عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان آسمانی ابری تا نیمه ابری برای تهران تا ۵ روز آینده تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌های ورودی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی بارش باران در اغلب استان‌ها تا اواسط هفته کشف توله شیر وحشی و مار‌های پیتون و کبری در یکی از مناطق مسکونی تهران + عکس رئیس سازمان محیط‌زیست: پروژه قانونی به نام ‎ «پتروشیمی میانکاله» وجود ندارد بیماری‌هایی که مانع سفر حج هستند ماجرای حضور زن نیمه برهنه در بانک اصفهان چه بود؟ رئیس قوه قضاییه: ان‌شاءالله خواب‌هایی که برای ایران دیده‌اند تعبیر نخواهد شد

موضع متناقض دولتی ها در مورد جدایی ری از تهران

در حالی که معاون استانداری تهران از عدم جدایی ری از تهران سخن به میان آورده، فرماندار این شهرستان می گوید: تشکیل شورای مستقل و ایجاد شهرداری درخواست دیرینه شهروندان ری است.‎
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۶ - ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 04
کد خبر: ۲۶۹۰۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ قریب به ده سال پیش بود که برای اولین بار مسئله طرح جدایی ری از تهران در محافل سیاسی و اجتماعی مطرح شد. طرحی که تا به امروز موافقین و مخالفین خاص خود را داشته است.

 

شهرستان ری (به مرکزیت شهرری) با جمعیتی در حدود یک میلیون نفر در جنوب استان تهران واقع شده که دارای پنج شهر شهرری، باقرشهر، کهریزک، قیامدشت و حسن آباد و چهار بخش مرکزی، کهریزک، فشاپویه، خاوران و قلعه نو است.

 

احمد اسماعیلی‌راد در جمع خبرنگاران اظهار داشت: ری با تمدن هشت هزار ساله و آثار باستانی دیرینه ظرفیت و هویت لازم برای استقلال را دارد و دارای هویتی مدنی و دیرینه است.

 

وی تصریح کرد: جمعیت فعلی ری نیز بر اساس سرشماری ۱۳۹۵ دارای ۷۱۷ هزار نفر است که باید ۷۰ هزار نفر از اتباع مجاز و در حدود ۱۴۰ هزار نفر هم غیرمجاز به این جمعیت اضافه کرد و مدیریت این جمعیت نیاز به شهرداری و استقلال شورای شهر است.

 

اسماعیلی راد گفت: هم آمیختگی ری و ارتباط نزدیک با تهران همواره وجود داشته و این همجواری‌ها باید موجب رشد شود، ولی در عمل اینگونه نیست.

 

وی با بیان اینکه ری با وجود شهرک‌های صنعتی، قطب اقتصادی پایتخت محسوب می‌شود، افزود: ارزش افزوده این صنایع در پایتخت هزینه می‌شود که تعادل لازم در این زمینه وجود ندارد.

 

سرپرست فرمانداری ری با اشاره به اینکه بسیاری از مشکلات پایتخت در ری حل می‌شود، افزود: شهرک صنعتی شمس‌آباد و ۱۵ پهنه اقتصادی تامین‌کننده چرخه اقتصادی پایتخت است و اگر تعادل در این زمینه‌ها به خوبی رعایت می‌شد، شاخصه‌های اقتصادی در این منطقه تا این حد پایین نبود.

 

وی با بیان اینکه شهرداری منطقه همکاری و انسجام لازم را برای ارائه خدمات به مردم منطقه را ندارد، افزود: توسعه فضای سبز در شرق پایتخت افزایش داشته، ولی در محدوده ری از جمله کوه بی بی شهربانو هیچگونه فضای سبزی وجود ندارد.

 

اسماعیلی راد ادامه داد: ماده ۱۰۰ قانون اساسی نیز تاکید کرده هر روستا، بخش و شهر باید دارای شورا باشد و مرکز شهرستان متناسب با منطقه باید ایجاد شود که این قوانین مغفول مانده است.

 

وی با اشاره به اینکه تعریف مشخصی درباره حریم شهرستان ری وجود ندارد، تصریح کرد: مجوز ایجاد صنوف در ۶۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان توسط شهرداری تهران صادر شده است که این خلاف قانون است.

 

سرپرست فرمانداری ری اضافه کرد: این شهرستان پتانسیل و ظرفیت مستقل شدن را داراست و تاسیس شورای شهر نقش بسزایی در توسعه ری دارد.

 

با این حال تقی‌زاده (معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری تهران) در بخشی از صحبت‌هایش با اشاره به درخواست برخی از اعضای شورای شهر مبنی بر جداشدن ری از تهران گفت: ما در کارگروه پسماند استان درخصوص آرادکوه به طور مفصل مباحثی را مطرح کردیم و شهرداری تهران را مکلف کردیم تا ظرف ۶ ماه آینده مطالعات خود را در خصوص آرادکوه انجام داده و به ما اعلام کنند. شهرداری تهران باید نسبت به ساماندهی آرادکوه و مسائل و مشکلات آن راهکاری را ارائه کنند تا مشکلات مردم در این منطقه کمتر شود. معتقدم مشکلات مردم شهر ری در خصوص آرادکوه با ارائه راهکارها از سوی شهرداری برطرف خواهد شد و برای حل این مشکل نیازی به جدا شدن ری از تهران نیست.

ارسال نظر