ارتش یمن انبار‌های تسلیحاتی عربستان را هدف قرار داد نتانیاهو: جولان برای همیشه اسرائیلی خواهد ماند توییت محسن رضایی: تنگه هرمز بسته خواهد ماند... سخنگوی سپاه: امروز حتی یک شناور جنگی آمریکا در خلیج فارس حضور ندارد در دیدار وزیر کشور پاکستان با عراقچی چه گذشت؟ هشدار سازمان ملل: کرانه باختری در آستانه فروپاشی قرار دارد پشت درهای بسته کاخ سفید چه می‌گذرد؟ ترامپ از تصمیم‌گیری جنگ کنار گذاشته شد ترامپ در ادعایی خواستار دریافت غرامت از ایران شد! زلزله‌ای با قدرت ۷.۴ ریشتر کلمبیا را لرزاند اعلام حادثه امنیتی در نزدیکی باشگاه گلف ترامپ ادعای ترامپ: بدون تشدید تنش با ایران تعامل می‌کنیم! ترامپ: با ایران شبه‌مذاکره می‌کنیم؛ درست مثل یک بازی شطرنج حل می‌شود عراقچی: توافق با عمان نزدیک است/ سهم ۱۱ درصدی ایران از خزر صحت دارد؟ ادعا‌های سنتکام: محاصره دریایی ایران را ادامه می‌دهیم حال وخیم جو بایدن از زبان پسرش فرمانده سنتکام وارد اراضی اشغالی شد + جزئیات

معاون وزیر خارجه در کمیسیون امنیت ملی: مذاکره دوجانبه‌ای با آمریکا نداریم

معاون وزیر خارجه در کمیسیون امنیت ملی: مذاکره دوجانبه‌ای با آمریکا نداریم سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به جلسه کمیسیون با حضور معاونان سیاسی و حقوقی و امور بین‌الملل وزیر امور خارجه گفت: در این جلسه ضمن تکذیب ادعایی یکی از رسانه‌های آمریکایی مبنی بر درخواست دیپلمات‌های ایرانی از اروپا برای انتقال پیام مذاکره به آمریکا، گفته شد ما هیچ مذاکره دوجانبه‌ای با آمریکایی‌ها نداریم و مذاکره صرفاً در چارچوب ۱+۵ خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۹ - ۰۷ بهمن ۱۴۰۳ - 2025 January 26
کد خبر: ۲۶۹۴۶۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ ابراهیم رضایی در تشریح جلسه عصر امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: این جلسه با حضور معاونان سیاسی و حقوقی و امور بین‌الملل وزیر امور خارجه برای بررسی گفت‌و‌گو‌های اخیر با تروئیکای اروپایی در ژنو برگزار شد.

وی توضیح داد: در ابتدای این جلسه، معاونان حقوقی و امور بین الملل و سیاسی وزارت امور خارجه گزارشی از محتوای گفت‌و‌گو‌های اخیر با سه کشور اروپایی و مواضع بیان شده در این گفت‌و‌گو‌ها را عنوان کردند. طبق توضیحات ارائه شده، ما در برابر هرگونه اهرم‌سازی، اهرم‌سازی خواهیم کرد و در برابر هرگونه حمله به تاسیسات کشورمان، عمل متقابل انجام می‌دهیم.

رضایی اظهار کرد: در این جلسه به این نکته تاکید شد که رفع تحریم هم نیازمند به روزرسانی است. همچنین اشاره‌ای شد به ادعایی که یکی از رسانه‌های آمریکایی گفته مبنی بر اینکه دیپلمات‌های ایرانی از اروپا خواستند تا پیام مذاکره را به آمریکا منتقل کند که به شدت این ادعا تکذیب و گفته شد که چنین چیزی نبوده است و ما هیچ مذاکره دوجانبه‌ای با آمریکایی‌ها نداریم و مذاکره صرفا در چارچوب ۱+۵ خواهد بود.

رضایی اضافه کرد: در این جلسه در پاسخ به سوالی درباره فعال شدن اسنپ‌بک هم گفته شد که روزی که این درخواست ارسال شود، ما هم درخواست ماده ۱۰ ان‌پی‌تی را خواهیم کرد. در این جلسه مطرح شد که هیچ پیش شرطی را در مذاکرات نخواهیم پذیرفت. هدف ما از مذاکرات رفع تحریم‌ها خواهد بود، در عین حال که خنثی‌سازی تحریم‌ها را هم دنبال خواهیم کرد.

وی افزود: تاکید شد آمریکا و اروپا در برجام به تعهدات خود عمل نکردند و یکی از مطالبات ما راستی‌آزمایی تعهدات آنهاست که محور گفت‌و‌گو‌ها خواهد بود، همه گفت‌و‌گو‌ها و تصمیمات در چارچوب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها خواهد بود. دست ما در گفت‌و‌گو‌ها پر است و باید تضمین‌های لازم را هم بگیریم.

وی، لزوم روشنگری و تبیین در افکار عمومی، نترسیدن از حضور ترامپ در کاخ سفید، مطالبه غنی‌سازی ۹۰ درصد، اینکه در موضع انفعال مذاکره نکنیم و مذاکره نخواهیم کرد، مراقبت از اینکه اروپایی‌ها ما را دور نزنند و اینکه ما از اروپایی‌ها طلبکار هستیم و لزوم ایستادگی عزتمندانه را از جمله محور‌های سخنان اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس بیان کرد.

رضایی اظهار کرد: رئیس کمیته روابط خارجی کمیسیون در این جلسه گفت که گفت‌و‌گو‌های ما با طرف‌های اروپایی باید برای مدیریت پیشبرد موضوع هسته‌ای مدنظر باشد، موضوع هسته‌ای در چارچوب منافع کشور و استراتژی‌های کلان به دور از فضای رقابت جریانات سیاسی مدیریت شود و اگر قرار است که حضور برخی کشور‌ها را در گفت‌و‌گو‌ها یا مذاکرات احتمالی آینده داشته باشیم، باید ببینیم که این طرف‌ها چه خاصیتی برای منافع ما دارند.

وی ادامه داد: رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز بر لزوم افزایش قدرت دیپلماسی و قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد و اینکه در گفت‌و‌گو‌ها یا مذاکرات احتمالی از موضع انفعال نباید وارد شده و محدودیتی در صنعت هسته‌ای به عنوان یک صنعت پیشران قائل نشویم، هر توافقی باید راستی آزمایی شده و تضمین‌های لازم گرفته شود، مذاکرات فرسایشی نشود و در آن تعجیل هم صورت نگیرد و احیانا هیچ کسی پیام ضعفی به طرف مقابل نفرستد.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در پایان گفت: همچنین در این جلسه لایحه اصلاح قانون حمل سلاح توسط مامورین بررسی و به تصویب رسید. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار