استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند وزیر انرژی آمریکا: راه طولانی تا رسیدن به توافق با ایران باقی مانده است وقوع آتش سوزی در خانه فرماندار ایالت پنسیلوانیا ایران حمله اسرائیل به بیمارستان المعمدانی را محکوم کرد
روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

پیش نیازهای تحقق اهداف توافق ایران و روسیه

روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه با بیان اینکه مسکو شبکه مالی منسجم خارج از سازوکار تحریم و سوئیفت غربی ایجاد کرده است، گفت: یکی از پیش زمینه‌های تحقق اهداف اقتصادی توافق راهبردی ایران و روسیه، تبلیغات مثبت و صحیح است که باید مدنظر داشت و به خوبی پیاده‌سازی کرد.
روح‌الله مدبر؛ تحلیلگر مسائل روسیه
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۶ - ۰۱ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 20
کد خبر: ۲۶۸۷۰۹

پیش نیازهای تحقق اهداف توافق ایران و روسیه

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان گفت: ماهیت معاهده ایران و روسیه عمدتاً اقتصادی است و در همه حوزه‌های اقتصادی ازجمله تجارت، گردشگری، حمل و نقل و ... تفاهمات حاصل شده است.

 

وی افزود: موافقتنامه جامع بلندمدت با روسیه می‌تواند برای همه بخش‌های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی اطمینان‌بخش باشد که روابط میان دو کشور پایدار است.

همانطور که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در تعبیر قابل توجهی بیان کرد، مسکو از هر مانعی که از طرف خارجی برای اخلال در روابط ایران و روسیه ایجاد شود، عبور خواهد کرد

 

روح‌الله مدبر، تحلیلگر مسائل روسیه درباره دستاوردهای توافق جامع و راهبردی 20 ساله میان ایران و روسیه به «راهبرد معاصر» گفت: توافق راهبردی ۴۷ بندی جامع ایران و روسیه دستاوردی کم نظیر در حوزه سیاست خارجی با هدف تحقق پیمانی چند بعدی و همه جانبه به شمار می رود که طبق تعریف سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه، دارای چهار فصل و بر مبنای اصول برابری، احترام متقابل دو کشور و نیازهای دوجانبه طراحی شده است.

 

 

وی افزود: خوشبختانه امروز طرف روسی به صورت کامل آماده گسترش مناسبات با تهران است، آن هم در شرایطی که تروئیکای اروپایی و آمریکا به شدت به ادامه سیاست‌های خصمانه تهدید محور و مانع تراشی های متعدد در راستای جلوگیری از رشد سیاسی اقتصادی و امنیتی ایران ادامه می دهند.

 

تحلیلگر مسائل روسیه معتقد است: همانطور که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در تعبیر قابل توجهی بیان کرد، مسکو از هر مانعی که از طرف خارجی برای اخلال در روابط ایران و روسیه ایجاد شود، عبور خواهد کرد. این رویکرد بسیار مثبت، عملیاتی، همگرایانه و دوستانه ایجاب می‌کند تهران به صورت متقابل برنامه ویژه برای استفاده از فرصت‌های متنوع توافق داشته باشد.

 

مدبر گفت: روسیه طبق این توافق اقدام به تأمین گاز مورد نیاز ایران در حجم بیش از ۲ میلیارد متر مکعب خواهد کرد که این موضوع به رفع ناترازی‌های جدی انرژی کشورمان کمک می‌کند. علاوه بر این، مسکو شبکه مالی منسجم خارج از سازوکار تحریم و سوئیفت غربی ایجاد کرده است تا مبادلات اقتصادی با تهران را نیز تسهیل و زمینه ها را برای گسترش فعالیت‌های تجاری با کشورمان فراهم کند.

 

کارشناس مسائل روسیه معتقد است: پیگیری تحقق کریدور شمال-جنوب و تکمیل و ایجاد نیروگاه‌های جدید اتمی در دستور کار روسیه قرار گرفته است. روسیه مترصد آن است به رفع برخی موانع ترانزیتی دوجانبه پایان دهد، لذا طبق توافق فرصت‌های متنوعی برای افزایش مراودات تجاری و اقتصادی دو کشور فراهم می شود.

 

وی تصریح کرد: ضرورت دارد ایران برنامه عملیاتی اجرایی جدی برای استفاده از تمامی بندهای توافق در دستور کار قرار دهد. به این منظور می توان ماده ۳۳ این توافق نامه را بیان کرد که تصریح می کند، مقابله با هر نوع اقدامات و فعالیت‌های مخل روابط دوجانبه در رسانه‌های دو کشور اهمیت دارد.

 

وی درباره اهمیت این ماده از توافقنامه ایران و روسیه گفت: متأسفانه غرب و عناصر غرب‌گرا به شدت با انتشار تبلیغات و اخبار دروغین درصدد اخلال در روابط ایران و روسیه هستند. تقویت حوزه تجاری دو کشور نیازمند آماده سازی مقدماتی مانند بسترسازی ذهنی تجار است؛ لذا با توجه به تلاش عناصر غرب‌گرا برای انتشار اخباری معاندانه که هدفی جز سنگ اندازی در مسیردوستی و همگرایی دو کشور ندارد، لازم است افکار عمومی را به سمت نگاه مثبت و همگرایی با روسیه هدایت کرد.

متأسفانه غرب و عناصر غرب‌گرا به شدت با انتشار تبلیغات و اخبار دروغین درصدد اخلال در روابط ایران و روسیه هستند

 

مدبر بیان داشت: برای تحقق این هدف باید از عواید همکاری های دوجانبه ایران و روسیه برای افکار عمومی سخن گفت تا نسبت به اهمیت و جزئیات آن مطلع شوند؛ بنابراین یکی از پیش زمینه های تحقق اهداف اقتصادی، تبلیغات مثبت و صحیح است که باید مدنظر داشت و به خوبی پیاده سازی کرد.

 

تحلیلگر مسائل روسیه معتقد است: مسئولان و رسانه هایی که دغدغه حفظ منافع ملی دارند، لازم است واقعیت های مرتبط با مراودات تجاری با روسیه را برای مردم بازگو کنند و مانع تبلیغات شبکه منسجم رسانه‌های تحت فرماندهی غرب و آمریکا شوند.

 

ارسال نظر
آخرین اخبار