واکنش مجلس به دو فوریت طرح تقلیل مجازات حبس تعزیری-راهبرد معاصر
کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند

واکنش مجلس به دو فوریت طرح تقلیل مجازات حبس تعزیری

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با دو فوریت طرح تقلیل مجازات حبس تعزیری موافقت کردند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۳ - ۱۲ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 03
کد خبر: ۲۶۷۹۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ نمایندگان مجلس در جلسه علنی نوبت صبح امروز (یکشنبه) مجلس تقاضای دو فوریت طرح تقلیل مجازات حبس تعزیری را بررسی کرده و در نهایت با ۱۸۰ رای موافق، ۱۴ رای مخالف و ۴ رای ممتنع با دو فوریت این طرح موافقت کردند.

 

محمد جواد فتحی به عنوان یکی از متقاضیان دو فوریت این طرح بیان کرد: ما به دنبال حل یکی از مشکلات اساسی کشور هستیم و لذا نباید به این طرح نگاه جناحی داشته باشیم واقعیت این است که امروز سیاست کیفری و حقوقی کشور حبس گرا شده است و ما با تورم کیفری و جمعیت بالای زندان‌ها رو به رو هستیم.

 

وی در ادامه اظهار کرد: امروز حدود دو هزار عنوان مجرمانه در قوانین کیفری تعریف شده است که عمدتا مجازاتی که برای آنان در نظر گرفته شده است حبس بوده در حالی که از نظر حقوق کیفری اسلام ما بین ۶ تا ۲۹ عنوان داریم که حدود الهی است.

 

نماینده مردم تهران در مجلس تصریح کرد: ما در طول ۱۰۰ سال قانونگذاری برای اکثر جرایم مجازات حبس تعزیری تعریف کرده ایم در حالی که هیچ گونه مصلحتی ندارد و از نظر فقهی و هم از نظر منطقی دلیلی برای گسترش حبس وجود ندارد. در حقوق بین الملل نیز امروز اکثر کشورهای دنیا از حبس روی بازگردانده‌اند در اصل ما با در نظر گرفتن مجازات حبس به جامعه دو بار ضربه وارد می‌کنیم بار اول مجرم با ارتکاب جرم به جامعه آسیب می‌زند و بار دیگر ما با صرف هزینه مردم برای ساخت زندان‌ها و تربیت زندانبانان به جامعه آسیب می‌زنیم. رئیس قوه قضاییه نیز از این سیاست انتقاد دارد. ما باید در راستای تغییر این سیاست اشتباه حرکت کنیم.

 

علیرضا محجوب در مخالفت با دو فوریت این طرح بیان کرد: همگی با کلیات این طرح موافق هستیم اما آن چه که اکنون مطرح است بحث فوریت بوده که اساسا اکنون جایگاهی ندارد. همه ارگان جامعه امروز تاکید دارند که ما باید به سمت تقلیل مجازات حبس تعزیری پیش رویم اما این اقدام نیاز به کار عمیق همراه با در نظر گرفتن تمام جزئیات دارد.

 

جهانبخش محبی نیا در موافقت با دو فوریت این طرح بیان کرد: ما دیگر فرصت چندانی نداریم چرا که عمر مجلس دهم نیز رو به پایان است امروز تمام حقوقدانان مجلس این نیاز را در جامعه دیده‌اند. در جامعه‌ای که مبتنی بر ارزش‌های اخلاقی، حقمداری و مسئولیت پذیری است افزایش زندانیان معنای ندارد در جامعه اسلامی همه افراد از حقوقی برخوردار هستند و حتی مجرمان نیز حقوقی دارند البته بحث جاسوس‌ها و افرادی که در مواد مخدر دست دارند جدا است. اما به طور کلی ما باید نگران اوضاع زندان‌ها باشیم و این دغدغه را با جدیت دنبال کنیم.

 

علیرضا سلیمی در مخالفت با دو فوریت این طرح بیان کرد: همه ما در خصوص اصل این طرح متفق القول هستیم اما دو فوریت این طرح اکنون جایگاهی ندارد ما مخالف تقلیل مجازات حبس تعزیری نیستیم.

 

احمد سالک کاشانی در موافقت با دو فوریت این طرح بیان کرد: اکنون بحث دو فوریت این طرح مطرح است و اگر ایراداتی به کلیات این طرح وارد باشد در ظرف ۷۲ ساعت آینده با کمک نظر کارشناسان قابل حل است. امروز آیت الله رئیسی گام بلندی در مقابله با مفاسد برداشته است و تصویب این طرح می‌تواند به مسیر ایشان نیز کمک کند. ما باید به جای ساختن ساختمان زندان‌ها، دانشگاه و حوزه بسازیم. افزایش تعداد زندانیان مسائل اجتماعی را نیز به دنبال دارد. خانواده اغلب زندانیان صاحب کرامت هستند و ما باید در راستای فروپاشی خانواده آنها پیش برویم هر چه تعداد زندانیان در جامعه بیشتر باشد هزینه‌های آن نیز بیشتر است. امروز ما بعضا شاهد هستیم در برخی از زندان‌ها بیشتر از ظرفیت زندانی وجود دارد که خود این امر مسائلی را به دنبال دارد.

منبع: ایسنا

ارسال نظر