سردار قاآنی به زیارت امام زاده جعفر (ع) پیشوا رفت + عکس ابوترابی، امام جمعه تهران: کاهش اقتدار سیاسی هدف اصلی منازعات نرم است؛ راهی جز وحدت و انسجام نیست توضیحات خسروپناه درباره شایعه برکناری جمیله علم‌الهدی از شورای عالی انقلاب فرهنگی وزیر دفاع: ماهیت وجودی انقلاب ما با ماهیت وجودی آمریکا در پارادوکس است؛ نمی‌توانیم در کنار یکدیگر قرار بگیریم فاطمی، نماینده مجلس: رفع فیلترینگ تلگرام و اینستاگرام ظرف ۶ ماه آینده انجام می‌شود دریادار سیاری: رزمایش مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ ارتش از فردا آغاز می‌شود پیام تسلیت رهبری درپی درگذشت حاج سیدمرتضی مستجابی پزشکیان: قرار نیست زیر چتر نامرد‌ها برویم/ از عزت‌مان با تهدید دیگران کوتاه نمی‌آییم معاون اجرایی رئیس‌جمهور: افزایش قیمت‌ها به دلیل عدم ثبات روانی است عارف: توسعه روابط با آفریقا سیاست ماست استاندار تهران: حضور اتباع خارجی و مهاجرت معکوس از تهران، چالش‌هایی مانند آلودگی هوا و بحران آب را ایجاد کرده فرمانده کل سپاه: هرگز در مقابل دشمن نترسیده‌ایم و محکم در مقابل آنان ایستاده‌ایم پزشکیان: ترامپ نمی‌تواند کاری کند، ما هستیم که تصمیم می‌گیریم توئیت عبری جدید اکانت رهبر معظم انقلاب پزشکیان: نخبگان بمانند و ایران را بسازند/ مهاجرت را رها کنید

حضور مخبر در منزل حمید نوری

سرپرست ریاست جمهوری با حمید نوری دیدار و گفت‌وگو کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۰ - ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ - 2024 June 17
کد خبر: ۲۴۵۸۰۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری صبح امروز (دوشنبه) و همزمان با عید سعید قربان با حضور در منزل حمید نوری ایرانی بازداشت شده در سوئد، ضمن تبریک آزادی وی، تاکید کرد: شهیدان خدمت آیت‌الله رئیسی و دکتر امیرعبداللهیان پیگیری‌های بسیاری برای آزادی شما از زندان‌های سوئد داشتند و دستگاه دیپلماسی و نهادهای امنیتی با تکیه بر دیپلماسی عزتمندانه و مقتدرانه، توانستند کینه‌جویی بدخواهان نظام، منافقین و جریان شکست خورده ضد انقلاب را با شکست مواجه کنند.

وی با اشاره به تلاش‌ها و فعالیت‌های گسترده دشمنان ملت ایران و جریانات معاند برای محکومیت حمید نوری در این پرونده غیرحقوقی و تلاش برای اثبات اتهامات بی‌اساس علیه وی، افزود: عصبانیت و ناامیدی اردوگاه ضدانقلاب در چند روز اخیر در کنار صبر و مواضع درست شما، مایه عزت ملت ایران، خانواده و دوستداران‌تان شد.

همچنین در این دیدار حمید نوری با قدردانی از تلاش‌های دولت سیزدهم به ویژه وزیر خارجه فقید در روند آزادی وی از زندان‌های سوئد، توضیحاتی از چگونگی اسارت و دوران حبس خود در زندان‌های این کشور به سرپرست ریاست جمهوری ارائه کرد.

نوری با بیان اینکه اطلاع از شهادت آیت‌الله رئیسی و دکتر امیرعبداللهیان از تلخ‌ترین حوادث دوران زندان بود، افزود: غربی‌ها فقط در شعار خود را مدافع حقوق بشر نشان می‌دهند، اما در عمل هیچ پایبندی به این امور ندارند و در دوران زندان از تامین حداقل درخواست‌های من از جمله قرآن و ادعیه اجتناب کردند. 

 حمید نوری در سال 1398 با تلاش منافقین در جریان سفر شخصی‌اش به سوئد بازداشت شد و تحت شرایط سخت قرار گرفت و از حقوق اولیه‌ی انسانی و یک زندانی محروم بود. با تلاش دستگاه دیپلماسی و هم‌چنین سایر نهادها 26 خردادماه امسال آزاد و به کشورمان بازگشت.
 
بر اساس این گزارش، حمید نوری دهه 1360 کارمند سازمان زندان‌ها بود و از ابتدای دهه 1370 با استعفا از محل کار خود به شغل آزاد پرداخت. وی در آبان سال 1398 برای دومین بار در یک سفر شخصی به سوئد رفت که در بدو ورود به این کشور از سوی پلیس دستگیر و در ادامه به دلیل شکایت واهی اعضای گروهک تروریستی منافقین دادگاهی شد. دادگاه بدوی در سال 1401 حکم به حبس ابد حمید نوری داد که وی به آن اعتراض کرد. دادگاه تجدید نظر هم سال قبل حکم دادگاه بدوی را تأیید کرد.
حمید نوری در مدت بیش از 4 سال زندانی بودن در سوئد، سخت‌ترین شرایط را سپری و تحمل کرد. عدم دسترسی به حقوق اولیه انسانی و حقوق زندانی همچون معاینه نشدن از سوی پزشک متخصص چشم، محدود بودن ملاقات‌های حضوری و تماس‌های تلفنی با خانواده، عدم اطلاع‌رسانی از وضعیت وی به اعضای خانواده در برهه‌های مختلف، گذراندن تقریباً 4 سال از مدت زمان محکومیت ناعادلانه در سلول انفرادی بدون در اختیار داشتن وسایل ارتباط جمعی، جاسوسی پلیس از وی، عدم دسترسی به وکیل، یکطرفه‌ بودن روند دادرسی (بازپرسی تا دادگاه) و ... از جمله بی‌عدالتی‌هایی بود که در حق حمید نوری روا داده شد.

قوه قضاییه، ستاد حقوق بشر و وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران بارها تحمیل شرایط ضدحقوق بشری به حمید نوری از سوی سیستم قضایی و دولت سوئد را مورد انتقاد قرار دادند و تلاش‌های قضایی و دیپلماتیک متعددی برای رهایی حمید نوری از زندان تحمیلی به کار بردند.

رفتار ضدبشری سیستم قضایی و انتظامی سوئد تا آنجا بود که نوروز امسال مجید نوری، فرزند حمید نوری که برای ملاقات با پدرش به سوئد رفته بود، به بهانه سلفی گرفتن از خود بازداشت، دادگاهی و سه روز در سلول انفرادی نگهداری شد و در نهایت بدون آنکه بتواند پدرش را ببیند، به ایران بازگشت./تسنیم

کلمات کلیدی: حمید نوری مخبر
مطالب مرتبط
ارسال نظر