به گزارش راهبرد معاصر؛ در ادامه سیاست های خصمانه کاخ سفید بر علیه ملت ایران، وزارت خزانه داری آمریکا از دور جدیدی از تحریم ها بر علیه ایران سخن به میان آورد.
بر اساس آنچه وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرده اسامی آقایان «محمد باقری»، «حسین دهقان»، «حجتالاسلام و والمسلمین محمد محمدی گلپایگانی»، «غلامعلی حداد حادل»، «وحید حقانیان»، «حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی خامنهای»، «آیتالله سید ابراهیم رئیسی»، «غلامعلی رشید»، «علیاکبر ولایتی» افرادی هستند که به فهرست تحریمها علیه ایران اضافه شدهاند.
خزانهداری آمریکا همچنین ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را نیز به فهرست تحریمها اضافه کرده است.
واشنگتن بعد از خروج از برجام در راستای سیاستی موسوم به «فشار حداکثری» به اقداماتی تحریکآمیز مانند قرار دادن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فهرست سازمانهای اصطلاحاً تروریستی، اعزم یک ناوگروه، چند بمبافکن بی-۵۲ و چند جنگنده اف-۲۲ به منطقه و تحریم وزیر خارجه ایران روی آورده است.
سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امورخارجه در واکنش به اعلام تحریمهای جدید علیه تنی چند از مسئولان و اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی از سوی ایالات متحده آمریکا گفت: دولت آمریکا نمیتواند با تحریمها، لفاظیها و قلدر مابیها جنایاتی را که از کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ و بعد از آن با دزدی، غارت، قتل، جنایت و تروریسم اقتصادی در حق ملت ایران روا داشته پنهان کرده و جای جلاد و قربانی را عوض کند.
به گزارش دوشنبه شب وزارت امورخارجه، موسوی در این باره افزود: اعتیاد رژیم آمریکا به تحریمهای یکجانبه، دولتمردان این رژیم را در شرایطی کاملا انفعالی قرار داده که هر از گاهی برای تسکین خود و فرار از سرخوردگیهای ناشی از ناکامی در برابر اراده پولادین ملت ایران نسبت به اعلام تحریمهایی پوچ مبادرت می ورزند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با محکوم کردن اینگونه تحریمهای یکجانبه و البته بی حاصل گفت: همانگونه که پیش از این نیز بارها اعلام کرده ایم اینگونه اقدامات تنها نشانه استیصال و ناتوانی این رژیم در بهره مندی از راهکارهای دیپلماتیک و منطقی بوده که در چارچوب نگاه قلدر مآبانه ایالات متحده به سایر کشورها و موضوعات مهم جهانی و بین المللی قابل ارزیابی است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین بیانیه کاخ سفید در روز ۱۳ آبان را قلب واقعیت و وقیحانه خواند و افزود: کاخ سفید همواره با شانتاژ و هیاهو و با زبانی غیر مودبانه و غیر دیپلماتیک سعی می کند با باز نگه داشتن یک پرونده بسته شده که نزدیک به چهل سال پیش طبق توافقات الجزایر بین دو دولت ایران و آمریکا حل و فصل و مختومه شده است، واقعیتها را قلب و تاریخ را تحریف نماید.
موسوی ادامه داد: دولت آمریکا نمیتواند با این لفاظیها جنایاتی را که از کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ و بعد از آن با دزدی، غارت، قتل و تروریسم اقتصادی در حق ملت ایران روا داشته پنهان کرده و جای جلاد و قربانی را عوض نماید.
موسوی در خاتمه اظهار داشت: آنچه که دولت آمریکا به ایران نسبت داده است اتفاقا خواسته ملت ایران و اکثر ملتهای جهان از دولت آمریکا است. این دولت آمریکا است که باید ضمن دست کشیدن از تروریسم، بویژه حمایت از تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی به دزدی منابع سایر کشورها، راهزنی دریایی و تروریسم اقتصادی و دیگر رفتارهای ناهنجار و غیرعادی خاتمه داده و راه متمدنانه، عاقلانه و قانونمدارانه در پیش گیرد.