رئیس کل بانک مرکزی: تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی از 4100 همت عبور کرد قیمت دلار و یورو شامگاه ۸ مهر ۱۴۰۵ قیمت سکه شامگاه ۸ مهر ۱۴۰۵ قیمت طلا شامگاه ۸ مهر ۱۴۰۵ افزایش رقم کالابرگ برای دهک‌های پایین؛ جزئیات جدید جدول آخرین قیمت نقره امروز چهارشنبه ۸ مهر ۱۴۰۵ پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۹ مهر ۱۴۰۵ / سکه وارد کانال ۲۶۰ میلیون تومان می‌شود؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۹ مهر ۱۴۰۵ قیمت دلار کارت ملی امروز چهارشنبه ۸ مهر ماه ۱۴۰۵ جزییات حذف رمز ۱۱۱۱ کارت سوخت آزاد / نحوه سوخت‌گیری در جایگاه‌ها نحوه افزایش حق مدیریت مدیران اعلام شد+ جزییات  جزییات ابطال بخشنامه اضافه کاری روز‌های پنجشنبه بانک‌ها جزییات افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان از مهر ۱۴۰۵ ثبت نام جدید سایپا طرح پیش فروش نقدی آریا اتوماتیک و کوییک اس مهر ۱۴۰۵+ جزییات  جدول آخرین قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۸ مهر ۱۴۰۵ جدول قیمت طلا، دلار، یورو، تتر امروز چهارشنبه ۸ مهر ۱۴۰۵

یارانه نان در بودجه ۱۴۰۳ چقدر است؟

یارانه نان در بودجه ۱۴۰۳ چقدر است؟ یک کارشناس اقتصاد کشاورزی با تاکید بر اقتصادی بودن صنف نان و نانوایی اظهار کرد: ساز و کار یارانه دادن در اقتصاد هر کشوری این است که آن مبلغ را از مردم بگیرند. در لایحه بودجه ۱۴۰۳ حدود ۱۴۳ همت یارانه پیش‌بینی شده است که تا ۲۲۰ همت نیز پیش‌روی خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۵۴ - ۲۸ مهر ۱۴۰۳ - 2024 October 19
کد خبر: ۲۶۰۶۲۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ در لایحه بودجه ۱۴۰۳ یک رقم ۱۴۳ هزار میلیارد تومان برای یارانه نان قرار داده‌اند و همچنین ۱۸ هزار میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده فرآورده‌های نفتی در جدول تبصره ۸ در نظر گرفته شده که مجموع این دو رقم ۱۶۱ هزار میلیارد تومان خواهد شد که برای یارانه نان در سال جاری اختصاص می‌یابد.

در قانون بودجه ۱۴۰۲ برای یارانه نان در تبصره ۱۴ در بخش هدفمندی یارانه‌ها، در بند ۱ـ۴ـ مبلغ پانصد و شصت هزار میلیارد (۵۶۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال (۵۶هزار میلیارد تومان) بابت یارانه نان در نظر گرفته شد.

تخصیص یارانه به نان در جهت کمک به معیشت مردم بود، اما به گفته یک کارشناس اقتصاد کشاورزی هر اقتصادی اگر به سمت یارانه دادن حرکت کند، ساز و کار آن به سمت و سویی می‌رود که همان مبلغ را از مردم بگیرند.

 علمدارلو  کارشناس اقتصاد کشاورزی  در بررسی چالش‌های بازار نان اظهار کرد: هر اقتصادی اگر به سمت یارانه دادن حرکت کند، ساز و کار آن به سمت و سویی می‌رود که همان مبلغ را از مردم بگیرند.

وی افزود: در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ برای یارانه نان مبلغ ۵۶ هزار میلیارد تومان پیشنهاد شده بود و این درحالیست که در لایحه ۱۴۰۳ حدود ۱۴۳ همت پیش‌بینی شده، اما برآورد‌ها نشان‌دهنده این است که تا ۲۲۰ همت نیز پیش‌روی خواهد کرد.

علمدارلو گفت: اینگونه مطرح می‌شود که پرداخت این یارانه را بانک سپه تقبل کرده است، اما نکته قابل توجه این است که بانک سپه از منابع خود پرداخت نمی‌کند بلکه برای اینکار از هزینه دولتی و جامعه هزینه می‌شود.

وی در پایان تصریح کرد: بعید میدانم صرفا با راه‌اندازی دستگاه‌هاز پوز بتوانید عدد ۷۳ هزار و ۴ میلیارد تومانی را صرفه‌جویی کنید. برای صنف و صنعت نیز همین اتفاق در حال رخ دادن است. یک شکاف ایجاد می‌شود و نمی‌توانیم بگوییم که نان یک کالای اجتماعی است و چندان اقتصاد را درگیر نمی‌کند. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار