پرداخت فوق‌العاده خاص به کارکنان دولت در شورای نگهبان تأیید شد عباس گودرزی سخنگوی هیئت رئیسه مجلس در اجلاسیه دوم مجلس شد بهروزآذر: اصلاح مهریه باید متوقف شود پزشکیان: توافقات خوبی بین ایران و عمان انجام شد سرلشکر سلامی: دست‌های ما روی ماشه است؛ منتظریم تا اگر غلطی کردند، بی‌درنگ پاسخ دهیم/ برای هر سناریویی آماده‌ایم سپاه: تیم پنج نفره عاملان شهادت رئیس پلیس آگاهی سراوان و همسرش دستگیر شدند + عکس دبیران هیات رئیسه مجلس مشخص شدند دیدار فرمانده ارتش پاکستان با سرلشکر باقری‌ ترکیب نهایی دومین هیات رئیسه مجلس دوازدهم مشخص شد + اسامی نتیحه آرای ناظران هیئت رئیسه اجلاسیه دوم مجلس دوازدهم ابقای نیکزاد و حاجی بابایی در پست نایب رئیسی مجلس با ۱۱۱ رای قالیباف با ۲۱۹ رأی رئیس مجلس باقی ماند ترور قاضی دادگاه کیفری در شیراز توسط فردی ناشناس فرمانده کل ارتش خطاب به اسرائیل: برای وعده صادق کاملا آماده‌ایم پزشکیان: این‌گونه نیست که اگر با ما مذاکره نکنند و تحریم کنند، از گرسنگی خواهیم مرد، نه؛ صد‌ها راه وجود دارد

توضیحات آیت‌الله کعبی درباره اهمیت تنفیذ رئیس‌جمهور

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اهمیت و جایگاه تنفیذ رئیس‌جمهور، اظهار کرد: مراسم تنفیذ و محتوا و مبانی حکم تنفیذ از لحاظ قانونی و شرعی، رئیس‌جمهور را در تراز امین جمهوریت و اسلامیت نظام اسلامی قرار می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۳ - ۳۰ تير ۱۴۰۳ - 2024 July 20
کد خبر: ۲۵۰۶۲۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ مرحله دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری روز جمعه ۱۵ تیر سال ۱۴۰۳ در سراسر کشور برگزار شد و حدود ۵۰ درصد از واجدین شرایط در انتخابات شرکت کردند.
بر اساس نتایج نهایی اعلام شده از سوی وزارت کشور مسعود پزشکیان با کسب ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رأی از مجموع ۳۰ میلیون و ۵۳۰ هزار و ۱۵۷ رأی به‌عنوان نهمین رئیس‌جمهور اسلامی ایران انتخاب شد.
مراسم تنفیذ و اعطای حکم رئیس‌جمهور چهاردهم و آغاز به‌ کار رسمی وی در روز یکشنبه هفتم مرداد ۱۴۰۳ با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی برگزار خواهد شد.
در همین راستا، آیت‌الله عباس کعبی عضو مجلس خبرگان رهبری در گفت‌وگو با خبرنگار فارس درباره اهمیت تنفیذ رئیس‌جمهور در نظام جمهوری اسلامی ایران، گفت: در رأس نظام سیاسی اسلامی، ولی‌فقیه به‌مثابه نایب امام‌زمان(عج) اداره امور کشور را به دست دارد. این مطلب در قالب ولایت‌فقیه در اصل ۵، ۵۷ و اصول دیگر قانون اساسی تصویب شده است.
وی با بیان اینکه طبق اصل ۵۷ قانون اساسی قوای سه‌گانه زیر نظر ولایت‌فقیه هستند، گفت: قوه مقننه به انتخاب مردم شکل می‌گیرد و مصوبات آن طبعاً بر اساس شرع مقدس و قانون اساسی بوده و در نهایت مصوبات آن به تأیید شورای نگهبان می‌رسد، قوه قضاییه نیز ریاستش به شکل مستقیم از جانب رهبری نصب می‌شود و اما در قوه مجریه بر اساس اصل ۱۱۵ و اصل ۱۱۰ قانون اساسی ریاست این قوه با انتخاب مردم تعیین می‌شود.
تنفیذ رأی مردم جنبه قانونی و شرعی دارد
عضو مجلس خبرگان رهبری ولی‌فقیه را پاسدار امین جمهوری اسلامی دانست و اظهار کرد: با بررسی فرایندهای انتخابات ریاست‌جمهوری از زمان شکل‌گیری نظام جمهوری اسلامی تاکنون، همواره رئیس‌جمهور منتخب مورد پشتیبانی و حمایت ولی‌فقیه واقع می‌شود و ولی‌فقیه قاطعانه از رأی مردم و اعمال قانون حمایت می‌کند.
آیت‌الله کعبی با تأکید بر اینکه تنفیذ رأی مردم توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی جنبه قانونی و شرعی دارد، اظهار کرد: بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری مراسم تنفیذ با حضور مسئولان نظام صورت می‌گیرد و رأی ملت تنفیذ و رئیس‌جمهور منتخب به‌عنوان ریاست‌جمهوری اسلامی ایران منصوب می‌شود.
وی تصریح کرد: امام خمینی(ره) همواره بر این نکته تأکید داشتند که اگر نصب نباشد طاغوت است بنابراین مشروعیت رئیس‌جمهور به سبب تنفیذ رأی ملت و نصب وی توسط مقام معظم رهبری است. 
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: امامین انقلاب اسلامی در حکم تنفیذ رئیس‌جمهور همواره تأکید بر وظایف قانونی و شرعی رئیس‌جمهور از جمله پاسداری از دین، اخلاق و مذهب، خدمت به مردم و مرزبندی روشن با دشمنان ایران اسلامی و... دارند.
آیت‌الله کعبی در پایان با اشاره به اینکه تنفیذ همواره مشروط بر رعایت اموری است که رهبری در حکم ریاست‌جمهوری اهدا می‌کنند، گفت: مراسم تنفیذ رئیس‌جمهور و محتوا و مبانی حکم تنفیذ از لحاظ قانونی و شرعی، رئیس‌جمهور را در تراز امین جمهوریت و اسلامیت نظام اسلامی قرار می‌دهد.
گفتنی است، مراسم تنفیذ رئیس‌جمهور در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار می‌شود و جمعی از مسئولان و کارگزاران نظام نیز در آن حضور خواهند داشت./فارس

ارسال نظر