تحلیل فنی انفجار پیجرها در لبنان-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

تحلیل فنی انفجار پیجرها در لبنان

پیجرها از باتری‌های لیتیومی استفاده می‌کنند و با توجه به گزارش‌های منتشر شده، بیشتر دستگاه‌هایی که از باتری لیتیومی استفاده می‌کردند، دچار انفجار شدند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۱ - ۰۲ مهر ۱۴۰۳ - 2024 September 23
کد خبر: ۲۵۷۹۳۴

تحلیل فنی انفجار پیجرها در لبنان

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ پیجرها دستگاه های ارتباطی کارآمدی هستند که قدمتی طولانی دارند و برای دریافت سیگنال ها و پیام های عمدتاً کوتاه استفاده می شوند و تولیدش به دهه ۸۰ میلادی برمی‌گردد. نحوه کارکرد پیجرهای کوچک و محبوب از دریافت امواج رادیویی و ایجاد ارتباط میان دو دستگاه برای ارسال و دریافت اعلان و پیام های کوتاه است.
 
در گذشته مردم از پیجرها به دلیل اندازه مناسب و راحتی حمل و نقل استفاده می کردند و به دلیل قابلیت بهره برداری در نهادهای نظامی بسیار محبوب و پرکاربرد بود. حتی پس از عرضه اولیه تلفن همراه و سایر وسایل ارتباط جمعی به دليل وزن بالا ، کاربری سخت و ناکارآمدی ابزارهای ارتباطی، پیجرها همچنان اولویت بالاتری برای نهادهای نظامی در راستای جا به جایی سریع و راحت تر داشتند، لذا جایگاه خود را از دست ندادند.
 

با توجه به پدیده رزونانس در علم فیزیک، ایجاد ارتعاش ضعیف در جسم می تواند محرکی برای ایجاد ارتعاش با توان بالاتر در جسم بعدی باشد


استفاده از پیجرها با توجه به پیشرفت روزافزون فناوری، عرضه تلفن های همراه کوچک و هوشمند و فراگیر شدن پوشش شبکه های اینترنتی میان مردم عادی کاهش یافت. یکی از ویژگی های بسیار مهم پیجرها پوشش گسترده ارتباطی است؛ در مکان هایی که پوشش شبکه های ارتباطی و سیگنال تلفن های همراه محدود یا قطع باشد، کارآمدی و اهمیت خود را نشان می‌دهند.
 


با توجه با حوادث تروریستی اخیر و انفجار پیجرها در لبنان بار دیگر توجه همگان به این دستگاه های قدیمی، اما کارآمد جلب شد. شایعات بسیاری در زمینه دلایل انفجار پیجرها به گوش می رسد، برخی از کارگذاشتن بمب های کوچک در دستگاه ها می گویند، برخی نیز به پیشرفت فناوری و انفجار به وسیله امواج رادیویی گمان دارند.
 
دلایل احتمالی انفجار پیجرها به وسیله علم فیزیک و از منظر تکنولوژی قابل بررسی است. با توجه به پدیده رزونانس در علم فیزیک، ایجاد ارتعاش ضعیف در جسم می تواند محرکی برای ایجاد ارتعاش با توان بالاتر در جسم بعدی باشد. با بیان نمونه ای درک موضوع راحت تر می شود؛ همه تجربه شنیدن صدای انفجار نارنجک های کوچک را در چهارشنبه سوری داریم، در بیشتر موارد بعد از صدای آزاد شده از نارنجک، شیشه ها و استکان ها در خانه شروع به لرزش می کنند، شیشه در مقیاس بزرگ تر ارتعاش دریافتی از انفجار را دریافت می کند، دفع نمی کند و به دلیل تحمل نکردن انرژی دریافتی به دلیل ارتعاش از انفجار، شکسته می شود.
ارتعاش می تواند در لحظه یا حتی هفته و زمان های طولانی تر در شیشه باقی ماند و با تلنگری کوچک آسیب ببیند. پدیده رزونانس باعث انباشت انرژی در اجسام می شود و انباشت بیش از حد و فشار بالای رزونانس می تواند باعث انفجار و متلاشی شدن جسم شود.
 
ارتعاش ناشی از رزونانس بر اجسام تأثیر می گذارد، بدیهی است اجسام و مدارهای الکتریکی نیز رزونانس دارند. می‌توان ‌با ارسال مداوم سیگنال ها به منبع تغذیه در محیطی خاص و بالا بردن ولتاژ مدارهای الکتریکی به دلیل ارتعاشات ناشی از رزونانس باعث انفجار باتری دستگاه های الکترونیکی شد.
 
با استفاده از این فناوری با ارسال سیگنال به منطقه ای خاص و فشار بیش از حد رزونانس در باتری دستگاه مورد نظر  شروع به فعالیت می کند و به دلیل تحمل نکردن انرژی بالا حاصل از رزونانس دریافتی، فعالیت و دمای باتری بیش از حد افزایش می یابد و به دمای ناشی از انفجار می رسد.
 
این موضوع می تواند درباره پیجرهای آسیب دیده در لبنان نیز صادق باشد، پیجرها از باتری های لیتیومی استفاده می کنند و با توجه به گزارش های منتشر شده، بیشتر دستگاه هایی که از باتری لیتیومی استفاده می کردند، دچار انفجار شدند و کاربران لبنانی گزارش داغ شدن بیش از حد دستگاه و سپس انفجار را دادند که می تواند پروژه رزونانس را تأیید کند.

ارسال نظر