عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

هادی العامری از نقش آمریکا و اسرائیل در بحران عراق پرده برداشت

فرمانده سازمان بدر عراق از تلاش آمریکا و رژیم صهیونیستی برای ایجاد نابسامانی در عراق خبر داد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۲ - ۲۹ مهر ۱۳۹۸ - 2019 October 21
کد خبر: ۲۵۵۲۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ عراق در طول هفته های اخیر شاهد اعتراض های وسیعی در بغداد و شماری از شهرهای مختلف این کشور بود. اعتراض هایی که گاها به خشونت انجامیده و شعارهای تندی از سوی شماری از معترضین سر داده شد. حملات ناشناس به برخی معترضین که به مرگ ده ها تن انجامید بر شدت بحران افزود.

 

هادی العامری از رهبرای حشدالشعبی در سخنانی از نقش صهیونیست ها در این رخداد پرده برداشت. العامری روز یکشنبه در سخنانی در یکی از موکب های اربعین حسینی (ع) در کربلای معلا که از شبکه های تلویزیونی عراق پخش شد با اشاره به اعتراضات اخیر در بغداد و چندین شهر مرکزی و جنوبی دیگر عراق گفت: آنها که به خیابان ها آمدند و تظاهرات کردند، محق هستند چرا که به خواسته های آنان طی پنج ساله گذشته بدلیل جنگ با داعش و نیز سیاست های غلط دولت سابق (حیدر العبادی) بی توجهی شده است.

 

دبیرکل سازمان بدر عراق افزود: این عوامل باعث شد که طی پنج سال گذشته مطالبات و اقدامات لازم متراکم شود و فارغ التحصیلان دانشگاه ها و مدارس بلاتکلیف بمانند و شغلی پیدا نکنند در حالی که همین ها بودند که برای دفاع از کشور در برابر داعش جنگیدند و فداکاری کردند.

 

وی گفت: اینها فرزندان عراق و فرزندان الحشد الشعبی هستند، همان هایی که خون آنها بر زمین ریخت تا پیروزی کشور بر داعش تضمین شود و الحشد الشعبی اجازه سرکوب آنان را به هیچکس نخواهد داد.

 

العامری تصریح کرد: البته دشمنان تلاش می کنند از این مطالبات مشروع، سوء استفاده کرده و اعتراضات مسالمت آمیز را به انحراف بکشانند اما جوانان ما آگاه هستند و قطعا مراقب توطئه های دشمنان در این خصوص خواهند بود و همگی تلاش می کنند تا عراق قدرتمند و عزیز باشد و دنباله رو و تابع هیچکس نباشد.

 

دبیرکل سازمان بدر گفت: تامین خواسته های تظاهرکنندگان از طریق سلب رای اعتماد از دولت امکان ندارد بلکه از طریق دولت و پارلمان باید صورت گیرد.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش از خطر فرار تروریست های داعش از سوریه و آمدنشان به عراق ابراز نگرانی کرد.

 

پایتخت عراق و بدنبال آن ۹ استان مرکزی و جنوبی دیگر این کشور از اول تا پنجم اکتبر صحنه برگزاری تظاهرات گسترده مردمی در اعتراض به فساد و مشکل بیکاری و ضعف خدمات عمومی بود اما خشونت های بسیاری نیز در متن و حاشیه این اعتراضات صورت گرفت که به گفته برخی مسوولان عراقی، برخی از عوامل نفوذی و خارجی با هدف ایجاد آشوب، جنگ داخلی و براندازی، این اعتراضات را عامدانه به خشونت و درگیری با نیروهای دولتی و تخریب اموال و دارایی های عمومی و خصوصی کشاندند.

 

نماینده مرجعیت عالی عراق دو هفته پیش در خطبه دوم نمازجمعه کربلا معروف به خطبه مرجعیت، با قرائت بیانیه دفتر آیت الله سیستانی در مورد تحولات اخیر، خواستار کشف و اعلام مقصران سرکوب و کشته شدن تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی طی یک مهلت زمانی محدود شده بود.

 

دولت نیز بلافاصله با تشکیل یک کمیته حقیقت یاب از یکسو و همچنین یک کمیته وزارتی با حضور وزرای وزارتخانه مرتبط و به ریاست وزیر برنامه ریزی این کشور از سوی دیگر، راهکارهای اصلاحات مورد خواست معترضان را بررسی و تاکنون سه بسته اجرای برای تحقق آن اعلام کرده است.

 

تحقیقات در خصوص ریشه ها و علل و عوامل به خشونت کشیده شدن اعتراضات مسالمت آمیز شهروندان عراقی نیز پایان یافته است و قرار است طی روزهای آینده منتشر شود.

 

همزمان اما برخی از ناظران و فعالان سیاسی عراق، اطلاعاتی در خصوص نقش فرقه‌های انحرافی از جمله یمانی‌ها، جماعت صرخی، حرکت مولوی ها، و سفارتخانه های انگلیس و سعودی در به خشونت کشاندن اعتراضات و کشتن تظاهرکنندگان و نیروهای امنیتی، منتشر کرده اند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده