ادارات خوزستان دورکار شدند / آلودگی هوا ساعت کاری برخی شهر‌ها را تغییر داد پژوهشگران انگلیسی، سیستم هشدار سرطان ساختند آغاز انتخاب رشته داوطلبان آزمون کارشناسی رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد بازگشایی دوطرفه جاده چالوس پس از محدودیت ۴ ساعته یکطرفه شدن جاده چالوس؛ ترافیک سنگین است رونمایی از رقیب مدرن و پرادعای آیفون ۱۷ پرو مکس / شیائومی ۱۷ پرو مکس به بازار آمد؟   خواهر‌خواندگی بندرعباس و مومباسا در کنیا وضعیت دما و بارش کشور تا اوایل آبان‌ماه پیش‌بینی وقوع شفق‌های قطبی در مریخ ممکن شد؟ یک متهم به دلیل ۱۴۰ مورد سقط جنین غیرقانونی به اعدام محکوم شد کشف و امحای ۳.۵ تن ماری جوانا در ایذه/ شهادت مامور پلیس در درگیری با سوداگران مرگ افزایش تعرفه پرستاران کلید خورد /پیشنهاد معافیت مالیات پلکانی پرستاران در بودجه ۱۴۰۵ عامل ضرب و شتم وحشیانه بانوان در باقرشهر دستگیر و راهی زندان شد + فیلم هوش مصنوعی، رایانه شما را از طریق تصاویر آنلاین هک می‌کند وضعیت استخدامی معلمان غیررسمی به زودی مشخص می‌شود + جزئیات سرعت طوفان سیستان برای دومین روز متوالی از ۱۰۰ کیلومتر گذشت

پرونده گروگانگیری ۲۹ ماهه در رشت افسانه است؟ / گروگان‌ها را به هواخوری در شهر و مجلس ترحیم فامیل بردند!

به گفته یک حقوقدان، زندگی ۲۹ ماهه با گروگان‌گیر‌ها در یک خانه و انتقال اموال در دفترخانه به نام آنها و بیرون رفتن تفریحی فرزندان خانواده با گروگان‌گیر‌ها و شرکت در مراسم تدفین مادر خانواده و بسیاری موارد دیگر تا حد زیادی وصف مجرمانه قضیه را زیر سؤال می‌برد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۸ - ۲۰ دی ۱۴۰۳ - 2025 January 09
کد خبر: ۲۶۷۹۶۷

به گزارش راهبرد معاصر؛ با گذشت حدود یک هفته از افشای پرونده جنجالی گروگان‌گیری ۲۹ ماهه اعضای یک خانواده در رشت و دستگیری متهمان، همچنان ابهامات زیادی در این پرونده وجود دارد که نیازمند شفاف‌سازی است.

دادستان رشت پیشتر اعلام کرده بود: ۲ نفر از گروگان‌گیر‌ها در شهرستان هشتگرد سابقه گروگان‌گیری داشتند در دادگستری هشتگرد به ۸ سال حبس محکوم شده و متواری بودند. این افراد به علت فرار از اجرای مجازات به شهرستان رشت آمده بودند و مخفیانه زندگی می‌کردند تا حکم در مورد آنها اجرا نشود.

پس از انتشار جزئیات حادثه گروگان‌گیری یک خانواده در رشت که بازتاب زیادی در افکار عمومی داشت، گفته شده بود متهمان که دو برادر و یک زن میانسال هستند در شهرستان هشتگرد سابقه گروگان‌گیری داشتند و در دادگستری هشتگرد به ۸ سال حبس محکوم شده و با سپردن وثیقه آزاد شده بودند. اما دادستان رشت با تکذیب این موضوع اعلام کرد، متهمان متواری بودند و به علت فرار از اجرای مجازات به شهرستان رشت آمده بودند و مخفیانه زندگی می‌کردند تا حکم در مورد آنها اجرا نشود.

مهدی فلاح‌میری، دادستان رشت درباره این پرونده گفت: گزارش این گروگان‌گیری ۱۹ تیرماه امسال، پس از گزارش مردمی در ملاقات با مقامات قضایی اعلام شد و در کمتر از یک ساعت از گزارش اولیه با دستور ویژه قضایی مأموران آگاهی در محل حاضر شدند و اعضای خانواده گروگان‌گرفته‌شده را نجات دادند و دو برادر گروگان‌گیر نیز دستگیر شدند، یک خانم که با این گروگان‌گیر‌ها همدست بوده است نیز در ۲۱ تیرماه دستگیر شد و در حال حاضر هر سه نفر در بازداشت موقت به سر می‌برند.

در جریان رسیدگی به پرونده، با تمام اعضای این خانواده ملاقات حضوری در دادستانی برگزار شده و به لحاظ شرایط بد روحی و روانی، کمک‌های پزشکی با معرفی به روانشناسان و اقدامات حمایتی و مراقبتی در مورد این خانواده انجام شده و با دستورات قضایی صادر شده، اموالی که از این خانواده گرفته شده نیز در حال برگشت است. گروگان‌گیر‌ها همدستان دیگری خارج از استان داشتند و اموال این خانواده را به نام یکی از گروگان‌گیر‌ها که سابقه محکومیت نداشته منتقل کرده و بعد به نام افراد دیگری در خارج از استان گیلان انتقال می‌دادند.

فلاح‌میری گفت: «گروگان‌گیر‌ها اعضای این خانواده را به دفتر اسناد رسمی برده بودند و ۳ دستگاه خودرو، یک واحد آپارتمان و دفتر وکالت پدر خانواده را به نام افراد از قبل تعیین‌شده کرده، سپس به نام خود منتقل یا به دیگران می‌فروختند. در ادامه تحقیقات ۲ نفر که با گروگان‌گیر‌ها در ارتباط بودند و اموال به آنها منتقل شده بود نیز در کرج دستگیر شدند.»

هرچند جزئیات کامل این پرونده هنوز مشخص نیست، اما به واقع گروگان‌گیری ۹ نفر در خانه خودشان آن هم به مدت ۲۹ ماه با هدف تصرف اموال و املاک با این شیوه و البته کمی دقت در روایت‌های موجود از این سناریوی عجیب، ما را با سؤالات و ابهامات بسیاری روبه‌رو می‌کند؛ سؤالاتی که نه پلیس در حال حاضر برای آنها پاسخ مناسبی دارد و نه قوه قضائیه، و هرکدام پاسخ مورد قبول به این سؤال‌ها را به آینده و تکمیل تحقیقات بیشتر محول کرده‌اند. اینکه چرا این پرونده بعد از ۶ ماه رسانه‌ای شد و در روز‌های اول پلیس و دستگاه قضایی در این پرونده سکوت کرده بودند نیز از دیگر سؤالات افکار عمومی است.

از سوی دیگر به گفته یک حقوقدان، زندگی ۲۹ ماهه با گروگان‌گیر‌ها در یک خانه و انتقال اموال در دفترخانه به نام آنها و بیرون رفتن تفریحی فرزندان خانواده با گروگان‌گیر‌ها و شرکت در مراسم تدفین مادر خانواده و بسیاری موارد دیگر تا حد زیادی وصف مجرمانه قضیه را زیر سؤال می‌برد. / روزنامه ایران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار