شلیک به یک کارمند در زاهدان+ جزئیات حضور همزمان ۵ ناوگروه نیروی دریایی در آب‌های بین‌المللی درگذشت اولین فرمانده دافوس بعد از انقلاب اسلامی پزشکیان: دولت از سربازان گمنام امام زمان حمایت می‌کند پزشکیان: با برطرف کردن کانون‌های ناآرامی مانع سوءاستفاده دشمنان شویم جیش‌الظلم مسئولیت انفجار چابهار را بر عهده گرفت برگزاری جلسه سران قوا به میزبانی پزشکیان طرح مجلس برای ساماندهی و شفافیت عملکرد شرکت‌های دولتی رهگیری پهپاد کرّار توسط جنگنده رهگیر میگ ۲۹ سردار قاآنی به زیارت امام زاده جعفر (ع) پیشوا رفت + عکس ابوترابی، امام جمعه تهران: کاهش اقتدار سیاسی هدف اصلی منازعات نرم است؛ راهی جز وحدت و انسجام نیست توضیحات خسروپناه درباره شایعه برکناری جمیله علم‌الهدی از شورای عالی انقلاب فرهنگی وزیر دفاع: ماهیت وجودی انقلاب ما با ماهیت وجودی آمریکا در پارادوکس است؛ نمی‌توانیم در کنار یکدیگر قرار بگیریم فاطمی، نماینده مجلس: رفع فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام ظرف ۶ ماه آینده انجام می‌شود دریادار سیاری: رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش از فردا آغاز می‌شود

تکلیف زمان برگزاری انتخابات شوراها چه شد؟

طی سال‌های گذشته و براساس قانون، انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا همزمان با انتخابات ریاست‌جمهوری برگزار شده ولی شرایط ایجاد شده موجب شد تا این موضوع تحت تاثیر قرار گیرد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۳ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 08
کد خبر: ۲۴۴۲۶۸

به گزارش راهبرد معاصر: ۷ اسفند سال ۱۳۷۷، چند روز پس از برگزاری بیستمین سالروز پیروزی انقلاب، اولین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در ایران برگزار شد و مردم با حضور ۲۴ میلیونی خود در این انتخابات نامزدهای مورد نظر خود را انتخاب کردند.


همزمان شدن انتخابات شوراها با ریاست جمهوری
در ابتدا انتخابات شورای شهر تا چندین دوره یک سال پس از انتخابات ریاست جمهوری و همزمان با انتخابات خبرگان رهبری برگزار می‌شد اما با اصلاح قانون پنجمین دوره انتخابات شورای شهر و روستا با دوازدهمین دورهٔ انتخابات ریاست‌جمهوری همزمان شد که این انتخابات در ۲۹ اردیبهشت سال ۱۳۹۶ برگزار شد.


برگزاری همزمان  انتخابات رياست جمهوري با شوراها و همچنین مجلس شوراي اسلامی با مجلس خبرگان از مصوبات مجمع تشخيص مصلحت نظام است.


این مصوبه با موضوع سياست‌های كلی انتخابات در مجمع پيگيري و اینگونه مصوب شد که « انتخابات رياست جمهوری با انتخابات شوراهای اسلامی، همچنين انتخابات مجلس شورای اسلامی با انتخابات مجلس خبرگان رهبری به صورت همزمان برگزار گردند.» 


با توجه به این ماده از قانون ما باید در سال آینده شاهد برگزاری دو انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا می‌بودیم اما با توجه به اتفاقات رخ داده و سانحه‌ای که برای رئیس‌جمهور ایجاد و در پی شهادت آیت‌الله رئیسی، که باید طبق اصل ۱۳۱ قانون اساسی، ظرف مدت ۵۰ روز رئیس جمهور جدید انتخاب شود، زمان برگزاری انتخابات شوراها نامشخص شد.


وظیفه مجلس برای تعیین تکلیف زمان برگزاری انتخابات شورا
هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان می‌گوید که در چنین شرایطی که ما در آن قرار داریم، یعنی به هر دلیلی که انتخابات ریاست جمهوری زودتر برگزار شود، مجلس شورای اسلامی باید درباره انتخابات شوراها تعیین تکلیف کند.


باتوجه شرایط ایجاد شده، طرحی در کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس بررسی و اولویت آن در صحن علنی تصویب شد که در دو ماده طراحی شده بود.
 
بر همین اساس مجلس تصویب کرد تا انتخابات شوراها در سال ۱۴۰۴ برگزار  شود. و به نوعی برای امسال مجلس به اولویت جدا کردن انتخابات ریاست جمهوری از انتخابات شوراها رای داد.


هفتمین دوره شوراها ۳ ساله می‌شود
هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان می‌گوی که از سال های قبل این قانون به تصویب رسیده که انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی شهر و روستا به صورت تجمیعی، یعنی همزمان با هم برگزار شود. 


وی ادامه‌ می‌دهد: براساس قانون انتخابات در چنین شرایطی که ما در آن قرار داریم، یعنی به هر دلیلی که انتخابات ریاست جمهوری زودتر برگزار شود، مجلس شورای اسلامی باید درباره انتخابات شوراها تعیین تکلیف کند.


سخنگوی شورای نگهبان تاکید می‌کند که مجلس شوری اسلامی در دوره یازدهم در روزهای آخر این کار را انجام داد و قرار شد شوراهای فعلی به صورت 4 ساله به کار خود ادامه هند و انتخابات سال آینده برگزار شود و برای دوره بعدی شوراها سه ساله باشد تا برای سال‌های بعد انتخابات تجمیعی را داشته باشیم که این مصوبه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و مورد تائید شورای نگهبان هم قرار گرفت./فارس

ارسال نظر