استاندار: وضعیت ذخایر سد‌های تامین‌کننده آب تهران مناسب نیست اطلاعیه بانک مرکزی؛ پیگیری مشارکت مردم برای سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی در طرح‌های ملی ۱۴۰۴ قیمت دلار امروز سه‌شنبه ۵ فروردین ۱۴۰۴ مبلغ وام فرزندآوری ۱۴۰۴ قیمت جدید طلای ۱۸ عیار در ۵ فروردین ماه ۱۴۰۴/طلا در نقطه اوج ایستاد جزییات واریز میلیونی دولت؛ مشمولان دریافت یارانه جدید مشخص شدند قیمت سکه، نیم‌سکه، ربع‌سکه ۵ فروردین ماه ۱۴۰۴ جزئیات واریز اعتبار سبد غذایی مادران باردار واریز کمک هزینه «سبد غذایی» مادران باردار و دارای فرزند شیرخوار نیازمند/ شارژ ۱.۲ میلیون تومانی حساب سرپرستان خانوار جزئیات اجرای فاز دوم کالابرگ اعلام شد قیمت امروز طلا و سکه / سکه تمام بهار آزادی طرح جدید ۹۷ میلیون قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۴ فروردین ۱۴۰۴ +جدول اطلاعیه مهم وزارت کار؛ اعتبار کالابرگ الکترونیکی تا چه تاریخی قابل استفاده است؟ قاچاق ۱۵۰ میلیون لیتر سوخت در پوشش اظهارنامه هیدروکربن حداقل حقوق بازنشسته‌ها برای سال ۱۴۰۴ اعلام شد

نرخ بهره بین بانکی افزایش یافت

نرخ بهره بین‌بانکی در هفته منتهی به ۱۷ مردادماه با افزایش ۲ صدم‌درصدی نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۵۹درصد رسید.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۶ - ۲۰ مرداد ۱۴۰۳ - 2024 August 10
کد خبر: ۲۵۳۹۱۳

به گزارش راهبرد معاصر، گزارش جدید از تغییرات نرخ بهره بین‌بانکی نشان می‌دهد نرخ بهره بین‌بانکی در هفته منتهی به 17 مردادماه با افزایش 2 صدم‌درصدی نسبت به هفته قبل از آن به 23.59درصد رسید.

 

این نرخ در هفته منتهی به 10 مرداد ماه با کاهش 11صدم‌درصدی نسبت به هفته قبل از آن به 23.57 درصد رسیده بود. همچنین نرخ بهره بین‌بانکی در هفته منتهی به 3 مردادماه با افزایش 5صدم‌درصدی نسبت به هفته قبل از آن به 23.68 درصد رسید. این نرخ در هفته منتهی به 27 تیرماه با افزایش جزئی نسبت به هفته قبل از آن به 23.63 درصد رسیده بود. نرخ بهره بین‌بانکی در هفته منتهی به 20 تیرماه با کاهش یک‌صدم‌درصدی نسبت به هفته قبل از آن به 23.62 درصد رسید.

 

نرخ سود بین‌بانکی در هفته منتهی به 13 تیرماه با کاهش سه‌صدم‌درصدی نسبت به هفته قبل از آن به 23.63 درصد رسیده بود. نرخ بهره بین‌بانکی در هفته منتهی به 6 تیرماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.66 درصد بوده است. نرخ سود بین‌بانکی در هفته پایانی خردادماه به بالاترین سطح در سال جاری رسیده و رکورد 23.66 درصد را در هفته پایانی خردادماه ثبت کرده بود.

 

این نرخ در هفته منتهی به 23 خردادماه نیز رکورد 23.63درصدی را ثبت کرده بود، همچنین در هفته منتهی به 16 خردادماه این نرخ با افزایش سه‌صدم‌درصدی نسبت به هفته قبل از آن به 23.64 درصد رسیده بود. نرخ بهره بین‌بانکی در هفته منتهی به 9 خرداد ماه با کاهش یک‌صدم‌درصدی نسبت به هفته قبل از آن به 23.61 درصد رسیده بود، نرخ سود بین‌بانکی در هفته منتهی به 2 خرداد نیز با افزایش محسوس نسبت به هفته پایانی اردیبهشت ماه به 23.62 درصد رسیده بود، این نرخ در هفته منتهی به 26 اردیبهشت ماه با افزایش نسبت به هفته قبل از آن 23.56 درصد بود.

 

نرخ بهره بین‌بانکی در هفته منتهی به 19 اردیبهشت ماه نسبت به هفته قبل از آن بدون تغییر بود و 23.5 درصد اعلام شد، این نرخ در هفته منتهی به 12 اردیبهشت ماه با کاهش یک‌صدم‌درصدی نسبت به هفته قبل از آن به 23.5 درصد رسیده بود.

 

نرخ سود بین‌بانکی در هفته منتهی به 5 اردیبهشت ماه با کاهش یک‌صدم‌درصدی نسبت به هفته قبل از آن به 23.51 درصد رسیده بود، این نرخ از ابتدای سال جاری با روند کاهشی همراه بود به‌جز هفته منتهی به 29 فروردین ماه، نرخ بهره بین‌بانکی در هفته پایانی فروردین با افزایش همراه شد و با 4صدم درصد افزایش نسبت به هفته قبل از آن به 23.52 درصد رسید.

 

نرخ بهره بین‌بانکی در هفته منتهی به 22 فروردین ماه با کاهش نیم‌درصدی نسبت به هفته قبل از آن به 23.48 درصد رسید. نرخ بهره بین‌بانکی که در هفته نخست فروردین ماه سال جاری 23.62 درصد شده بود در دومین هفته از نخستین ماه سال جدید با کاهش 4صدم‌درصدی همراه شد و به 23.58 درصد رسید.

 

این نرخ در هفته پایانی اسفندماه سال 1402 به 23.66 درصد رسیده بود که بالاترین نرخ بهره بین‌بانکی از آبان‌ماه به بعد محسوب می‌شود. بیشترین رکورد این نرخ در هفته نخست مهر 1402 ثبت شده است. نرخ بهره بین‌بانکی در پایان هفته منتهی به 5 مهرماه سال 1402 با رکوردشکنی 10 سال به 23.80 درصد افزایش یافته بود؛ البته بعد از آن روند کاهشی نرخ سود بین‌بانکی آغاز شد و در هفته نخست آبان‌ماه به 23.71 درصد کاهش یافت و بعد از آن وارد کانال‌های پایین‌تر شد.

 

نرخ سود بین‌بانکی چیست؟

ممکن است بانک‌ها در دوره‌های مالی کوتاه‌مدت روزانه یا هفتگی با کسری یا مازاد نقدینگی روبه‌رو شوند. اگر بانکی دچار کسری نقدینگی شود، باید از طریق وام گرفتن آن را جبران کند تا به حالت تعادل برسد. برای اینکه بانک‌ها برای حل این مشکل به بانک مرکزی نیاز نداشته باشند، بازاری را به‌نام بازار بین‌بانکی تشکیل داده‌اند که در آن به یکدیگر وام دهند. اکثر وام‌های بین‌بانکی سررسید کوتاه‌مدت یک‌هفته‌ای یا کمتر دارند. وام‌دهی بانک‌ها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بین‌بانکی گفته می‌شود./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار