره بها را از طریق تصویب قوانین جدید و مقررات و مصوبات هیات دولت در این زمینه داشت کمک کند. مهم ترین اقدامی که در زمینه مسکن انجام شده است ارائه لایحه سامان دهی اجاره بها املاک مسکونی است که با فوریت به مجلس ارسال شده است و مراحل مجلس را به خوبی طی کرد و ما منتظر شورای نگهبان هستیم که مصوبه نهایی لایحه ساماندهی را قبل از فصل نقل و انتقالات را به دولت ارسال کند.
وی درباره بازار سرمایه گفت: سال گذشته اقداماتی که در حوزه اصلاحات نهایی برای تامین مالی از بازار سرمایه انجام شد اقدامات خوبی بود که امیدواریم امسال یا توجه به شعار سال در خصوص مردمی سازی اقتصاد از این تدابیر و ابزارهای ایجاد شده در سال قبل استفاده کرده و آنها را فعال سازی کنیم.

 

خاندوزی بیان کرد: یکی از نتایج تدابیری که پیش از این در بازار سرمایه اندیشیده شد، تاسیس صندوق های سرمایه گذاری و صدور مجوز تاسیس انها بود اقداماتی برای ترغیب سرمایه گذاری و سهامداری غیر مستقیم انجام شد که درنتیجه سهم معاملات خرد از ۲۴ درصد در ۱۴۰۱ به ۵۰ درصد در ۱۴۰۲ افزایش یافت که نیمی از آنها را سهامداری غیرمستقیم تشکیل می دهد و حمایت جدی از گروه های آسیب پذیر در نوسانات معاملاتی بود و معاملات حرفه ای تر انجام شد با بخش های مختلف صنعتی و معدنی در حال مذاکره هستیم تا شرکت های سهامی عام پروژه برای تامین مالی از بورس را انجام دهند و شاهد حداکثر ثبات صنایع بورسی باشیم و مردم و صاحبان سرمایه های خرد نقش آفرینی بیشتری داشته باشند.


در زمینه سهام عدالت و برگزاری مجامع استانی شرکت های سهامی عدالت با ورود واقعی کردن در ۶ ماهه اول امسال انجام می شود ‌ مجامع همه ۳۱ استان تشکیل می شود که شاهد ظرفیت بزرگی برای استفاده از ظرفیت مردم در بخش های مدیریتی خواهیم بود./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده