ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین

وعده جدید برای راه اندازی ساز وکار ویژه مالی ایران و اروپا

اتحادیه اروپا احتمالا آغاز این مکانسیم را در همین ماه جاری اعلام می کند که همزمان با اجرایی شدن برجام در ژانویه 2016 است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۵ - ۲۴ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 14
کد خبر: ۲۶۷۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ پولتیکو نوشت: با وجود افزایش تحریم های آمریکا، اتحادیه اروپا گامی به سوی تاسیس مکانیسم تسریع تجارت با ایران نزدیک تر شد.

 

در ادامه این مطلب آمده است: اتحادیه اروپا احتمالا آغاز این مکانسیم را در همین ماه جاری اعلام می کند که همزمان با اجرایی شدن برجام در ژانویه 2016 است.

 

این یک خطر بسیار شدید برای تسلط اقتصادی آمریکا در دراز مدت است؛ زیرا این موضوع که اروپا یک زیرساخت بانکی را توسعه دهد که از نیویورک عبور نمی کند، می تواند نفوذ آمریکا در فضای اقتصادی و بانکی دنیا را تهدید کند.

 

فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مورد جزییات این سازوکار سخن نگفته اما شکل و شمایل آن به تدریج در حال آشکار شدن است. دولت های اروپایی از نهادهای اقتصادی- مالی دولتی استفاده خواهند کرد تا اجازه تراکنش های مالی با ایران را داشته باشند.

 

به نوشته این نشریه، در این مسیر فرانسه و آلمان رهبری این سازوکار را بر عهده خواهند گرفت؛ نه یک دولت کوچکتر با روابط تاریخی با ایران مانند اتریش.

 

پولتیکو تاکید کرده است: spv احتمالا در اواسط ژانویه اجرایی می شود. اتحادیه اروپا در حال تشکیل یک نهاد شبیه بانک است تا تراکنش های مالی با ایران را مدیریت کند.

 

عجیب نیست که راه اندازی این سازوکار کار ساده نبوده باشد. اتحادیه اروپا و اعضای آن چنین محاسبات مالی را روزانه انجام نمی دهند؛ زیرا سیستم مالی اروپا با آمریکا در هم تنیده است و سخت است افراد و نهادهایی را پیدا کنیم که حاضر شوند با ریسک های هرچند کوچک تحریم شوند.

 

اما اروپا این کار را انجام می دهد. این یک سیگنال است چراکه اروپا می داند که آمریکا با خروج از برجام وارد سطحی از بی ثباتی و عدم توجه به متحدانش شده که عقیده دنیا را در مورد اینکه آمریکا کشور اول اقتصادی دنیا و دلار ارز اول جهان است، متزلزل می کند.

 

SPV در ابتدا وظایف محدودی خواهد داشت؛ از جمله اثرگذاری بر تراکنش های غیرتحریمی مانند فروش مواد غذایی، دارو و برخی مواد مصرفی. البته مقام های اروپایی به طور قطع، به دنبال یک SPV گسترده هستند که مرور زمان اتفاق بیفتد و اجازه کار تحت قانون کار اتحادیه اروپا را بدهد حتی اگر از سوی آمریکا قابل تحریم باشد.

 

منبع /: انتخاب

ارسال نظر
آخرین اخبار